حجت الاسلام صدیقی امام جمعه محترم تهران در خطبههای نماز جمعه پایتخت گفت:« خداوند با فشارهای بینالمللی میخواهد امتحانتان کند، چرا نگرانید که تحریم باشد و تشدید شود؛ به جهنم که تشدید شود. مگر شما خدا ندارید. مگر خداوند کم داده است. مگر قرآن نمی خوانید؟ شما کی هستید؟ این فرانسه و آن آمریکا خودشان دچار چالش هستند» در مورد صحبتهای امام جمعه میشود به چند نکته اشاره کرد.
اول: مردم ایران سالهاست درحال تحمل تحریمها و سختیها هستند. دیگر تحریم با پوست و استخوان مردم عجین شده است. کدام سالی بدون تحریم گذاشته است که شما به مردم میگویید « چرا نگران تحریم هستید» ما از آغازین روزهای انقلاب تحریم هستیم تا به امروز. رفتار مردم در تمام این سالها نشان داده است آنها بیش از همه به بزرگی خدا و رحمت او ایمان دارند.
دوم: مردم با تحریم خو گرفتهاند اما واقعا شرایط زندگی کردنشان سخت شده است. نمیدانم آیا حضرت امام جمعه میدانند، کسی که که سه ماه است حقوق نگرفته است چگونه زندگی میکند یا نه؟ میدانند کسی که حدود ۲ میلیون حقوق میگیرد چگونه از پس اجاره خانه، خرید مایحتاج زندگی، خرج فرزندان و ... بر میآید؟ میدانند کسی که بیماری خاصی دارد چگونه باید هم با بیماری بجنگد هم با هزینهها؟
تحریم فقط برای مردم امتحان الهی است یا شامل مسؤولان کشور هم میشود؟
سوم: مردم تحریمها را تحمل کردهاند. مسؤولان کشور هم باید کاری کنند. نمیشود که همه سختیها بر دوش مردم باشد و مسؤولان فقط نگاه کنند و حرف بزنند. تحریم فقط برای مردم امتحان الهی است یا شامل مسؤولان کشور هم میشود؟ خوب مسؤولان هم آستین بالا بزنند و مشکلات کشور را حل کنند. مشکلاتی که کاری کردهاست که کمر خیلیها توان راست شدن ندارد.
چهارم: میگویند شرایط ما مانند شرایط مردم صدر اسلام در شعب ابیطالب است. مردم زمان رسول خدا، آن شرایط سخت را تحمل کردند و بعد به پیروزهای بزرگ رسیدند. در این میان سوالی پیش میآید و آنهم اینکه حضرت محمد و بزرگان صدراسلام از جمله علی بن ابیطالب هم در کنار مردم در شعب ابیطالب زندگی میکردند اما آیا مسؤولان ما درد مردم را میفهمند؟ آیا آنها هم واقعا مثل مردم زندگی میکنند؟ آیا آنها هم چند ماه یک بار گوشت میخورند؟ آیا آنها هم برای تهیه جهیزیه دخترانشان کاسه چه کنم چه کنم دست میگیرند؟ آیا آنها هم در خرج زندگی روزمرهشان ماندهاند؟
کاش در فصل امتحان الهی نهادهای غیردولتی و خصوصی بخشی از بودجه های خود را به دولت برگردانند
پنجم: در این سال سخت خیلی از نهادهای غیر دولتی و خصوصی همچون سالهای گذشته از بیتالمال بودجه گرفتهاند. کاش در این فصل امتحان الهی این نهادها هم، بخشی از بودجهها خود را به دولت بر میگردانند تا آن پول صرف خدمات برای مردم شود.
ششم: امتحان الهی مسؤولان هم کار کردن برای مردم است. ساختن زندگی آرام برای آنها.ساختن یک جامعه اسلامی که تبدیل به یک نمونه خوب برای جهانیان شود. نه جامعهای که ما در آن بشنویم در کشوری مانند سوئیس از مسلمانان به خاطر حرام بودن بهره بانکی، بهره نمیگیرند و در کشوری که اقتصاد آن بر اساس عقود اسلامی است تا ۳۰ درصد از مردم مسلمان بهره بگیرند.
مصطفی داننده
- 17
- 3