جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۲۴۷
سیاست داخلی

مخالفانFATF كاسبان تحريم هستند!

لایحه FATF,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

فشار تحريم‌ها بر ملت ايران آنچنان سنگين و غيرقابل پيش‌بيني بوده که به طور جدي معيشت مردم تحت تأثير قرار گرفته است اما بخشي از اقشار جامعه اين مشکلات اقتصادي را ناشي ناکارآمدي دولت مي‌دانند. اين در حالي است که در دولت يازدهم، دولت حسن روحاني توانست تورم را تک رقمي کرده و رشد اقتصادي را به ۱۲درصد برساند و همان دولت امروز درگير تورم افسار گسيخته و رشد اقتصادي منفي است. علي ربيعي، سخنگوي دولت در يادداشتي پيرامون تحريم و آثار آن مي‌نويسد: «امروز من معتقدم ما اشتباه کرديم، بايد مسأله تحريم را براي مردم به‌طور شفاف تبيين مي‌کرديم، اما به‌دليل عدم سوءاستفاده دشمنان امکان تشريح وضعيت را براي مردم نداشتيم و نتيجه اينکه مخالفان دولت آن را دستمايه اتهامات ناروا عليه دولت قرار دادند». او مي‌افزايد: «رخدادهاي تلخ اخير محصول سياست غلط اطلاع‌رساني درباره تحريم‌ها بود.

بايد به سؤال «براي چي تحريم مي‌شيم» و تحريم چيست پاسخ داد. در غير اينصورت همه فجايعي که تحريم برسر ايران مي‌آورد به جانب حاکميت فرافکني خواهد شد». ربيعي در پايان اين يادداشت، ترجيح مي‌دهد از در لفافه سخن گفتن دست بردارد و مستقيما به همدستي دلواپسان و نئوکان‌هاي خارجي اشاره کند. سخنگوي دولت تصريح مي‌کند: «واقعيت اين است که برخي جريان‌هاي تندرو در عمل از تحريم‌ها استقبال مي‌کنند و اين استقبال عملي گاه بياني آشکار مي‌يابد. روشن است که بدون اتخاذ «سياست حقيقت درباره تحريم‌ها» دولت نمي‌تواند بر آن همدستي اعلام نشده ميان تحريم‌گران و سوءاستفاده‌کنندگان از تحريم غلبه کند».

طرفداري از تحريم، وعده معيشت!

نگاهي به کدهايي که علي ربيعي در نوشته خود آورده است، نتايج عجيبي در پي دارد و جريان‌هايي را آشکار مي‌کند که از يک سو از تحريم جانبداري مي‌کنند و از سوي ديگر به مردم وعده مي‌دهند که با پيروزي در انتخابات معيشتشان را تأمين مي‌کنند. محمدباقر قاليباف که سال‌هاست حسرت رسيدن به کرسي رياست جمهوري را دارد و اين روزها داوطلب حضور در بهارستان شده معتقد است که با همين وضعيت فعلي و به رغم تحريم‌ها مي‌تواند اقتصاد را سر و سامان دهد. او مي‌گويد: «بنده ظرفيت‌هاي کشور را مي‌شناسم و با صراحت تمام عرض مي‌کنم با همه تهديدات و فشارهاي اقتصادي اين کشور در يک برنامه پنج ساله قادر است اقتصاد را به ثبات برساند. در برنامه پنجساله دوم مي‌تواند حرکت و جهش را انجام دهد و ديگر ما هر روز شاهد گراني نباشيم». اين در حالي است که او همزمان در مجمع تشخيص مصلحت نظام عضويت دارد و اين نهاد با مسکوت گذاشتن لوايح FATF کار را به جايي رسانده که دو ماه ديگر کشور در ليست سياه قرار مي‌گيرد.

با قرار گرفتن نام ايران در ليست سياه، کوچکترين تراکنش بانکي هم عملا ناممکن خواهد شد و جمهوري اسلامي مجبور خواهد شد تمام تراکنش‌هاي خود را از طريق ثالث و با پرداخت هزينه اضافي به ديگران انجام دهد؛ مساله‌اي که مي‌تواند موج جديدي از گراني به راه بيندازد و کشور را در تأمين کالاهاي اساسي نيز دچار مشکل کند. اين نشان مي‌دهد که جريان تندرو نه تنها راه را به عمد بر بهبود معيشت مردم بسته، بلکه مي‌خواهد پس از ورود به مجلس از طريق انتخابات، در قامت يک منجي ظاهر شده و با باز کردن راه‌هايي که خود عامل بسته شدنشان بوده‌اند، گشايش معيشتي ايجاد کند. از طرف ديگر اين جريان سياسي نه تنها عامل اصلي به بن‌بست رسيدن سياست خارجي و اقتصاد است، بلکه نمي‌خواهد مسئوليت اين موضوعات را بپذيرد.

مسئوليت کار خود را بپذيريد!

يک عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي معتقد است «تندروها به بهانه‌هاي واهي مانع روشن شدن تکليف FATF مي‌شوند و اگر به علت همين تعلل‌ها اتفاقي براي کشور بيفتد آنها بايد مسئوليت بپذيرند». جلال ميرزايي به ايلنا مي‌گويد: «در ارتباط با FATF اختلاف‌نظر جدي وجود دارد، مدافعان اين طرح که دولت و مجلس هستند مي‌گويند در شرايط موجود پيوستن به اين سازمان به نفع ماست اما مخالفان بيان مي‌کنند که اگر ما با FATF همراه شويم، باعث مي‌شود اطلاعات ما افشا و تحريم‌ها تشديد شود. او ادامه مي‌دهد: «قطعا مسئوليت با کساني است که مخالفت مي‌کنند، همان طور اگر بپيونديم و اشکالي به وجود آيد مسئوليت با دولت و مجلس خواهد بود».

نقوی حسینی: عدم پذیرش شروط FATF هیچ تاثیری بر فعالیت‌های مالی ما نخواهد داشت
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که هیچ اتفاق جدیدی برای ایران با پذیرش شروط FATF رخ نخواهد داد چون با تحریم‌های فعلی عملا ما دارای محدودیت‌های مالی هستیم.

سید حسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح تبعات قرارگرفتن ایران در لیست سیاه گروه اقدام ویژه مالی (FATF) به دلیل تعیین تکلیف نشدن لوایح الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم( CFT) و کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قرارگرفتن در لیست سیاه FATF به معنای محدودیت‌های مالی، پولی و بانکی است. ما در حال حاضر در حوزه پولی، مالی و بانکی تحریم هستیم و عملا نمی‌توانیم هیچ اقدامی انجام دهیم، لذا عدم تصویب لوایح مدنظر FATF و اتمام مهلت آنها به ایران هیچ تاثیری بر روی تحریم‌ها و فعالیت‌های اقتصادی ما نمی‌گذارد، چون آنها دیگر نمی‌توانند محدودیت جدیدی برای ما اعمال کنند. آنچه به عنوان محدودیت فعالیت‌های مالی و پولی از طرف FATF قرار است بر ما تحمیل شود همان چیزی است که اکنون وجود دارد، لذا تصویب و یا عدم تصویب این لوایح تاثیری در جریان تحریم‌ها نمی‌گذارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظرات موافقان FATF، اظهار کرد: استدلال موافقان این است که اگر ما شروط FATF را نپذیریم حتی نمی‌توانیم با عراق و کشورهای همسایه مبادلات پولی و مالی داشته باشیم. سوال این است که مگر اکنون می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟. ما در حال حاضر نفت می‌فروشیم، اما پول برنمی‌گردد ما نمی‌توانیم مبادلات مالی با چین، روسیه، کشورهای جنوب شرق آسیا و حتی عراق داشته باشیم، لذا وقتی تحریم‌های ثانویه آمریکا مانع هرگونه فعالیت‌های پولی، بانکی و مالی ما می‌شود دیگر قرار گرفتن در لیست سیاه FATF تاثیری بر فعالیت‌های مالی نخواهد گذاشت.
 

armanmeli.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
حالا معلوم می شود که دولت رفیق دزداست و رفیق قافله خودشان مردم را در تنگنا قرار می دهند تا اهداف سیاسی خود را محقق کنند و تقصیر را به گردن دیگری بیاندازند و اگر به مقصد نرسیدند مقصری داشته باشند مثل برجام
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش