زمزمه تکاپوی احزاب و سیاسیون برای آماده شدن به جهت ورود به انتخابات مجلس یازدهم به گوش میرسید، اما با آغاز سال جدید این زمزمهها هر روز بیشتر و بیشتر شد. خبرهایی که از گوشه و کنار به دست میرسد حاکی از آن است که احزاب سیاسی اصلاحطلب همگی خود را برای این انتخابات آماده میکنند و در مقابل جناح رقیب اصلاحطلبان یعنی اصولگرایان هم در این میان بدون فعالیت نیستند چرا که «پایداریها» از جمله احزاب اصولگرایی هستند که در روزهای پایانی سال گذشته تشکیل جلسه داده و به تشریح برنامههای انتخاباتی برای مجلس یازدهم پرداختند.
محور اصلی این جلسه براساس انتخاب فرد اصلح بود. با تمام تلاشهایی که پایداریها برای پیروزی در انتخابات آتی مجلس در حال انجام هستند اما این موضوع را نباید از یاد ببرند که هر زمانی که مردم به پای صندوقهای رای آمدند پیروزی با جناح اصلاحطلب بوده چرا که مردم کشور تنها خواستار اصلاح وضعیت کشور هستند و نمیتوانند با تندرویها و یکطرفه عمل کردن دلواپسان کنار بیایند.
برخی معتقدند که اصلاحطلبان به جهت حمایتشان در دور انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم از حسن روحانی و در نتیجه عدم پیگیریهای وعدههای انتخاباتیاش، مردم به این جناح سیاسی دیگر اعتماد نکرده و با صندوق انتخابات قهر خواهند کرد و همین موضوع باعث میشود تا پایداریها پیروز میدان شوند اما باید این موضوع را هم در نظر داشت که مردم همیشه به فکر اصلاح کشور بودند و به همین جهت میدان را خالی نخواهند کرد تا پایداریها بر کرسیهای مجلس بنشینند. در حال حاضر مجلس یکسری اصلاحاتی در قانون انتخابات لحاظ کرده است که با اجرای این قوانین میتوان به انتخاب نمایندگان اصلح دست یافت.
چندی پیش حسین مرعشی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی معتقدند مجلس آینده دست پایداریهاست، اظهار داشت: «این خطر وجود دارد ولی به صورت قاطع خیر. چون در حدود ۲۰۰ کرسی از حوزههای انتخابیه مجلس رقابت محلی است بنابراین به معادلات محلی بستگی دارد. در شهرهای بزرگ مشارکت پایین است اما معنا و مفهومش این نیست که پایداریها اکثریت مجلس را بگیرند که در این صورت برای نظام زحمت درست میکنند. همان اتفاقی میافتد که در دوره احمدینژاد افتاد. این را میتوانیم به عنوان یک هشدار مطرح کنیم که اگر پایداریها اکثریت را در مجلس داشته باشند برای نظام زحمت درست میکنند.»
تاثیر نارضایتیها بر صندوقهای رای
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در همین راستا به «آرمان» گفت: شرایط فعلی کشور به دلیل مسائل اقتصادی و افزایش بارندگی باعث وارد کردن خساراتی به مردم عزیز کشور شد. محمدرضا خباز ادامه داد: سال ۹۷ پیشبینی شد که سال ۹۸ برای مردم سال سختتری باشد. استاندار سابق خراسان شمالی با اشاره به ضربالمثل «سالی که نکوست از بهارش پیداست» افزود: در حدود ۲۳ استان سیل آمد و ۸ استان تخریبهای بسیاری را در پی داشت و این اتفاقات موجب نارضایتی مردم شد. به همین سبب وحدتی در میان تمام نیروهای خدمترسان به وجود آمد و به نحوی در شرایط حساس به صحنه وارد شدند اما ناراحتی مردم به طور کامل برطرف نشده است. این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: این نارضایتی هم بر حضور مردم در پای صندوقهای رای تاثیرگذار خواهد بود.
دولت از نظر اقتصادی توجه بیشتری به مردم کند
استاندار سابق خراسان شمالی با طرح سوالی مبنی بر این که با توجه به شرایط فعلی برای کسب رضایت نسبی مردم چه باید کرد، ابراز داشت: مردم باید احساس کنند که دولت و حاکمیت برای حل مشکلات تلاش خود را به کار میبرند اما هنوز نتیجه نداشته است. به نظر میآید دولت باید طی چند وقت آینده یکی دو حرکت ارزشمند و شجاعانه انجام دهد و آن است که دولت از نظر اقتصادی توجه بیشتری به مردم داشته باشد. ممکن است مطرح شود، مگر دولت دارد و کمک میکند یا نداریم؟ ما میگوییم همین اندازهای که دولت در دست دارد به صورت صحیح و با شجاعت انجام دهد.
او ادامه داد: در حال حاضر تمام کالاها به غیر از کالاهای اساسی به قیمت دلار آزاد به دست مردم میرسد، بنابراین حال که این اتفاق افتاد (عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد) باید از همین فرصت استفاده کنیم. خباز تصریح کرد: در ابتدا دولت با رهبری و سپس با روسای قوا و بعد ازآن با جریانهای درون نظام نه آنهایی که عناد دارند، آنهایی که حاضر هستند حرف حساب را بپذیرند وارد مذاکره شود و اعلام کند که من قصد دارم ۱۴ و نیم میلیارد دلاری که قرار است به صورت کالای اساسی با قیمت ۴۲۰۰ در اختیار مردم بگذارم را در اختیارشان قرار دهم اما مابهالتفاوت آن را به صورت نقدی به حساب مردم واریز کنم، یعنی این ۱۴ و نیم میلیارد دلار را در بازار به فروش برسانم، چرا که این اقدام به کاهش قیمت ارز کمک میکند و ثانیا پولش مستقیما به حساب مردم واریز شود و در نهایت قیمتها را آزاد اعلام کند؛ البته انجام این اقدام به شجاعت نیاز دارد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: با انجام این کار، از فساد جلوگیری میشود، صرفهجویی اتفاق میافتد، تکنرخی کردن ارز اتفاق میافتد؛ اما باید تاکید کنم که این تصمیم شجاعانه باید با هماهنگی تمام مسئولان اتفاق بیفتد. او تصریح کرد: به طور کل دولت با کمک تمام مسئولان و تصمیمسازان کشور باید یک تصمیم قاطعانه اتخاذ کند و همه هم پشت دولت بایستند و به این ترتیب این موضوع یقین دارم که یک تحول در کشور به وجود میآورد و اولین تحول هم آن است که دراقتصاد ما برای خروج از حالت غیرشفاف گامهای اولیه شفافسازی اقتصاد برداشته میشود و در ادامه این موضوع باعث میشود تا مردم علاقهمند شده و به پای صندوقهای رای بیایند.
اجازه ندهیم مجلس هفتم دوباره اتفاق بیفتد
خباز افزود: در صورت این که کاری انجام ندهیم و مردم پای صندوقهای رای نیایند طبیعتا حدود ۱۰-۱۵ درصد از رایدهندگان بر مبنای تکلیفی که در خود احساس میکنند با هر شرایطی پای صندوق خواهند آمد و انتخابات هم برگزار خواهد و هنگامی که مردم از صندوقها استقبال نکنند کف رای به صندوقها خواهد رفت و نیروهای تندرو به مجلس راه پیدا خواهند کرد، با ورود چنین نیروهایی اتفاق مجلس هفتم دوباره رخ خواهد داد. این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: در زمان مجلس هفتم عدهای به تحریم انتخابات روی بردند و آن زمان هرچه ما فریاد زدیم که تحریم انتخابات غلط است، این کار را انجام ندهید، چرا که سرنوشتمان در انتخابات از صندوقها مشخص میشود، چرا که ضرر خواهید کرد.
عدهای به این فریادها گوش ندادند و عملا در خانههایشان نشستند. او ادامه داد: انتخابات برگزار شد و با رای بسیار کم عدهای به مجلس آمدند و شد آنچه که شد. خباز در پایان گفت: در حال حاضر معتقدم که مردم ناراضی هستند احتمال کاهش مشارکت آنها وجود دارد و دولت باید یک تصمیم جدی بگیرد، موجبات دلگرمی مردم را فراهم کند تا مردم در پای صندوقها حاضر شوند و با رای بالا شایستهترین افراد را به مجلس بفرستند در صورت اتفاق افتادن این موضوع آن نگرانی که عدهای تندرو بتوانند بیایند قوه مقننه را به دست گیرند، آن نگرانی برطرف خواهد شد اما اگر این کار را انجام ندهند احتمال اینکه افراد تندرو و افرادی که در حال حاضر هم مخالف دولت هستند و ابایی از مخالفت ندارند و در تمام شرایط علیه دولت سخن گفته، بیانیه داده، تصمیم گرفته و تخریب کردند و اتاق تخریب و جنگ روانی علیه دولت داشتند، معلوم است که آنها خواهند توانست گوی سبقت را از دست اکثریت مردم بگیرند و مجلسی تشکیل شود که آن مجلس نتواند از عهده مشکلات کشور برآید و همچنان به فکر بحثهای جناحی، حقوقی و حزبی باشند و به جای آنکه به منافع ملی کشور بیندیشند به منافع حزبی و گروهی خود بیندیشند.
راضیه فراهانی
- 18
- 3