روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به محاکمه علنی معاون رئیس سابق قوه قضاییه نوشت:محاکمه اکبر طبری، موجب شد افکار عمومی به سوی مطالبات مشابه سوق داده شود.
محاکمه بعضی افراد از قبیل عیسی شریفی که یکسال زودتر از طبری دستگیر شده، یکی از این مطالبات است. آیا محاکمه علنی شریفی که قائممقام قالیباف در شهرداری تهران بود را هم خواهیم دید؟
توسط سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد؛ تکذیب ارتباط قالیباف با عیسی شریفی
همدلی| عیسی شریفی، معاون محمد باقر قالیباف در شهرداری بود. در خرداد سال ۱۳۹۶ از ایران خارج شد، ولی مدت کوتاهی بعد به ایران برگشت و در شهریور ۹۶ به اتهام فساد مالی بازداشت شد. پرونده او از آن زمان تا الان در حال رسیدگی بوده و دیروز سخنگوی قوه قضائیه گفت که حکم او طی هفتههای آینده به مرحله صدور حکم میرسد. طی این مدت پرونده شریفی شبهاتی را هم درباره قالیباف ایجاد کرده بود، ولی دیروز سخنگوی قوه قضائیه ارتباط قالیباف با پرونده شریفی را رد کرد.
اتهام عیسی شریفی فساد از طریق یک کارگزاری است که با بنیاد تعاون سپاه نیز در ارتباط بوده و ظاهراً بین سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۶ با شهرداری تهران مراوده مالی داشته است و حالا شهرداری مدعی است که نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان در زمینه اقدامات این کارگزاری طلبکار است که البته برخی میگوید ۱,۶۰۰ میلیارد تومان از این چهار هزار میلیارد تومان فعلاً برگشته است. حالا روز گذشته سخنگوی قوهقضائیه گفت: پرونده عیسی شریفی نیز در سازمان قضائی نیروهای مسلح است، کیفرخواست صادر شده است و تا امروز در دادگاه، ۴۰ جلسه برگزار شده است و به زودی به پایان میرسد و طی هفتههای آینده به مرحله صدور حکم میرسد.
دو متهم همچنان بازداشت هستند و کمتر از ۱۰ نفر نیز با قرار تأمین آزاد هستند. در اردیبهشت سال ۹۸ غلامحسین اسماعیلی اعلام کرد این پرونده «در دادسرای نظامی و سازمان قضایی نیروهای مسلح تحت رسیدگی است و هنوز منتهی به تصمیم قضایی نشده است.» (سخنگوی سابق قوه قضائیه یعنی محسنی اژهای نیز در دو نوبت یعنی در ۲۰ آبان و ۱۶ دی ماه ۱۳۹۷ مشابه همین اظهارات را بیان کرده بود).
حدوداً یک هفته بعد از سخنان اسماعیلی یعنی در ۱۱ اردیبهشت ماه، غلامعباس ترکی، دادستان نظامی تهران در حاشیه یک مراسم در این زمینه گفت:«پرونده موسوم به شهرداری آماده صدور قرار نهایی و ارسال به دادگاه است. متهمان اصلی این پرونده کماکان در بازداشت بهسر میبرند و رسیدگی به اتهامات آنها به صورت دقیق، جامع و با رعایت موازین قانونی انجام شده است. در طول رسیدگی تلاش شده تا اموال مورد سوءاستفاده شناسایی شود که خوشبختانه بخش عمدهای از این اموال شناسایی و توقیف شده است. میزان دقیق سوءاستفادههای مالی را بر اساس فرآیندهای قانونی کارشناسان و حسابرسان تعیین میکنند و استرداد اموال توقیفی نیز بر عهده دادگاه رسیدگی کننده به پرونده است.»
همچنین در زمستان سال ۱۳۹۷ روزنامه شرق اطلاعات جزییتری درباره این پرونده را منتشر کرد و مدعی شد «کارگزاری رسا تجارت مبین(یاس) یکی از هشت کارگزاریای بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهرهگیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیرنقدی) نسبت به پاسخگویی مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرحهای عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام و پس از ارائه اسناد نسبت به وصول طلب خود صرفاً در قالب ملک یا تراکم اقدام کند، اما پس از مدتی این مسیر انحرافی اساسی پیدا کرد. عیسی شریفی از همان ابتدا در جلسات کارگزاری رسا تجارت مبین (یاس) به نمایندگی از طرف شهردار اسبق تهران حضور داشت و حالا یکی از اتهامات اصلی او درباره همین کارگزاری است…
طبق شنیدههای غیررسمی، شهرداری تهران در جلسه مشترک محمدعلی افشانی (شهردار سابق تهران) و عبادالله عبداللهی (فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیا) درباره بدهیای که بین شهرداری و کارگزاری یاس باقی مانده به توافق رسیدهاند.» با این حال کمتر از یک ماه بعد، محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران اعلام کرد که بخشی از پول (۱۶۰۰ میلیارد تومان) از شریفی پس گرفته شده اما هنوز به دست شهرداری نرسیده است و البته از عدم ارائه اطلاعات در این زمینه به اعضای شورای شهر گلایه کرد.
- 16
- 5