پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۴۸۳
سیاست داخلی

انکار تاریخ در روز روشن

محمود احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
احمدی نژاد در مصاحبه با آناتولی:من بودم برجام را امضا نمی کردم/نفس مذاکره با ترامپ را تایید کردم/برای کاندیداتوری تابع نظر مردم هستم

هنوز خاطره سال‌های ۸۴ تا ۹۲ برای مردم ایران آن قدر کمرنگ نشده که فراموش کنند چه شرایطی را تجربه کرده و چه مصیبتی را از سر گذراندند؛ اقتصاد ایران از دوران شکوفایی و رشد حدودا ۷ درصدی در سال ۱۳۹۲ به رشد منفی ۷درصدی رسید، در فضای سیاسی ایران که به سبب سال‌ها تلاش با گشایش‌هایی روبه‌رو شده بود چنان شد که تا سال‌ها بعد هنوز اثرات آن پابرجاست، روابط حسنه ایران با کشورهای دنیا از بین رفت و با به وجود آمدن اجماعی جهانی علیه جمهوری اسلامی شدیدترین تحریم‌ها بر ملت ایران تحمیل شد.

با این وجود گویی رئیس‌جمهور پیشین که روزگاری با وعده آوردن پول نفت سر سفره مردم ایران به قدرت رسید همه این‌ها را فراموش کرده و با انکار شرایط گذشته در حال آماده‌سازی مقدمات بازگشت به عرصه قدرت است. محمود احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با «خبرگزاری آناتولی ترکیه» در این باره می‌گوید: «برای انتخابات بعدی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم برنامه‌ای ندارم و تابع نظر مردم هستم». او که به ظاهر برنامه‌ریزی برای بازگشت به قدرت را رد می‌کند، همه درها را به روی خود نمی‌بندد و با مشروط کردن این تصمیم به خواست مردم می‌خواهد راه برای بازگشت خود به قدرت را باز نگه دارد.

از سوی دیگر و همزمان با این اتفاقات، همراهان نزدیک او با انتشار برخی نظرسنجی‌ها از سوی مراکزی نامعلوم می‌خواهند شرایط را به نحوی تصویر کنند که گویی همه مردم ایران متفق‌القول خواستار حضور محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری هستند.

عبدالرضا داوري در توئيتر مي‌نويسد: «‏در آخرين ‎نظرسنجي سراسري يک مرکز دانشگاهي که هفته آخر مرداد ۹۸ در ۳۱ مرکز استاني انجام شده، محمود ‎احمدي‌نژاد با ۲/۸۰ درصد از کل آراء مردمي پيشتاز است. رئيس دولت اصلاحات با ۳/۹ درصد، محمدباقر ‎قاليباف با ۱/۶ درصد حسن ‎روحاني با ۳/۴ درصد و علي ‎لاريجاني با يک درصد، در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند».

علي تاجرنيا عضو کميسيون امنيت ملي مجلس ششم در پاسخ به اين ادعاي ياران محمود احمدي‌نژاد به «آرمان ملي» مي‌گويد: «مسأله اصلي اينجاست که جريان موسوم به بهار هيچ شانسي براي بازگشت به قدرت ندارد؛ نه از سوي افکار عمومي و خواست و رغبتي براي بازگشت آن‌ها وجود دارد، نه به دليل خطاهاي استراتژيک اين جريان حاکميت حاضر است، پذيراي آنان باشد و از سوي ديگر شاهد هستيم که بخش عمده‌اي از طرفداران اين جريان در جبهه پايداري حاضر نيستند دوباره از احمدي‌نژاد حمايت کنند».

اين فعال سياسي اين اقدامات جريان موسوم به بهار را «اقدامات ايذايي» مي‌خواند و معتقد است: «آن‌ها دست به اين گونه اقدامات مي‌زنند تا در اذهان عمومي باقي بمانند و مترصد فرصتي هستند تا در صورتي که شرايط تغيير کرد به عرصه قدرت بازگردند. اين که مي‌گويند برنامه‌اي نداريم براي اين است که مي‌دانند اصولا نمي‌توانند برنامه‌اي داشته باشند».

انکار تاريخ در روز روشن

احمدي‌نژاد در گفت‌وگو با آناتولي از تأييد اصل مذاکره سخن مي‌گويد و تأکيد دارد که بايد مسائل و مشکلات را با گفت‌وگو حل کرد. او حتي مدعي است که «اجماع جهاني» عليه ايران در دولت او شکل نگرفته و صدور قطعنامه‌ها به معني اجماع نيست. رئيس‌جمهور ايران در پاسخ به پرسش خبرنگار مبني بر «نقش برجام در جلوگيري از ايجاد اجماع جهاني عليه ايران» اظهار مي‌کند: «مگر چه زماني اجماع جهاني عليه ايران وجود داشت؟ معني قطعنامه اجماع جهاني نيست. بايد ببينيم محتواي آن قطعنامه‌ها چه بود».

او همچنين به دستاوردهاي دولت در حوزه ديپلماسي نيز حمله مي‌کند و مي‌گويد: «برجام را مي‌توان يکسري تعهدات يک طرفه از سوي ايران دانست که از بين رفتنش نيز دستاورد قابل توجهي براي هيچ يک از طرفين نيست. اگر من بودم هرگز اين توافق را امضا نمي‌کردم.

من هرگز زير بار امضاي چنين چيزي نمي‌رفتم، اما خب؛ شرايط متفاوت است». اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود که در پرونده هسته‌اي نتيجه فعاليت‌هاي دولت نهم و دهم عملا چيزي جز تحريم براي ايران به ارمغان نياورد. داوود هرميداس باوند، استاد دانشگاه اين اظهارات محمود احمدي‌نژاد را «انکار تاريخ در روز روشن» مي‌داند و مي‌گويد: «در آن دوره ايران در انزواي سياسي و اقتصادي قرار داشت و سياست‌هاي دولت ايران راه را براي تندروها در سراسر جهان باز مي‌کرد. همه دنيا عليه اظهارات رئيس‌جمهور ما موضع مي‌گرفتند و کسي ديگر حاضر نبود به توسعه روابط با ايران فکر کند. به عنوان نمونه در يک مورد آقاي احمدي‌نژاد در خصوص هولوکاست به اظهار نظر پرداخت و به سبب آن از شوراي امنيت سازمان ملل گرفته که با صدور قطعنامه واکنش نشان داد تا پارلمان اروپا که به انتشار بيانيه عليه ايران پرداخت موضع گرفتند.

در پرونده هسته‌اي به راحتي چندين قطعنامه به خصوص قطعنامه ۱۹۲۹ عليه ايران صادر شد و حتي کشورهاي چين و روسيه نيز با اين قطعنامه‌ها مخالفت نمي‌کردند». باوند تأکيد دارد که شرايط در دولت فعلي بسيار سخت‌تر از شرايط دولت قبل است و اضافه مي‌کند: «دولت آقاي احمدي‌نژاد هيچ دستاوردي در عرصه سياست خارجي نداشت؛ تنها تفاوت آن زمان با امروز در آنجاست که در سال‌هاي ۸۴ تا ۹۲ ميانگين قيمت نفت و درآمد نفتي بسيار بالاتر بود و از سوي ديگر تحريم‌ها -هرچند جهاني- به اين شدت نبود. به طور کلي اظهارات رئيس‌جمهور پيشين در خصوص عدم وجود اجماع جهاني صحيح نيست».

سوداي مديريت جهاني

به رغم تفاوت‌هايي که با گذشته پيدا کرده و مواضعي که انکار مي‌کند اما هنوز در برخي موارد همانند سابق مي‌انديشد.

هنوز فکر مي‌کند اگر رفراندومي در جهان برگزار شود همه به ايده عدالت و صلح او رأي خواهند داد و بايد با ديگر رهبران جهان بنشيند و درخصوص مديريت جهاني و راهکارهاي برقراري عدالت در دنيا تزهاي خود را ارائه دهد. او در بخشي از گفت‌وگوي خود خطاب به رهبران جهان مي‌گويد: «همه بياييم مذاکره کنيم و دنيا را با هم اداره کنيم». در مجموع شايد بتوان گفت که احمدي‌نژاد نسبت به گذشته تغييراتي داشته اما هنوز سوداي قدرت و مديريت بر جهان در او مشهود است.

  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۹
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام.تخریب و تحریف تاریخ ساده است.تاریخ ساز باشید.جزائمه معصوم نمیتوان ادعای انسان کامل بودن کرد.آقای نویسنده به این مضمون صحبت نتانیاهو که باید کاری کرد که درکناراحمدی نژادبودن ننگ محسوب گرددتوجه داشته باشید که تا اندازه ای بان موفق شدید
سلام.تخریب و تحریف ت...
کم خرابکاری کردند هنوز جواب آن خیانت ها را نداده‌اند خدا را شکر نه آمار میداند نه معرفت دارد با دغل و دروغ دور دوم را برد کلا حافظه اش مثل ماهی می‌ماند
چقدر بعضی از افراد کوتاه بین هستند که منافع آنی و جزیی خودرا برمنافع بلند مدت و منافع آینده کشور ترجیح میدهند آیا نام این طرز فکر کوته بینی و خودخواهی نیست؟
احمدی نژاد ضمن اینکه خیلی انسان درست و خدمتگذار مردم ضعیف هستند اقای نویسنده که از خودت تز میدی احمدی نژاد هیچ کاری اگه نکرد حداقل کلی مسکن مهر ساخت داد به دست امثال مثل ماها که یک عمر مستاجر بودیم
احمدی نژاد ضمن اینکه...
مسکن مهری که از پایه خراب است
سلام ما خاک پای احمدی نژاد را می بوسیم. افتد ار ایران احمدی نژاد بود.یا گرانیها و تورم لعنت به اصلاح طلبان
نویسنده محترم فقط چند جمله کوتاه.گیریم احمدینژاد رییس جمهوری بود که کشور را به عقب برد .کشور را ضعیف کرد.ایا اگر احمدینژاد چنین کاری کرده بود الان انگلیس و امریکا و اسراییل از امدنش خوف داشتند یا نه برعکس خدا خدا می کردند بیاید تا ایران را نابود کند.یادم نمی رود در انتخابات ریاست جمهوری بعد دولت دهم WOAچند کارشناس اورده بود و تبلیغ می کردند به نظر ما مفید ترین شخص برای مردم ایران فلانیست.حالا تو بگو احمدینژاد کشور را نابود کرد یا کسی دیگر.در ضمن بیچاره با این احمدینژاد کردنها نه تنها ارزش احمدینژاد در بین طرفداراش کم میشه که بر عکس این مطالب تبلیغی میشه برای مطرح کردن اون .خدا راست میگه ما دشمنانتون را از احمقها خلق کردیم.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش