یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۲۴۲
سیاست داخلی

دوباره زندان

«بهاره هدايت» كنشگر دانشجويی و سياسی به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزيری محكوم شد

بهاره هدایت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
بهاره هدایت به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محكوم شد. این كنشگر دانشجویی و سیاسی كه قبل از این و به دنبال انتخابات بحث برانگیز سال ۸۸ به تحمل بیش از ۹ سال حبس محكوم شده بود، اکنون بار دیگر و تنها ۴ سال بعد از ازادی و سپری کردن ۷ سال حبس، به ۴ سال حبس دیگر محكوم شده است.

بهاره هدايت، از كنشگران دانشجويي دهه شصتي، و متولد سال ۶۰ است. او كه دانشجوي دانشگاه علوم اقتصادي و از اعضاي فعال جنبش زنان، زنداني سياسي و عضو شوراي مركزي و سخنگوي دفتر تحكيم وحدت در سال ۱۳۸۴ بوده، در جريان اعتراضات مردمي به نتايج انتخابات دور دهم رياست‌جمهوري سال ۸۸ بازداشت شد و بابت اتهاماتي ازجمله فعاليت تبليغي عليه نظام، اخلال در نظم عمومي از طريق شركت در تجمعات، توهين به رهبري و توهين به رييس‌جمهوري و ورود (غيرقانوني) به دانشگاه اميركبير ازسوي قاضي مقيسه به ۷ سال و نيم حبس محكوم شد.

در همين راستا حكم ۲ سال حبس تعليقي هدايت به اتهام اقدام عليه امنيت ازطريق برگزاري تجمع ۲۲خرداد ۸۵ هم به اجرا درآمد و به اين حكم اضافه شد تا بهاره هدايت مجموعا به ۹ سال و نيم حبس محكوم شود. حكمي كه تير ماه ۹۸ ازسوي دادگاه تجديدنظر هم تاييد شد. درنهايت هدايت پس از گذراندن حدود ۷ سال از حكمش در شهريورماه ۹۵ از زندان اوين آزاد شد. خبري كه امين احمديان، همسر او با انتشار آن در صفحه اينستاگرامش، نوشت: پس از ۷ سال انتظار «بهار آمد». 

۲ سال و نيم بعد اما بار ديگر بهاره هدايت بازداشت شد، اين‌بار به‌دليل اعتراض به حادثه اسقاط هواپيماي مسافربري ايران- اوكراين و در دانشگاه. ساعات ابتدايي روز هجدهم دي‌ماه ۹۸، هواپيماي مسافربري اوكرايني، تهران را به مقصد كي‌يف اوكراين ترك كرد. هنوز دقايقي نگذشته بود كه اين هواپيما سقوط كرد. از همان زمان پرسش افكار عمومي درباره چرايي سقوط اين هواپيما آغاز شد. پرسشي كه ۳ روز بي‌پاسخ ماند و درنهايت ساعات ابتدايي شنبه، بيست و يكم دي‌ماه ستادكل نيروهاي مسلح در اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه خطاي انساني سبب شليك موشك به اين هواپيما و انهدام آن شده است. موضوعي كه شهرونداني را كه چند روزي بود عزادار ۱۷۶ مسافر از دست رفته اين هواپيما بودند، براي ابراز همدردي و عزاداري به خيابان‌ها كشاند.

عصر همان روز گروهي در همدردي با اتفاق رخ داده مقابل دانشگاه اميركبير گرد‌هم آمدند؛ گردهمايي كه به خشونت كشيده شد و درنتيجه آن بهاره هدايت بار ديگر بازداشت شد. البته بهاره هدايت نه آن روز و نه روزهاي بعد، بلكه ۳۰ روز پس از واقعه و در دانشگاه محل تحصيلش بازداشت شد.

بنابر اخباري كه همان زمان منتشر شد، ظاهرا بهاره هدايت به دفتر حراست دانشگاه تهران فراخوانده مي‌شود اما پس از حضور در اين دفتر ديگر خبري از او در دسترس نبوده تا اينكه يك روز بعد، خبر بازداشتش را تلفني به اعضاي خانواده‌اش اعلام مي‌كند. همان زمان هم صحبت‌هايي درباره ضرب و شتم بهاره هدايت به‌دليل مقاومت برابر انتقال به زندان و بازداشت شدنش منتشر شد كه البته ازسوي رييس پليس تهران بزرگ تكذيب شد. با اين حال ماجراي بازداشت بهاره هدايت در دانشگاه آن‌قدر واكنش به همراه داشت كه رييس حراست دانشگاه تهران را ناچار به توضيح كرد. چنان‌كه گفت بهاره هدايت پس از خروج از ساختمان و بيرون از دانشگاه بازداشت شده و بازداشت او ربطي به حراست و دانشگاه ندارد.

۹ روز بعد از بازداشت بهاره هدايت، سخنگوي دستگاه قضايي از احتمال آزادي اين كنشگر دانشجويي و سياسي خبر داد. غلامحسين اسماعيلي اگرچه اظهارات رييس حراست دانشگاه را تاييد كرد و گفت كه بازداشت در حراست دانشگاه انجام نشده و خارج از دانشگاه بوده اما موضوع ضرب و شتم بهاره هدايت هنگام انتقال به زندان را تكذيب نكرد و وعده داد كه اگر ادعايي درمورد ضرب و شتم او هنگام انتقال به زندان اوين وجود دارد، دستگاه قضايي بنابر قانون به اين موضوع رسيدگي مي‌كند. او در ادامه گفت كه بهاره هدايت، بيست و نهم بهمن‌ماه آزاد مي‌شود. وعده‌اي كه عملي شد و امين احمديان (همسر بهاره هدايت) در اين رابطه گفت: «دستور آزادي بهاره هدايت از دفتر آقاي رييسي صادر شده است.» درنهايت عصر همان روز، خبر آزادي بهاره هدايت به قيد وثيقه همراه با انتشار تصاويري از او، در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر شد. 

حالا ۵ ماه و ۵ روز بعد از آزادي بهاره هدايت، اين فعال دانشجويي ديروز از صدور حكم در اين پرونده خبر داد. بهاره هدايت در صفحه توييتري خود نوشت: «دادگاه مربوط به بازداشتش در ۲۱ بهمن‌ماه ۹۸ هفته گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد و امروز حكم ۴ سال حبس تعزيري به اتهام اجتماع و تباني، بابت شركت در تجمع جلوي دانشگاه اميركبير و ۸ ماه به اتهام تبليغ عليه نظام، بابت توييت‌هايم ابلاغ شد.» اين كنشگر دانشجويي و سياسي همچنين از محروميت عضويت خود در گروه‌هاي سياسي و اجتماعي به مدت ۲ سال و ۳ ماه ارايه خدمت در آسايشگاه سالمندان خبر داده است.

البته از آنجا كه به نظر مي‌رسد اين راي در دادگاه بدوي براي هدايت صادر شده، براي اطمينان از حكم نهايي اين فعال سياسي بايد منتظر برگزاري دادگاه تجديد و راي آن بمانيم. چه آنكه در برخي پرونده‌ها كه به وكلا و متهمان اجازه حضور و دفاع در دادگاه تجديدنظر داده شده، شاهد تغيير راي دادگاه بدوي بوده‌ايم و درنهايت حكم قطعي براي هر پرونده‌اي بعد از برگزاري دادگاه تجديدنظر مشخص مي‌شود.

etemadnewspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش