پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۵ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۲۴۱
سیاست داخلی

چرا «تکرار می‌کنم» خاتمی تاثیری ندارد؟/ ناصری: باور به ناکارآمدی رای مردم در تاریخ انقلاب بی‌سابقه است

سید محمد خاتمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید عملکرد و ناکارآمدی دولت باعث شده تا نگاه به اصلاح طلبان تغییر کند و آقای خاتمی با علم به این موضوع اعلام کرد که دیگر تکرارمی‌کنم‌ها تاثیری در رای و نظر مردم ندارد.

به گزارش رویداد ۲۴، انتخابات مجلس یازدهم پیش روست؛ اصلاح طلبان همچنان نگرانند مبادا مردم پای صندوق‌های رای حاضر نشوند. این نگرانی بیشتر به خاطر عملکرد دولت نزدیک به اصلاحات در سال‌های اخیر بوده است؛ عملکردی که صدای حامیان دولت را نیز بلند کرده و علاوه بر آن باعث شد بخشی از مردم شعار دهند «اصلاح طلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»

 

برای منتقدان و چهره‌های اپوزیسیون، خاتمی چهره‌ای است که او را سوپاپ اطمینان حاکمیت خوانده‌اند و برای اصلاح‌طلبان و البته بخشی از اصولگرایان، او سیاستمداری محجوب است که اصلاحات را پیش می‌برد؛ هرچند به کندی و گاه با توقف.

 

سید محمد خاتمی پیش از این در نامه‌ای سرگشاده، ۱۵ راهکار برای خروج از بحران پیشنهاد داد؛ در آن نامه به تصمیماتی برای وحدت ملی و تغییر نگاه صدا و سیما، ایجاد فضای باز سیاسی، برداشتن حصر و آزادی زندانیان سیاسی و مواردی از این دست اشاره بود؛ این نامه البته پاسخی نیافت تا در روزهای اخیر خاتمی لب به اعتراض بگشاید و بگوید «من اگر تکرار هم کنم، مردم دیگر رای نمی‌دهند»

 

بخشی از تحلیلگران سخنان خاتمی را به عنوان تهدیدی برای تحریم انتخابات برداشت کردند و گفتند اگر حاکمیت تن به اصلاحات ندهد، مردم در انتخابات شرکت نخواهند کرد و این پیام روشن خاتمی در جمله اخیرش بوده است. برخی دیگر گفته‌اند سخنان خاتمی نه تهدیدی برای تحریم انتخابات، که بیان واقعیت‌های جامعه بوده زیرا عملکرد دولت آنقدر ایراد داشته که جایی برای دفاع باقی نگذاشته است.

 

عبدالله ناصری عضو بنیاد باران و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با رویداد۲۴ سخنان سید محمدخاتمی را تحلیل کرده و گفته سال ۹۴ و ۹۶ نقش آقای خاتمی در پیروزی اصلاح طلبان بسیار موثر بود و شاید به جرات بتوان گفت همانند تاثیر کاریزماتیک آقای خاتمی را در سال‌های اخیر وجود نداشته استم. طبیعتا آن حضور باشکوه مردم در پای صندوق‌های رای و حتی کسانی که انتخابات را تحریم کرده بودند، به مراتب انتظارات را از جریان اصلاح‌طلب بیش از پیش می‌کرد، اما متاسفانه نه دولت، نه فراکسیون امید و شورای شهر، عملکردی که انتظارات را برآورده کند از خود نشان ندادند. از سوی دیگر هیچ سالی مثل سال ۹۶ به بعد نبود که مردم و نخبگان سیاسی از ناکارآمدی رای خودشان مطمئن شوند.

 

ناصری ادامه داد: باور به ناکارآمدی رای مردم در تاریخ ۴۰ ساله انقلاب بی‌سابقه است. اتفاق دیگری که در عرصه بین المللی رخ داد شروع دوباره تحریم‌ها و خروج آمریکا از برجام بود و شرایط را کمی بیش از پیش سخت‌تر کرد و متاسفانه به دلیل ضعف تیم اطلاع رسانی دولت این باور به مردم تلقی شد که اگر برجام امضا شود تمام مشکلات چندساله کشور حل خواهد شد، متاسفانه آقای روحانی نتوانست این مورد را به خوبی مدیریت کند و چنین القایی در جامعه صورت گرفت و باعث شد اعتماد مردم به دولت و اصلاح‌طلبان دچار خدشه شود. با توجه به همه این شرایط آقای خاتمی متوجه این تحول و تغییر نگرش در عرصه اجتماعی شدند و باعث شد تا چنین حرفی را بزنند.

 

این فعال سیاسی با بیان اینکه اگر تحولی در عرصه بین الملل رخ ندهد، مردم به «تکرار می‌کنم‌ها» توجه‌ای نمی‌کنند، تصریح کرد: البته بگذریم که بخشی از جامعه نگاهشان به صندوق‌های رای، نگاهی دینی و شریعتی است و تحت هر شرایطی پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند، اما بخشی دیگر از جامعه چنین تصوری را ندارند، اما باید بگویم انتخابات سال ۹۸ و ۱۴۰۰ نقطه عطفی در مشارکت مردم خواهد بود. به نوعی که یا حکومت خواهد پذیرفت که در عرصه ملی و بین المللی تحولات اساسی و ساختاری جدی را ایجاد کند که مردم تحول را ببینند و بپذیرند یا اینکه حکومت نخواهد پذیرفت که تحولی را ایجاد کند، دو انتخابات روبرو را یک چالش بزرگ در ۴۰ سال انقلاب می‌دانم.

 

ناصری ادامه داد: معتقدم آنقدر مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بحرانی شده که کنشگران و سایر شهروندان، تحلیل حزبی و فرا تشکیلاتی دارند و به عبارتی دیگر امروز آنچنان نابسامانی‌ها عمق پیدا کرده که بسیاری از اصلاح طلبان و اصولگرایان شرایط را فراتر از گفتمان خودشان می‌دانند و می‌بینند و حتی حوادث دو سال اخیر و خصوصا دی ماه را با سایر حوادث گذشته به نوع متفاوت‌تری تحلیل می‌کنند. منظورم این است اگر جامعه شاهد اتفاق‌های جدی نباشد، شرایط بیش از پیش بحرانی خواهد شد.

 

ناصری با بیان اینکه اتفاق و حوادث اخیر باعث شده مردم دیگر تفاوتی میان اصلاح طلب و اصولگرا قائل نباشند، تصریح کرد: عملکرد دولت آنقدر نگاه مردم به اصلاح طلبان را تغییر داده که فکر نمی‌کنم به راحتی بتوان این شرایط را تغییر داد. این عملکرد و ناکارآمدی باعث شده تا جامعه هدف تکرار می‌کنم را هم تحت تاثیر قرار دهد و دوری از اصلاح طلبان را بیشتر کند.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش