یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۵۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۶۱۸
سیاست داخلی

۵ معترض اصفهانی دی‌ ماه ۹۶ در آستانه اعدام قرار دارند!

حكم اعدام معترضان دی ۹۶,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
چهارم مرداد بود كه اخباری پراكنده در فضای مجازی خبر از تائید حكم اعدام ۵ نفر از معترضان دی ۹۶ در فضای مجازی منتشر شد.

 براساس این اخبار« محمد بسطامی، مهدی صالحی، هادی كیانی، عباس محمدی و مجید نظری» ۵ نفر از بازداشت شدگان اعتراضات دی ۹۶ در خمینی شهر اصفهان، به« بغی از روش تلاش و فعالیت موثر در جهت پیشبرد اهداف اغتشاشگران»،« محاربه از طريق به كار بردن سلاح گرم و قصد سلب امنیت اجتماع و تیراندازی به مامورین»،« افساد فی الارض از طریق بر هم زدن امنیت عمومی و هدایت اغتشاشگران منتهی به اخلال در نظم و امنیت عمومی و تشویش اذهان عمومی» متهم و در ماه بهمن ۹۸ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اصفهان هر كدام به دو بار اعدام و ۵ سال حبس تعزیری محكوم شدند. 

اولین بار روز جمعه ششم تیرماه رییس كل دادگستری استان اصفهان در سخن رانی قبل از خطبه های نماز جمعه شهر اصفهان از صدور حكم« فساد فی الارض» برای ۸ نفر از شركت كنندگان در اعتراضات سال ۹۶ و ۹۸ در این استان خبر داده بود؛ خبری كه چندان مورد توجه قرار نگرفت و به دلیل اینكه حتی نام این متهمان هم مشخص نبود، پیگیری ها برای سرنوشت این افراد به نتیجه ای مشخصی نرسید.

 ۱۱ روز بعد از نخستین بار كه كاربران توییتر در اعتراض به تایید حكم اعدام سه معترض جوان آبان ۹۸، از هشتگ« اعدام نكنید» استفاده كرده و خواستار آن شدند كه دستگاه قضایی حكم اعدام آنها را لغو كند و این هشتگ نزدیك به ۱۰ میلیون بار تكرار شد و برای ۴- ۵ روز پراستفاده ترین هشتگ مورد استفاده بود، هشتگی شبیه بار دیگر ازسوی كاربران فضای مجازی، این بار برای جلوگیری از اعدام ۵ معترض اصفهانی استفاده شد.

كاربران فضای مجازی امیدوارند كه همان طور كه دستگاه قضایی درمورد« امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی» به مطالبه مردمی جواب داده و حكم اعدام را تا اعاده دادرسی لغو كرد، این بار هم حكم اعدام این ۵ نفر را لغو كند. اگرچه یك روز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، روابط عمومی دادگستری كل استان اصفهان خبر را تكذیب و آن را « فضاسازی رسانه ای» و« كذب محض» خواند و تاكید كرد كه تاكنون هیچگونه تائید اجرای حكمی ازسوی مراجع عالی قضایی در این زمینه واصل نشده است اما مطالبه كاربران فضای مجازی برای لغو حكم اعدام این افراد پایان نیافت. 

به ویژه آنكه اطلاعیه روابط عمومی دادگستری استان اصفهان، نه صدور حكم اعدام، بلكه اجرای آن را تكذیب كرده بود. داستان اما از آنجا جدّي تر شد كه اخبار منتشر شده در فضای مجازی و البته برخی منابع خبری داخلی من جمله پایگاه خبری روزآروز، گواه از آن داشت كه تماس ۵ معترض دی با خانواده های شان قطع شده و همین موضوع احتمال اعدام آنها را جدی تر از قبل كرد.

 در این میان حتی اخباری تایید نشده نیز منتشر شد كه نشان از آن داشت كه ظاهرا روز سه شنبه هفتم مرداد به خانواده این افراد اعلام شده تا روز بعد درباره این افراد تصمیم گیری می شود. خبری كه خانواده ها و برخی شهروندان اصفهانی را مقابل دادگستری این شهر كشاند و سرانجام این خانواده ها با حضور مقابل دادگستری استان اصفهان، خواستار رسیدگی عادلانه به پرونده این افراد و عدم اجرای حكم اعدام شدند. 

یك روز پس از این ماجرا، نهم مرداد بود كه مدیركل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان اصفهان شایعات مبنی بر اعدام ۵ نفر از زندانیان ناآرامی های دی ماه ۹۶ را تكذیب كرد. اسدالله گرجی زاده درباره آخرین شرایط این ۵ نفر به ایمنا گفت:« شایعات مبنی بر اعدام این افراد تكذیب می شود و این متهمان در زندان به سر می برند.»

  ماجرا اما با تكذیب این این مقام قضایی به پایان نرسید و همچنان افكار عمومی در فضای مجازی مطالبه لغو حكم اعدام آنها را مطرح می كردند و خواستار اطلاع از وضعیت این زندانیان و لغو حكم اعدام برای این افراد بودند. 

كاربران فضای مجازی نگران بودند كه این افراد بدون خبر قبلی در زندان اعدام شوند و برهمین اساس دیروز رییس كل دادگستری استان اصفهان تاكید كرد كه هیچگونه تعيين وقت و زمان برای اجرای حكم ۵ نفر از اغتشاشگران كه تشریفات قانونی اجرای آن طی شده باشد، وجود نداشته و اخبار منتشره درباره‌ی اجرای این احكام، از پایه و اساس كذب است. 

گفته های محمدرضا حبیبی هم اما همچون اطلاعیه روابط عمومی دادگستری كل استان اصفهان تایید و اجرای حكم اعدام را تكذیب نمی كند؛ بلكه تنها تاكید دارد كه زمان مشخصی برای اجرای این حكم مشخص نشده است. موضوعی كه نگرانی ها از قطعی شدن اجرای حكم اعدام این افراد را بیش از پیش افزایش داده است و حالا افكار عمومی منتظر است تا مگر سیدابراهیم رییسی بار دیگر با ورود به این پرونده كه ظاهرا همچون موارد مشابه به موضوعی مهم نزد افكار عمومی تبدیل شده، نسبت به اجرای عدالت و رسیدگی عادلانه به پرونده این ۵ نفر اقدام كند.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش