با شروع شیوع ویروس کرونا در ایران و مرگ بیش از ۲۵۰۰ نفر در کشور، خبرهایی مبنی بر شروع به فعالیت و کمک رسانی پزشکان بدون مرز در ایران، منتشر شد. سازمان پزشکان بدون مرز یا اماساف (MSF) یکی از بزرگترین سازمانهای پزشکی در جهان است که بیش از ۳۶۰۰۰ داوطلب از ۶۰ کشور در آن مشغول به فعالیت هستند و در شرایط بحرانی و مناطق محروم و نیازمند کمک، خدمت رسانی میکنند. برخی رسانههای دولتی اعلام کردند که مجموعه پزشکان بدون مرز در ایران مرکز فوریتهای پزشکی با ظرفیت ۵۰ تخت توسط این سازمان برپا شده است. این مرکز ویژه درمان مبتلایان به ویروس کرونا قرار بود در محوطه بیمارستان دولتی امین اصفهان دائر شود.
با خبر شروع به کار این مجموعه، برخی جریانهای تندرو در کشور، اعلام کردند که برخی از اعضای این سازمان جهانی برای جاسوسی به ایران آمدهاند. اقدامی که مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان قرار گرفت. بسیاری از مردم و کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی که با کمبود کادر درمانی و افزایش مبتلایان و فوتیها بر اثر ویروس کرونا مواجه هستیم، بهتر است به جای برچسب جاسوسی! اجازه کمک رسانی به این پزشکان را در کشور بدهیم.
علی تاجرنیا پزشک و نماینده مجلس ششم در گفتوگویی با رویداد۲۴ میگوید: پزشکان بدون مرز مجموعه شناخته شدهای در همه دنیا هستند و در هر کجا که بحرانی رخ میدهد، این افراد که از ملیتهای مختلفی هم هستند بر اساس تمایل خودشان و با منابعی که بعضا به آنها تعلق میگیرد در جای جای دنیا فعالیت و خدمت رسانی میکنند. از آنجایی که ایران به نسبت کشورهای دیگر در معرض آسیب بیشتری از ویروس کرونا بود و حتی تعداد فوتیها نیز بیش از نرم خود کشور چین بود،مجموعه پزشکان خواهان حضور در ایران و خدمت رسانی شدند. البته این مجموعه مسیر قانونی برای ورود به کشور که همان وزارت کشور، وزارت بهداشت و وزارت خارجه و درکل مجموعه دولت است را طی کردهاند.
در مداوای بیماران کرونایی چه موضوع جاسوسی نهفته است؟
تاجرنیا ادامه داد: متاسفانه در کشور ما برخی از نهادهای تصمیمگیر وجود دارند که نه مشخص هستند و نه مسئولیت قبول میکنند. ظاهرا به جای نهادهای مسئول گروههای فشار در کشور ما تصمیمگیری میکنند. نمیخواهم بگویم جاسوسی وجود دارد یا نه، اما کشور ما ذهنیتی درباره کشورهای مختلف خارجی دارد و معتقد است افرادی که به کشور میآیند لزوما برای یک هدف خاصی! است. اما سوال این است که در مداوای بیماران چه موضوع جاسوسی نهفته است؟ بگذارید این مسئله را کاملا توضیح دهم. جاسوس کسی است که اولا وابسته به یک نهاد جاسوسی باشد، دوما از حقوق و منافعی برخوردار است و سوم اینکه به اسناد و مدارک محرمانهای دسترسی داشته باشد؛ بنابراین شما در بیمارستان و بیماران کرونایی و تعداد مبتلایان و فوتیها، چه اطلاعات و دسترسی دیگری خواهند داشت؟
اول تصمیم میگیرند بعد آن را به بیگانگان نسبت میدهند
این فعال سیاسی در ادامه یادآور شد: متاسفانه برای موجه جلوه دادن این تصمیم اشتباه، برخی از آمارها و اطلاعاتی اعلام میشود که به هیچ عنوان مستند نیست، یا مثلا میگویند همه این افراد پزشک نبودند. زمانی که تصمیمی گرفته میشود دلایل واهی آن نیز فراهم میشود. در گذشته نیز این قبیل اتفاقها سابقه داشته که میگویند فلان اتفاق توسط بیگانگان رخ داده است! بعد میروند تا بتوانند به نحوی این را به بیگانگان ربط دهند. متاسفانه این مشکل در کشور ما وجود دارد و همین تصمیمها نمیگذارد که یک تصمیم عقلانی و درست گرفته شود.
دولت در برابر جان مردم و نظرهای غیرکارشناسی ایستادگی کند
تاجرنیا با بیان اینکه رفتارهای دوگانه باعث مضحکه شدن در دنیا میشود، خاطرنشان کرد: کسی میتواند از فعالیت پزشکان بدون مرز جلوگیری کند که در ابتدای امر اجازه ورود آنها به کشور را داده است. اگر نهایتا نهادهای نظامی تصمیمگیر هستند، از ابتدا هم خودشان باید این مسئله را پیگری میکردند نه اینکه مجموعه دولت این موضوع را مدیریت کند و بعد مجموعه دیگری بخواهد مدیریت را به دست بگیرد.
او میگوید: فکر میکنم این رفتارها، از آن دست رفتارهایی است که به شدت به حیثیت ایران در دنیا لطمه میزند. آنهم در شرایطی که مردم و پزشکان به شدت به این کمکها نیاز دارند. این کمکها به معنای ابراز همدردی و شروع کمکهای بیشتر به ایران است و زمانی که این رفتارها صورت میگیرد راه برای کمکهای بیشتر بسته میشود.به دولت توصیه میکنم در جاهایی که جان مردم در میان است ایستادگی کند و تسلیم نظرهای غیرکارشناسی نشود.
- 22
- 7
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۱/۱۰ - ۱۳:۰۴
Permalink