جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۲۴ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۵۰۹
سیاست داخلی

مجوز جنجالی وغیر‌قانونی برای رائفی‌پور و همفكرانش با عنوان«مهدی‌‌ياوران»جهت امر به معروف!

مجوز فعاليت رائفي‌پور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
با صدور جواز از طرف ستاد امر به معروف برای رائفی پور و یارانش نه تنها به نظر می رسد جریان نوظهور میان اصولگرایان قصد سفارشی سازی امر به معروف و نهي از منكر را دارد بلكه عملا ستاد امر به معروف نیز برای تامین رضایت خاطر آنان به نقض یا حداقل دور زدن قانون پرداخته و با اتكا به گفته های كاظم صدیقی كه با وداع آیت‌الله جنتی از شورای سیاستگذاری ائمه جماعات، ریاست این ستاد را بر عهده گرفت به صدور مجوز برای« گروه‌های جهادی» و البته اصولگرا می پردازد

روزگاري اگر در سطح شهر از پياده‌ها و سواره‌ها از امر به معروف و نهي منكر مي‌پرسيديم و معناي آن را جست‌وجو مي‌كرديم، پاسخ‌ها به سياست و اهالي‌اش بي‌ارتباط بود. آن روزها امر به معروف ستاد نداشت و صرفا فريضه‌اي ديني بود ولي حالا گويي هزاران سال از آن زمان گذشته چنانكه هم اين ستاد و هم اعضايش همگي نه‌ تنها فعاليت‌هاي سياسي خود را پيگيري مي‌كنند؛ بلكه علنا به يك جريان خاص در جمهوري اسلامي نزديكند و گاه و بي‌گاه به تخطئه جريان مقابل و خط‌مشي آنان مي‌پردازند چنانكه برخي ناظران از «سياست‌زدگي در ستاد امر به معروف و نهي از منكر» انتقاد كرده و اظهاراتي هشدارآميز را نسبت به افزايش اين قبيل رفتارها به زبان مي‌آورند.

در چنين شرايطي و با تغيير نگاه ايجاد شده به اين ستاد بود كه اخيرا خبري دست به دست در شبكه‌هاي اجتماعي چرخيد؛ خبري كه از صدور مجوز امر به معروف و نهي از منكر مسوولان جمهوري اسلامي براي يكي از فعالان اين روزها شناخته شده و البته حاشيه‌ساز منتهي‌اليه راست سياست ايران حكايت داشت.

 آمران سيستماتيك

علي‌اكبر رائفي‌پور اگر تا چند سال پيش فقط و فقط به‌ خاطر اظهارنظر درباره شيطان‌پرستي و مسائلي از اين دست شناخته مي‌شد، اين روزها از سوي حاميان با «استاد» خطاب مي‌شود و در قامت يك فعال سياسي اصولگرا ظاهر شده اما نه به سبك سنتي‌هاي اين جريان.

رائفي‌پور از قضا با محمدباقر قاليباف، رييس مجلس يازدهم و نواصولگرايان حامي‌اش نيز سر سازش ندارد و همچون وحيد يامين‌پور و بخشي ديگر از جوانان اصولگرا، داعيه انقلابي‌گري پيش گرفته و خود را «بيزار از چپ و راست» معرفي مي‌كنند؛ حال آنكه نزديكي‌شان به منتهي‌اليه راست نمودار سياست ايران غيرقابل انكار است. رائفي‌پور حالا كنار نقدهاي تند و تيزش به دولتي‌ها و اصلاح‌طلبان و سكوت و بعضا حمايتش از نهادهاي انتصابي با حكم ستاد امر به معروف، آمري است در ميدان نقد مسوولان. اين مجوز به نام گروه «جهادي معروف» به سرپرستي او ثبت شده و چنانكه رائفي‌پور نوشته، قرار است در حوزه مقابله «مردمي عليه رانت و فساد» فعاليت كند؛ فعاليتي كه از قرار معلوم ادامه‌دهنده همان راه عدالت‌خواهي سيستماتيكي است كه هم از سوي اصولگرايان و هم از سوي برخي نهادهاي حاكميتي موردحمايت قرار مي‌گيرند.

مشروط‌سازي يك فريضه 

نكته قابل‌توجه در اين ميان آنكه پس از انتشار مجوز فعاليت رائفي‌پور و همراهانش كه او از آنان تحت ‌عنوان «مهدي‌ياوران» نام برده، كنار كاربران مخالف با نوع نگاه اصولگرايان به سياست و فرهنگ، كاربران به‌اصطلاح «ارزشي» توييتر نيز كنار ناظران و تحليلگران اين جريان به انتقاد از اين مهم پرداخته و با يادآوري نوع نگاه دين اسلام به فريضه امر به معروف از صدور مجوز براي آن انتقاد كردند. اين طيف از كاربران منوط‌سازي صدور مجوز براي عمل به اين فريضه و امر به معروف و نهي از منكر مسوولان جمهوري اسلامي را درحالي بستن دست خود و مشروط‌سازي عمل به فريضه مي‌خوانند كه سوي ديگر ميدان، كم نيستند اصلاح‌طلباني كه به ‌واسطه انتقاد از مسوولان انتصابي و نهادهاي آنان شاهد تشكيل پرونده براي خود در دادگاه‌ها هستند و حالا مي‌كوشند در ۴۰ سالگي نظام جمهوري اسلامي قوه قضاييه را مجاب به اجراي قانون «جرم سياسي» كنند. اين تناقض احتمالا مهم‌ترين عاملي است كه فعالان سياسي و ناظران را به انتقاد از عدالت‌خواهي سيستماتيك رواج يافته ميان اصولگرايان واداشته؛ چنانكه آنان از فراموشي ساير اقشار جامعه و معاندخواني آنان انتقاد مي‌كنند.

 نقض قانون؟!

فارغ از اين مهم، آنچه اين ميان محل پرسش و تامل است، صدور مجوز از سوي ستاد امر به معروف براي فعاليت گروهي جهادي است. گروه‌هاي جهادي اگرچه اين روزها بيشتر در ادبيات سياسي ايران مورد استفاده قرار مي‌گيرند ولي در عمل و سواي نوع نگاه خاص بخشي از حكومت به آنان و حمايت‌هاي پيدا و پنهان برخي چهره‌ها از اين گروه‌ها، تفاوت چنداني با سمن‌ها و سازمان‌ها و نهادهاي مردم‌نهاد- دست‌كم از ديد قانون- ندارند، چراكه بر‌اساس قانون، صدور مجوز براي سازمان‌هاي مردم‌نهاد از جمله وظايف وزارت كشور است چنانكه در تبصره نخست ماده ۱۶ قانون آمران به معروف و ناهيان از منكر آمده كه «وزارت كشور پس از كسب نظر مشورتي ستاد نسبت به صدور مجوز براي سازمان‌هاي مردم‌نهادي كه در زمينه امر به معروف و نهي از منكر قصد فعاليت دارند، اقدام مي‌كند» ولي با صدور مجوز از‌سوي ستاد امر به معروف براي رائفي‌پور و يارانش نه ‌تنها به نظر مي‌رسد جريان نوظهور ميان اصولگرايان قصد سفارشي‌سازي اين مهم را دارد بلكه عملا ستاد امر به معروف نيز براي تامين رضايت‌خاطر آنان به نقض يا لااقل دور زدن قانون پرداخته و با اتكا به اظهارات كاظم صديقي كه با خداحافظي آيت‌الله جنتي از شوراي سياستگذاري ائمه جماعات، رياست اين ستاد را بر‌عهده گرفت به صدور مجوز براي «گروه‌هاي جهادي» و البته اصولگرا مي‌پردازد. روندي كه بايد ديد درنهايت و در روزهاي منتهي به انتخابات پيش‌رو تاثير سياسي خود را نشان خواهد داد يا اينكه اين گروه‌ها به‌ جاي ورود به سياست به امر به معروف خواهند پرداخت.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش