چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۱ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۷۵۰
سیاست داخلی

پافشاری به شیوه فرزند شهید مطهری؛ از علی مطهری اصرار از وزارت کشور و کیهان انکار!

نامه های انتقاید علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

مجلس دهم تمام شد‌‌، ولی سیاست‌ورزی علی مطهری نماینده مردم تهران همچنان ادامه دارد. او برخلاف بسیاری از نمایندگان مجلس دهم که انگار به پایان راه خود رسیده‌اند‌‌، نه تنها دست از تلاش نکشیده‌‌، بلکه سیاست‌ورزی خود را گسترده کرده و با سماجت در سطوح دیگری دنبال می‌کند‌.

آخرین نطق او که انتقادات مختلفی را شامل می‌شد‌‌، هنوز واکنش برانگیز است. دیروز وزارت کشور رسما به انتقادات او پاسخ داده است. او روز گذشته و در سطحی عالی‌‌تر رویه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را به چالش کشید و به رهبر انقلاب نامه نوشت.

مطهری از جمله معدود نمایندگانی است که از جناح اصول‌گرایی آغاز کرد و به مواضع اصلاح‌طلبانه خود مشهور شده است و اکنون در ردصلاحیت با اکثریت چهره‌های اصلاح‌طلب هم‌سرنوشت شده است. او نشان داده که در بیان مواضع و منویات خود‌‌، ملاحظات سیاسی‌‌، جناحی و حتی خانوادگی را نیز به کناری می‌گذارد. انتقاداتش علیه اصول‌گرایان‌‌، اصلاح‌طلبان‌‌، وزارت کشور‌‌، علی لاریجانی(داماد خانواده) وبرادرانش در قوای دیگر و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله این موارد است.

مهم‌‌ترین انتقادات او به ماجرای حوادث آبان ۹۸ بود که واکنش برانگیز شد. او چندی پیش در آخرین نطق خود در مجلس دهم گفته بود:«وزیر کشور مقصر اصلی در حوادث آبان‌ماه بود که منجر به کشته شدن تعدادی از هم‌وطنان‌مان شد‌‌، اما بنده و تعدادی از نمایندگان مجلس درخواست استیضاح وزیر کشور را داشتیم و این موضوع را هم تا آخر پیگیری کردیم‌‌، حتی این موضوع از حدنصاب هم نیفتاد. از آقای لاریجانی انتقاد می‌کنم‌‌، البته ایشان داماد ما هستند اما باید انتقاد کنم که ایشان اجازه نداد این کار انجام شود.»

دیروز سامانی معاون هماهنگی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دولت حسن روحانی در نامه‌ای به نمایندگان مجلس نسبت به این انتقادات او واکنش نشان داد. نامه سامانی را دیروز در صحن علنی علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس و دیگر نماینده تهران قرائت کرد. سامانی در نامه خود ضمن اشاره به مستندات کمیسیون اصل نودم قانون اساسی درباره حوادث آبان ۹۸ نوشت«از علی مطهری می‌خواهم مدارک و اسناد مثبت ادعای خود را ارائه نماید در غیر این صورت به منظور صیانت از خدمات و زحمات خدمتگزاران ملت در وزارت کشور ناچار به پیگیری حقوقی موضوع از مراجع صالحه خواهیم بود.»

سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه انتظار این است که در بیان سخن از تریبون مقدس خانه ملت رعایت صداقت و عقلانیت همواره مدنظر بوده و هرگونه اظهارنظر مبتنی بر اطلاعات دقیق و بررسی‌های کارشناسانه و فارغ از مسائل شخصی صورت پذیرد‌‌، افزود:«حوادث آبان ماه‌‌، وقایع و تصمیمات پیش‌‌، حین و پس از آن‌‌، مسئله ملی و فرابخشی است که هر یک از دستگاه‌های مسئول بر اساس وظایف ذاتی پاسخگوی اقدامات خود خواهند بود. در حال حاضر بررسی همه جانبه موضوع توسط مقامات و نهادهای ذیربط و نظارتی انجام یافته و در هیچکدام از گزارش‌های صادره‌‌، قصور یا تقصیری متوجه وزارت کشور نشده است.»

سامانی با اشاره به ارجاع موضوع استیضاح وزیر کشور با محور حوادث آبان‌ماه به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت:«جلساتی با حضور وزیر کشور و جمعی از استیضاح کنندگان از جمله آقای مطهری برگزار و گزارش اقدامات انجام شده و مستندات مربوطه ارائه شد که در نتیجه در پایان جلسه دوم تعداد زیادی از نمایندگان امضاء کننده استیضاح پس از استماع گزارش‌‌، پاسخ‌های وزیر کشور را قانع‌کننده دانسته و امضای خود را بازپس گرفتند. لذا در همان روز‌‌، طرح استیضاح از نصاب قانونی افتاد و از دستور کار کمیسیون خارج شد.»

معاون هماهنگی وزارت کشور در بخشی دیگر از پاسخ وزارت کشور گفت: «جلسات متعدد و همچنین در مواجهات با رسانه‌ها اعلام کردیم که اقدامات وزارت کشور در این خصوص تماماً مستند به قانون و با رعایت موازین و اعلام نظر صریح در مواضع کارشناسانه بوده و مستندات موجود به مراجع رسمی خاصه مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.»

نامه های انتقاید علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 او خاطرنشان کرد:«ادعای آقای مطهری نیازمند اثبات و ارائه دلیل و مدرک است بنابراین از هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خواسته شده است از ایشان مدارک و اسناد مثبته ادعای خود را ارائه کنند‌‌، در غیر این صورت به منظور صیانت از خدمات و زحمات خادمان ملت در وزارت کشور ناچار به پیگیری حقوقی موضوع از مراجع صالحه خواهیم بود.» اما این تنها واکنش وزارت کشور نبوده است. 

هفته پیش نیز روح‌الله جمعه‌ای مشاور وزیر کشور طی نامه‌ای در واکنش به اظهارات علی مطهری این پرسش را مطرح کرد که آیا دستور برای ایجاد امنیت و برخورد با عناصری که کاملا مشخص و هدفمندانه اقدام به تهدید و تعرض به انبار غلات و آذوقه و تخریب اموال عمومی و دولتی و به ویژه مراکز اقتصادی و امنیتی و انتظامی و حتی مردم عادی داشتند را قصور در انجام وظیفه می‌دانید؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پاسخ وزیر کشور درباره مقصر نبودن این وزارتخانه در حوادث آبان ۹۸ را قانع‌کننده ندانست. علی مطهری در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «پاسخ وزیر کشور به نطق من درباره مقصر بودن ایشان در حوادث آبان ۹۸ قانع کننده نبود. حرف من این بود که وی به عنوان  مسئول اجرای تصمیم سران قوا باید لااقل یک ماه با مردم سخن می‌گفت. ضمنا ادعای از نصاب افتادن امضاهای استیضاح وی نیز واقعیت ندارد.»

مطهری روز گذشته جدل خود با دبیر و سخنگوی شورای نگهبان را در نامه‌‌ سرگشاده‌ای که خبرگزاری‌ها منتشر کردند‌‌، به رهبر انقلاب منعکس کرد و از ایشان خواست که به موضوع ورود کند. مطهری در بخشی از این نامه نوشت:«همان‌طور که آشکار است‌‌، رفتار شورای نگهبان در موضوع بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با دوره‌های قبل متفاوت بود و اراده‌ای برای قلع و قمع افراد منتقد و اهل اظهارنظر درباره مسائل کلان کشور وجود داشت. مستحضر هستید که اینجانب اگر در جلسه‌ای که با عضو حقوقدان شورای نگهبان داشتم پیشنهاد او برای تأیید نظراتش و عدول از نظرات خودم را برای تأیید صلاحیت می‌پذیرفتم، تأیید شده بودم‌‌، اما بنده برای اینکه این رویه تثبیت نشود، مخالفت کردم. بنابراین نامه من جنبه شخصی ندارد و به خاطر رد صلاحیت شخص خودم نیست. اما احساس می‌کنم این رویه شورای نگهبان به آینده انقلاب اسلامی آسیب می‌رساند و موجب کاهش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی می‌شود‌‌، چنانکه یکی از عوامل کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر همین رفتار شورای نگهبان بود.»

مطهری در بخش دیگری ازاین نامه نوشت:«مطلب این است که اساساً ضرورتی برای این رویة خلاف آزادی بیان و توأم با سوءظن نسبت به نامزدها وجود ندارد و می‌بینیم که در طول این ده دوره هم نتیجه نداده است. باید بخش اعظم انتخاب را به عهده مردم بگذاریم نه به عهده شورای نگهبان. همین که کسی قانون اساسی را قبول دارد و فساد مالی و اخلاقی ندارد و شرایط عمومی انتخاب‌شوندگان را نیز داراست، باید بتواند کاندیدا شود. مردم خودشان به افراد ناصالح رأی نمی‌دهند. اجازه ‌دهیم مردم با انتخاب آزاد رشد اجتماعی پیدا کنند. این که افراد زیادی به دلیل عدم احراز صلاحیت به خاطر نقص اطلاعات یا کمبود زمان بررسی شورای نگهبان رد صلاحیت می‌شوند موجب راه نیافتن ده‌ها فرد اصلح به مجلس و از سوی دیگر موجب رواج تظاهر و ریا و تملق و چاپلوسی برای تأیید صلاحیت در آینده شده و می‌شود. »

وی با اشاره به جایگاه مجلس نوشت:«مجلس جایی است که همه اقشار جامعه حتی قشر سهل‌انگار نسبت به دین باید در آن نماینده داشته باشند، زیرا مجلس نماینده کل ملت است نه نماینده یک قشر خاص‌‌، و البته ایمان اسلامی مردم همیشه باعث می‌شود که مجلس یک اکثریت قابل توجه معتقد به اسلام و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی داشته باشد. » نماینده دوره دهم مجلس در پایان نامه خود نوشت:«پیشنهاد می‌کنم حضرت عالی هیئتی را مأمور نمایید تا عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس یازدهم را بررسی کنند و مشخص نمایند چه تعدادی از نامزدها صرفاً به خاطر اظهارنظر رد صلاحیت شده‌اند و چه تعدادی براساس اسناد و مدارک غیرمعتبر و چه تعدادی به دلیل عدم احراز صلاحیت اگرچه افراد صالحی بوده‌اند‌‌، و نتیجه را به جناب‌عالی و در صورت صلاحدید به ملت اعلام نمایند. قطعاً این امر باعث خواهد شد که این رویه اصلاح ‌و حداقل از آسیب‌های آن کاسته شود. برای آن رهبر حکیم و فرزانه تداوم توفیقات الهی را از خدای متعال خواستارم.»

پاسخ کیهان به علی مطهری: دشمنان پوست خربزه زیرپای شما گذاشته اند/ شهیدمطهری توسط همان گروهکی ترور شد که آن شهید از آزادی اش حمایت کرد

کیهان نوشت:یک نماینده رد صلاحیت شده مجلس می‌گوید چون امام گفتند کمونیست‌ها هم حق آزادی بیان دارند، پس باید در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات هم شل گرفت.

- امام(ره) از حق آزادی بیان گروهک‌ها دفاع کردند اما همان‌ها این حق را تبدیل به مسجد ضرار، خیانت، جنایت، ترور، براندازی و آشوب کردند و امام(ره) هم دستور سرکوب‌شان را داد. 

- در عین حال نه امام و نه شهید مطهری هرگز - حتی یک سطر - درباره راه دادن گروهک‌ها و التقاطی‌ها به مناصب حکومتی سخن نگفته‌اند.

- استاد مطهری نیز به اعتبار همین صلاحیت و سلامت فکری و پایمردی در دفاع از نظام و انقلاب، مغضوب یکی از همین گروهک‌های التقاطی قرار گرفت و ترور شد.

- آیا عجیب نیست که همان گروهک‌های مخالف شهید مطهری و آرمان‌های او حامی و تحسین‌کننده انحرافات علی مطهری شده‌اند؟! کدام شاخص مهم‌تر از اینکه معارضان انقلاب، پوست خربزه زیر پای علی مطهری می‌گذارند و برای او هورا می‌کشند؟!

* آسو محمدی

hamdelidaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش