جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۳ - ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۹۹۹
سیاست داخلی

علیرضا پناهیان؛ روحانی پاکتی یا مصلح اجتماعی؟/ روحانی جنجالی چقدر به شفافیت اعتقاد دارد؟

علیرضا پناهیان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
علیرضا پناهیان روحانی جنجالی اصولگرا این روزها در منبرهایی که می‌رود، انتقادهای تندی به همه وارد می‌کند. سخنان او واکنش همه را برانگیخته است. موافقانش می‌گویند او درد جامعه را می‌گوید و به خاطر همین به او هجمه وارد می‌کنند و مخالفانش معتقدند سخنان او کاملا جناحی است و ارتباطی به درد جامعه ندارد چرا که این سخنان هیچگاه در دولت‌ها و مجالس اصولگرا مطرح نشده است.

به گزارش رویداد۲۴، سخنرانی‌های جنجالی علیرضا پناهیان در ایام ماه محرم تمامی ندارد. در آخرین صحبت‌ها او از عدم شفافیت آرای نمایندگان انتقاد کرده و گفته است: «هرچقدر نماینده انتخاب می‌کنیم کسانی هستند که به شفافیت آرای رای نمی‌دهد و در استدلال بسیار جاهلانه و ابهلانه می‌گویند تفتیش عقاید می‌شود. مگر برای رای دادن به عقاید آنجا رفته‌اید؟ غلط می‌کنید بر اساس عقاید رای دادید. باید بر اساس کار کارشناسی رای بدهید. آهای مجلس شورای اسلامی آدم باش. چه چیزی را از ملت دارید پنهان می‌کنید؟»

این سخنان آخرین پرده از سخنرانی‌های جنجالی اخیر پناهیان بود که البته با واکنش تند برخی نمایندگان مواجه شد. حشمت الله فلاحت پیشه رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در توییتی نوشت: «شخصاً با مصاحبه‌های هر روزه‌ام هیچوقت رای پنهانی نداشته‌ام. اما باید به حال و روز مجلس ایران گریست که برخی منبرنشین‌های پاکتی اینگونه بی ادبانه به آن توهین کنند. کاش خودشان جهت روشنگری ملت شفاف بگویند برای پراکندن این عربده‌های غیر اخلاقی، پاکت‌های چند میلیونی دریافت می‌کنند؟»

علیرضا رحیمی نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز سخنان پناهیان واکنش نشان داد و در توئیتر نوشت: «آقایی که از منبر امام حسین، توهین ترویج می‌کند و به نام هیات‌های منسوب به رزمندگان وعظ می‌نماید آیا با بددهنی و اهانت به مردم و مجلس همچنان شایسته عنوان واعظ است؟ از منبر حسینی باید ادب و کرامت حسین (ع) ترویج شود نه بی حرمتی واهانت. از ارکان نظام دم می‌زنند و هربار به یک رکن می‌تازند.»

اسدالله عباسی نماینده مجلس خطاب به پناهیان گفته او اصلا معنی دو فوریت را نمی‌داند. جعفرزاده ایمن آبادی هم در مصاحبه‌ای با خبرگزاری مجلس گفت: «ایشان از روی بی اطلاعی از اصل تصمیم گیری مجلس و  ناآگاهی از عدم تصویب دو فوریت طرح شفافیت این  حرف را زده است، چرا که مجلس تنها با دو فوریت طرح شفافیت آراء مخالفت کرده بود، زیرا تصویب دوفوریت، مطابق آیین نامه داخلی مجلس ، صرفا مربوط به جلوگیری از  ضرورت وقوع خسارت احتمالی و فوت فرصت است، نه موارد دیگر. ضمن اینکه چطور شده یک مرتبه یادشان افتاده بعد از ۴۰ سال باید رای نمایندگان شفاف سازی شود؟ بد نیست بگویند چرا در ۹ دوره قبلی چنین مطالبه‌ای وجود نداشت و سکوت کرده بودند؟»

نکته‌ای که جعفرزاده به آن اشاره کرد، نکته دقیقی بود که اشاره به ناآگاهی پناهیان داشت؛ در واقع مجلس با شفافیت آرایی که به دوفوریتی است و نیاز به سرعت عمل دارد، مخالفت کرده بود و این موضوع هیچ ارتباطی به آرای معمولی در صحن علنی مجلس ندارد.

نکته دیگر آنکه کسی تا کنون از پناهیان نپرسیده چرا در هیچکدام از مجالس گذشته چنین درخواستی را مطرح نکرده است؟ چرا در مجلس نهم که اتفاقا همه همفکران او در آن بودند و هر درخواستی بسیار ساده‌تر اجابت می‌شد، این درخواست گفته نشد تا اکنون این چنین فریاد او بلند نشود؟

سخنان پناهیان درباره نمایندگان مجلس تنها سخنرانی جنجالی او نبوده است. او در سخنرانی پیشین خود هجمه‌های تندی علیه روحانی مطرح کرده بود. حسام الدین آشنا در واکنش به او گفته «به خاطر رقابت‌های سیاسی شب‌های‌ محرم را حرام نکنیم؛ خود را موسی و دیگران را فرعون؛ خود را علی‌ و دیگران را معاویه؛خود را حسین و دیگران را یزید؛ نامگذاری‌نکنیم.»

پناهیان این روزها با پناهیان سالیان گذشته تفاوت معناداری پیدا کرده است؛ او از سخنرانی درباره مباحث ظهور به سمت نقد دولت حرکت کرده است و از «جامعه سرمایه‌داری اسلامی» سخن می‌گوید و «زندگی کارمندی» را نقد می‌کند. اما چه شده که به یکباره پناهیان در قامت تئوریسین اصولگرایان، تبدیل به روحانی همه چیزدانی شده که جواب همه چیز از «نحوه پاسخ به خواستگار» و «معایب زندگی کارمندی» و «روش‌های مبارزه با انحرفات» تا «چگونگی رای دادن نمایندگان» و «تبیین ظهور» و «افشای نفوذ» و «تبارشناسی دختران بی بند و بار» همه را می‌داند؟ او حتی می‌داند چه کسانی سیستم موشک ضد پهپاد ایران را درست کرده‌اند! سوال مهمتر اینکه او چه جایگاهی برای همه تعیین تکلیف می‌کند و چکاره است؟

پناهیان متولد سال ۱۳۴۴ است. از سال ۱۳۵۶ در کنار تحصیلات معمول دروس حوزوی را هم فرا گرفت و از سال ۱۳۶۲ در دروس خارج مقام رهبری و آیات عظام وحید خراسانی، جوادی آملی، سید محمد کاظم حائری شرکت کرد. در همان سال‌ها به فعالیت تبلیغاتی روی آورد و در رشته روانشناسی هم مدرک دانشگاهی گرفت. از سمت‌های وی می‌توان به معاون فرهنگی لشگر ۲۷ محمدرسول‌الله در دوران دفاع مقدس، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها و عضویت مرکز جهانی علوم اسلامی اشاره کرد.

وی همچنین مدرسه علمیه دارالحکمه را در تهران تاسیس و اداره آن را برعهده دارد. بیش از ده سال، همزمان با تدریس در دانشگاه هنر، مسئولیت نهاد این دانشگاه را نیز به عهده داشته و در کنار مشاوره در نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها را عهده دار است.

آنگونه که بررسی رزومه پناهیان نشان می‌دهد، بسیار عجیب است که قبول کرد او منتقد جدی زندگی کارمندی باشد؛ چه آنکه در این سال‌ها همواره زندگی‌اش از طریق حقوق کارمندی گذشته است. مگر آنکه به قول فلاحت پیشه در هر منبری که می‌رود، پاکتی در جیب او گذاشته باشند که به خاطر حقوق ماهانه خود نگرانی نداشته باشد. نکته مهمتر در بررسی این رزومه آن است که او سال‌ها به عنوان معاونت فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها مشغول فعالیت بوده است. بودجه این نهاد در سال ۹۶ چیزی در حدود ۱۲۵ میلیارد تومان و در سال ۹۷ معادل ۱۴۳ میلیارد تومان بوده است. آیا تا کنون علیرضا پناهیان که اینقدر به شفافیت علاقمند است یکبار توضیح داده که این بودجه‌ها چگونه هزینه می‌شوند؟ آیا یکبار این سوال از سوی پناهیان مطرح شده که بودجه‌های چند هزار میلیاردی حوزه‌های علمیه و نهاد امر به معروف و سازمان تبلیغات اسلامی و ... چگونه و بایت چه اموری خرج می‌شوند و چرا این بودجه‌ها ۱۳ برابر سازمان محیط زیست است؟

خود پناهیان از زاویه‌ای دیگر پاسخ همه این سوالات را داده است. برخي دانشجويان از پناهيان درباره اتومبيل گرانقيمت و دليل استفاده او از اين اتوموبيل شيك و گران سوال كردند كه حجت الاسلام پناهيان در جواب گفته بود: «بچه حزب اللهي بايد پولدار باشد اگر پول نداريد عرضه نداريد! بايد عرضه داشته باشيد!» پناهیان این روزها روحانی باعرضه‌ای است و به کارمندان می‌تازد و در مدح جامعه سرمایه داری اسلامی سخن می‌گوید. هر چه به سمت انتخابات مجلس یازدهم برویم، این سخنان بیشتر خواهد شد.

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشکل شما این است که دروغ گویید برای همین به هیچ جا نمی رسید چون مضحکه مخاطب میشوید من فقط میتوانم به تنظیم کننده خبر بخندم و برای مخاطب این رسانه تاسف بخورم چون دروغ میگوید و خیلی زود ضایع میشود در این عصر انفجار اطلاعات اگر خود تنظیم کننده خبر ، سر سوزنی تقوا که ندارد حداقل حرفه ای عمل میکرد ، میرفت سخنرانی را در اختیار مردم میگذاشت و مردم خودشان قضاوت میکردند تمام مطالب ایشان روایات امیر المومنین بود حضرت میگوید مومن اهل تولید ثروت است اما در مصرف قانع و میانه رو است جناب پناهیان ماشین گران قیمتی ندارد ، پرشیا دارد و به جهت بیماری که در پا دارند دنده اش را اتوماتیک کرده اند آن جواب را هم به هیچ کس نداده اند در قبال اعتراض به ماشین شان این ها تخیلات نویسنده است که در این شلوغ بازار میتوانند هر چه میخواهند بگویند .
زمان امیرالمونین ع چرا بخاطر فقر شدید مردم اقا فقیرانه زندگی میکرد واقا امیرالمومنین ع نیومد مثل پولدارها زندگی کنه وبه حزب اللهی ها ی فقیر ان زمان بگه شما عرضه ندارید؟!کلا اصول مسلمان زیستن اینه که خودت سیر نباشی ودیگری گرسنه ،پس به این میگن بی عرضگی نه به بی پولی،پولداری فقط تلاش وشمع اقتصادی نمیخوادچندین عامل دیگه باید باشه خودم طلبه هستم ،اقای پناهیان اگه مردی وصادق بیا قم فقط با یک شهریه زندگی کن بعد بگو کارمند نباشید ،خودت کارگری میکنی پول از کجا میاری توی شهر گرانی مثل تهران؟!حتما شما هم ارث پدرته!!!من نه کارمندم نه ....اما طوری حرف نزن که پرده ی حرمت این لباس بخاطربعضی مسائل جزئی ومنافع شخصیت پاره بشه،ولعنت ا...علی القوم الظالمین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش