یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۰ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۹۴۹
سیاست داخلی

همدلی ملی مطالبه مردم از جریان‌های سیاسی

سهیلا جلودارزاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

مسأله همدلی و انسجام برای مبارزه با دشمن خارجی و تحریم به شاه‌بیت اصلی سخنان مسئولان در روزهای اخیر تبدیل شده است. همه از مردم می‌خواهند که در برابر فشارهای نامحدود اقتصادی که هرروز بیشتر می‌شود تاب بیاورند تا کشور بتواند از گذرگاه حساس تحریم‌ها عبور کند و در نهایت در جنگ اقتصادی با آمریکا پیروز شود؛ اما کسی نمی‌گوید که مردم چه دلایلی برای مقاومت دارند و در شرایطی که از آنها خواسته می‌شود مقاومت کنید، کدام یک از مطالبات آنها پاسخ داده می‌شود.

 

سهیلا جلودارزاده، نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، در نطق میان دستور خود با انتقاد از دخالت در امور شخصی و حریم خصوصی مردم و محدودکردن زمینه دخالت آنان در مقدرات اساسی کشور گفت: «گاه ملت از داشتن مجلس شایسته محروم می‌شود و گاه با ایجاد محدودیت‌های اجتماعی و صنفی و سیاسی و بستن مسیر بر فعالان و کنشگران عرصه اجتماعی حقوق مردم را تضییع و راه برای عناصر فساد بازمی‌شود ملت از داشتن مجلس شایسته محروم می‌شود.» وی تأکید کرد: «من خودم و همه خدمتگزاران را توصیه می‌کنم به ادای حقوق هر ذی‌حقی و اجرای کامل قانون اساسی که با رأی اکثریت قاطع ملت به تصویب رسیده است.

 

در این راستا چند تذکر ضروری به نظر می‌رسد.» جلودارزاده در تشریح این تذکرات گفت: «مورد اول نقض حقوق و آزادی‌های فردی و اجتماعی ملت است. از دخالت در امور شخصی و حریم خصوصی آنان تا محدودکردن زمینه دخالت آنان در مقدرات اساسی کشور، گاه ملت از داشتن مجلس شایسته محروم می‌شود و گاه با ایجاد محدودیت‌های اجتماعی و صنفی و سیاسی و بستن مسیر بر فعالان و کنشگران عرصه اجتماعی حقوق مردم را تضییع و راه برای عناصر فساد باز می‌شود.» این نماینده مجلس عدم صدور مجوز برای اعتراضات کارگران، حقوق‌ها و اختلاس‌های نجومی و زندانی‌کردن به جرم عقیده را از جمله مسائل مشکل‌زا در کشور توصیف و اظهار کرد: شایسته است اکنون که در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم موجبات وفاق ملی را فراهم کنیم.»

 

آسیب‌های انتخاب بیست‌ویکم

برنامه «زن و جمهوری اسلامی» با سخنرانی فائزه هاشمی، که به همت انجمن اسلامی دانشجویان راه امید دانشگاه اصفهان قرار بود ظهر روز ۱۵ اردیبهشت ماه در دانشگاه اصفهان برگزار شود به‌رغم داشتن مجوز در لحظات آخر لغو شد؛ ایجاد این قبیل ممانعت‌ها در برگزاری برنامه‌ها، مسبوق به سابقه است. از مشهورترین این اتفاقات در سال گذشته می‌توان به برنامه‌ «من بهشتی هستم»، اشاره کرد که به مناسبت گرامیداشت شهید آیت‌ا... دکتر بهشتی، در سالن شریعتی دانشگاه اصفهان در حال برگزاری بود، ولی متاسفانه با تجمع و بروز رفتارهای متضاد با اخلاق، ناتمام ماند. حزب کارگزاران سازندگی ایران در واکنش به این مسأله در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سخنرانی فائزه هاشمی در دانشگاه اصفهان، با فشار لغو شده است.

 

با توجه به اتفاقات اخیر به نظر می‌رسد وزارت علوم و شخص وزیر اراده‌ای در مقابل چنین فشارهایی ندارد و بدون هیچ مقاومتی توصیه‌ها را می‌پذیرد. مدتی پیش نیز طرحی تصویب شد که بر اساس آن اجازه داده شد، تحرکات دانشجویان در فضای مجازی رصد شده و با توجه به آنها تصمیم‌گیری شود. «همدلی ملی» بدون تلاش برای جلب رضایت همه مردم و به‌ویژه دانشجویان که نقش مهمی در عالم سیاست کشور ایفا می‌کند، عملا غیرممکن بوده و به نظر می‌رسد که دولت ملزم به ایجاد تغییراتی در این زمینه است.

 

چه باید کرد؟

بسیاری از فعالان سیاسی معتقدند که همدلی ملی تنها در شرایطی حاصل می‌شود که همه جریان‌ها، مطالبات مردم را محور اصلی فعالیت‌های خود قرار دهند و از اقدامات تحریک‌آمیز بپرهیزند. محمدرضا خباز، نماینده ادوار مجلس می‌گوید: «آنهایی که به دنبال آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی هستند جنگ اقتصادی را بهتر از دیگران درک کرده و بر ابعاد آن واقف هستند.» محمدتقی فاضل میبدی، روحانی اصلاح‌طلب تأکید دارد که همدلی یکسویه معنی ندارد و نمی‌توان از مردم خواست که تنها در راه اطاعت و همراهی با ما همدل باشند. محمدعلی نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز معتقد است که همدلی ملی تنها در صورتی حاصل می‌شود که مطالبات مردم در اولویت قرار گیرد.

 

armandaily.ir
  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش