دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۱۵ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۳۲۴۷
سیاست داخلی

چرا روحانی مجددا به «استخر فرح» تهدید شد؟

راهپیمایی ۱۳ آبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
گروه سیاسی: علت اینكه تعدادی از حاضران در راهپیمایی ۱۳ آبان در قم، بار دیگر 'استخر فرح' را به رخ حسن روحانی كشاندند، چیست؟

در جریان راهپیمایی ۱۳ آبان در سالروز اشغال سفارت آمریکا در ایران، حمل پلاکاردهایی در قم علیه دولت حسن روحانی كه توسط برخی رسانه‌ها «تهدید تلویحی شخص او به قتل است»، بار دیگر خبرساز شد. اغلب رسانه‌ها، در بازتاب این خبر از "تعداد اندکی از حاضران" در راهپیمایی ۱۳ آبان سخن گفتند که "در حاشیه" این تظاهرات با بلند کردن پلاکاردهایی، مجددا پیام هشدارآمیز "استخر فرح" را به رئیس‌جمهور  یادآوری کرده‌اند! در عکس‌هایی که از این تجمع منتشر شده، عده‌ای دیده می‌شوند که پلاکاردهایی را حاوی شعارهایی تند و تهدیدآمیز علیه برجام، مذاکره با آمریکا، دولت روحانی و معاون اول او و نیز علیه شخص حسن روحانی در دست دارند. «قیامی که مانده هنوز / تسخیر لانه نفوذ»، «از دولت پیر پرهزینه/ دل‌ها همه گشته پر ز کینه»، «معاون کلانتر / تهمت نزن به رهبر»، «این که میگه رفراندوم / دروغ میگه به مردم»، «ای که برجامت شده در گور و گیر/ کار پاکان را قیاس از خود مگیر» و «ای کدخداپرستان / لعنت به برجامتان» از جمله این شعارها هستند.

"استخر فرح تو را سرانجام"

اما بیش از این‌ها، دو شعار زیر خبرساز شدند: «ای لرزه بر اندام تو از فیضیه؛ استخر فرح نماد بدعاقبتی است» و «ای مدعی بهشت برجام / استخر فرح تو را سرانجام»؛ شعارهایی که تلویحا رئیس جمهوری ایران را تهدید به سرنوشتی مشابه با اکبر هاشمی رفسنجانی می‌کنند.  روز ۲۵ مرداد سال گذشته (۱۳۹۷) نیز تجمعی اعتراضی در مدرسه فیضیه قم برگزار شد که شرکت‌کنندگان در آن "علما، اساتید و طلاب" و موضوع آن "مطالبه عدالت اقتصادی" اعلام شده بود. در این گردهمایی که حسن رحیم‌پور ازغدی از چهره‌های اصولگرا و حسن طیبی‌فر، فرمانده تیپ ویژه حوزوی‌ها موسوم به "تیپ امام صادق" سپاه پاسداران، سخنرانان آن بودند، پلاکاردی جنجال‌آفرین شد که بر آن نوشته شده بود: «ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت».

آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۹ دی‌ماه ۱۳۹۵ در استخری در مجموعه سعدآباد غرق شد، اتفاقی که همچنان کم و کیف آن تمام و کمال روشن نشده است و حدس و گمان و شایعه آن را همراهی می‌کند. ظاهرا تهیه‌کنندگان پلاکارد تجمع مردادماه سال گذشته در قم، استخر مجموعه سعدآباد را که پس از انقلاب ساخته شده "استخر فرح" دانسته و با اشاره به آن، حسن روحانی را به سرنوشتی مشابه با رفسنجانی تهدید کرده بودند. تهدید روحانی، با واکنش‌های بسیاری مواجه شد. از جمله آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه قم، یکی از کسانی بود که آن را "فاجعه" خواند و خواستار توضیح مسئولان حوزه علمیه و سپاه پاسداران شد. سپاه اما با انتشار بیانیه‌ای دخالت خود در این تجمع را تکذیب کرد و آن را "خودجوش" خواند.

"نشانه بطلان" خودجوش بودن تهدید روحانی

روزنامه دولتی "ایران" اما در شماره  سه‌شنبه ۱۴ آبان، مخالفان دولت روحانی را متهم به "سوءاستفاده" از مراسم روز ۱۳ آبان کرده و نوشته است که "نهضت پلاکاردهایی با مضمون مشابه" تجمع مردادماه ۹۷ در قم، «بر تلاش‌های گذشته مبنی بر اینکه پلاکارد "استخر فرح" حرکتی انفرادی و غیرسازمان‌یافته بود، خط باطل کشید.»  روزنامه ایران تهدید حسن روحانی در تجمع ۱۳ آبان قم را "به مراتب" از حادثه ۲۵ مرداد ۹۷ "پرمعناتر" دانسته، زیرا از نظر این روزنامه دولتی: «هم پلاکاردها پرتعدادتر بود و هم مضمون‌ها تندتر و هم در حاشیه مراسمی بود که ۴ دهه است نماد استکبارستیزی است.»

سایت "عصر ایران" نیز  در یادداشتی، با اشاره به "شعارهای متفاوت گروهی از راهپیمایان ۱۳ آبان"، از جمله "ای مدعی بهشت برجام، استخر فرح تو را سرانجام"، مخاطب اصلی تهدیدها را "عالی‌ترین مقام رسمی کشور پس از مقام رهبری" دانسته و نکات و پرسش‌هایی را مطرح کرده است. نویسنده این سایت پرسید: «آیا "برجام" تنها متعلق به حسن روحانی و دولت اوست و جای دیگر مانند مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی تصویب و تأیید نشده که می‌گویند: برجامَت؟» این نکته نیز که «اگر دیگرانی چنین اتهاماتی را متوجه مقامات مسؤول دیگر کنند آیا پذیرفتنی است، یا اهانت ممنوع است منتها توهین به رئیس جمهوری آزاد است؟ آن هم آزادِ آزادِ آزاد؟»، از جمله دیگر پرسش‌های "عصر ایران" است.

حسن روحانی در حالی مجددا تهدید به سرنوشتی مشابه با رفسنجانی شده که برخی مقام‌های حکومتی پیش‌تر نسبت به معانی پنهان چنین تهدیدهایی هشدار داده بودند. آیت‌الله هاشم بطحایی، عضو مجلس خبرگان، ۳۰ مرداد ۹۷ در واکنش به شعار "ای آنکه مذاکره شعارت / استخر فرح در انتظارت" در تجمع طلبه‌های حوزه علمیه قم گفته بود: «مفهوم این شعار آن است که غیرمستقیم بگوییم اتفاقی که برای آقای هاشمی افتاد، ما انجام دادیم و اگر دیگران هم خلاف نظر ما حرکت کنند، به آن سرنوشت مبتلا می‌شوند.»

baharnews.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش