روحانی به مطالبههای ۲۴ میلیون رایدهنده پشت کرد
صادق زیباکلام در گفتوگو با اعتمادآنلاین گفت: این روزها اصولگرایان، به خصوص طیف تندرو و رادیکال اصولگرا، از «نارضایتی» موجود سخن میگویند، که اتفاقاً زاییده تفکر و عملکرد خودشان است و از دوم خرداد ۷۶ خودش را نشان داد و بعد هم سرریز شد به سمت اصلاحطلبان. همچنین از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ که آقای روحانی به مطالبههای ۲۴ میلیون رایدهنده پشت کرد، این نارضایتی متوجه جریان اصلاحات و اصلاحطلبان هم شده است و به تبع چنین حالتی شعار معروف «اصلاحطلب اصولگرا/ دیگه تمومه ماجرا» خودش را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در چنین حالتی تعدادی از اصولگراهای عمدتاً افراطی و به طور مشخص پایداریچیها، با سوءاستفاده از مشکلاتی که برای مردم پیش آمده است، اینطور میگویند که مردم حق دارند ناراضی باشند ودولت روحانی با ندانمکاری و تصمیمسازیهای اشتباه زندگی را برای آنها سخت کرده است و همچنین به نارضایتی جامعه اصولگرایان هم اشاره میکنند و سعی دارند خود را جریان سومی تحت عنوان نواصولگرایی یا جوانگرایی بشناسانند که در این بین افرادی مثل سعید جلیلی و وحید یامینپور تلاش میکنند این ذهنیت را القا کنند که مسئولان کشور پیر و سالخوردهاند و به همین دلیل باید کنار بروند تا جوانها بیایند وایران را گلستان کنند.
او سپس گفت: در واقع این نوع تحرک نوعی عوامفریبی است که سعیاش را به کار بسته روی موج نارضایتی مردم از ۲ جریان اصلی اصلاحطلب و اصولگرا سوار شود و بگوید ما از آنها نیستیم و میتوانیم اِل کنیم و بِل.
تندروها در پیدایش مشکلات اخیر سهم و نقش دارند
تحلیلگر مسائل سیاسی، با اشاره به سابقه تندروهایی که این روزها خودشان را مهیای انتخابات میکنند، گفت: باید به تندروها گفت چه کسی میتواند بگوید شما و تفکر شما در مشکلات و موانع موجود نقش و سهمی ندارید؟ چه کسی میتواند بگوید شما و تفکرتان ظرف ۴۰ سال، ۲۰ سال یا ۱۰ سال گذشته در سیاستها و رویکردهایی که در نهایت منجر به نارضایتیهای کنونی در شهریور ۹۸ شده، نقشی نداشتهاید؟
زیباکلام ادامه داد: نکته بعدی اینکه این جریان به روی خودشان نمیآورند که در ۴۰ سال گذشته کشور با چه سیاستهایی اداره شده و در به وجود آمدن وضعیت فعلی چه سهمی دارند. در واقع آنها تلاش میکنند با جریانی پوپولیستی وارد انتخابات شوند و با ادعای اینکه مستقل هستند، به دنبال ریاست احتمالی سعید جلیلی در مجلس هستند و می خواهند همان راهی را بروند که همه این سالها رفته اند و مملکت را به این روزگار پر از مشکل دچار کردهاند.
او اضافه کرد: همچنین اگر بعد از ۲ سال قوه مجریه را بگیرند، نباید تردید کرد که در این صورت همان سیاستهای تندروی و محافظهکارانه جناح راست را با شدت و حدت بیشتری دنبال کنند. همانطور که در سالهای ۸۴ تا ۹۲، مشخصاً در بحث هستهای، معلوم شد این طیف به چه قاعده و اصولی پایبند است.
از مالزی، ترکیه، فیلیپین و سنگاپور هم عقبافتادهتر شدهایم
صادق زیباکلام صحبتهای خود را اینطور به پایان رساند: تنها راه مقابله با توفیق رادیکالها این است که باید ناامیدی و سرخوردگی را به نوعی مدیریت کنیم تا مردم بدانند چاره کار بازگشت امثال رسایی و جلیلی نیست. باید ببینیم چرا به این وضعیت دچار شدهایم که کشور ۸۰ میلیون نفری ایران از کشورهایی چون مالزی، ترکیه، فیلیپین و سنگاپور هم عقبافتادهتر شده است.
- 21
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۶/۱۹ - ۲۰:۰۲
Permalink