چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۰۱۲
سیاست داخلی

سکوت ‌اصول‌گرایان درباره شجریان؛ از دیدار رئیسی با تتلو تا بی تفاوتی نسب به درگذشت استاد آواز ایران!

تستلیت برای درگذشت شجریان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

روزنامه همدلی؛ «شجریان رفت.» ترکیب این دو کلمه برای فرهنگ، هنر و مردم ایران موجی از اندوه و تالم را در پی داشت. بیشتر ایرانیان با شجریان لحظات نابی را گذرانده‌اند. کمتر افرادی یافت می‌شوند که یک جامعه، لحظات خوب خود را با او تجربه کرده باشند، اسم او و شخصیت او بشود خاطرات جمعی و تجربه‌های مشترک یک جامعه. ترانه‌های او در زمان‌های متفاوت و برهه‌های مختلف، در شادی، در غم و اندوه حتی در هنگامه‌های اعتراضات ورد زبان مردم بود.

این موارد ویژگی‌هایی است که از او یک چهره ملی ساخت. درگذشت شجریان کشور را در موجی از غم فرو برد. اما مقامات کشور آنچنان که باید به این رویداد مهم فرهنگی کشور توجه نکردند و حتی ترجیح دادند که سکوت کنند. در ایران نه تنها عزای عمومی اعلام نشد، بلکه برخی از مقامات ارشد کشور نسبت به درگذشت او بی‌تفاوت بودند و تسلیت نگفتند. این در حالی است که ۱۶ اسفند ۹۱ محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری دولت دهم یک روز را به مناسبت درگذشت هوگو چاوز، رئیس جمهور ونزوئلا، عزای عمومی اعلام کرده بود.

درگذشت استاد شجریان به مثابه یک شخصیت ملی واکنش‌های بسیار به دنبال داشت. حسن روحانی؛ رئیس جمهور در پیامی درگذشت محمدرضا شجریان استاد آواز ایران را تسلیت گفت.

روحانی در پیامش نوشته: «محمدرضا ‎شجریان چهره برجسته هنری و آفریننده ماندگارترین نواهای دلنشین ایرانی و خواننده ربنای رمضان، میراث ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت. یقیناً ملت قدرشناس ایران، نام و یاد و آثار این هنرمند محبوب را همواره در خاطره‌ها، زنده نگاه خواهد داشت. روحش شاد و یادش گرامی.» معاون اول رئیس‌جمهور هم درگذشت محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران را تسلیت گفت. اسحاق جهانگیری در پیامش آورده: «درگذشت هنرمند نامی و چهره شاخص فرهنگ ایران استاد محمدرضا شجریان، ضایعه‌ای ملی است. هر ایرانی و هرکس که در دور و نزدیک این سرزمین به ادب و زبان فارسی و فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی دلبسته است حق دارد که سوگوار فقدان این چهره نام‌آور و سخت‌کوش باشد. نام او به یقین در آینده نیز همچنان خواهد درخشید چنانکه میراثی گرانقدر در گذشته و حال داشته است. این ضایعه سنگین را به خانواده، دوستان، شاگردان، اهالی فرهنگ و هنر و همه شهروندان ایرانی تسلیت می‌گویم و برای آن هنرمند برجسته از خداوند بزرگ آمرزش مسالت دارم.»

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از دیگر مقاماتی بود که در اولین ساعات، درگذشت استاد آواز ایران را تسلیت گفت. در این میان علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری هم از دیگر چهره‌های بود که واکنش نشان داد و نوشت: «صدای آشنای او از میراث اسلامی، ایرانی در دل‌ها آرام گرفته و به یادگار می‌ماند. یادش گرامی باد. از خداوند رحیم می‌خواهم که این سفر کرده گرامی را به نیکی بپذیرد و مورد غفران خویش قرار دهد.»

از طرفی دیگر جمعی از شخصیت‌های سیاسی و چهره‌های سرشناس هم در پیام‌های جداگانه درگذشت محمدرضا شجریان را تسلیت گفتند. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، علی ربیعی سخنگوی دولت و سیدعباس موسوی سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمید بعیدی‌نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری، علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری درگذشت استاد شجریان را تسلیت گفتند.

درگذشت شجریان مرزها را درنوردید و تا آن سوی بخارا و بغداد هم پیش رفت. عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، استفان شولتز سفیر اتریش در تهران، دراگو اشتامبوک، سفیر کرواسی در تهران، سفارت سوئیس در تهران، سفارت فرانسه در ایران و دفتر نمایندگی سازمان ملل در تهران درگذشت استاد شجریان را تسلیت گفتند.

همچنین در پی درگذشت استاد محمدرضا شجریان، چند نماینده مجلس در صفحات شخصی‌شان در توئیتر به این موضوع واکنش نشان داده و پیام تسلیت دادند، اما بیشتر نمایندگان مجلس هیچ واکنش رسمی نداشتند. و تقریبا اکثر نمایندگان سکوت پیشه کردند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره هیچ واکنش نشان نداد؛ نه به صورت رسمی و نه در صفحه شخصی‌اش در شبکه‌های اجتماعی. شخصیت‌هایی مانند حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا هم ترجیج دادند که در این باره سکوت کنند.

این در حالی است که فعالان شبکه‌های اجتماعی یادآور شدند که او در روزهای انتخابات ریاست جمهوری با امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو دیدار داشت، ولی نسبت به این رویداد مهم فرهنگی کشور یعنی درگذشت استاد شجریان بی‌تفاوت ماند.

آنچه در این میان به خوبی دیده می‌شود، این است که صدای این سکوت بیشتر در نیمه ‌اصول‌گرای کشور شنیده شد هم فعالان سیاسی و هم مسئولانی که در این اردوگاه هستند، ترجیح دادند در یکی از مهم‌ترین اتفاقات عاطفی و تاثیرگذار بخش زیادی از مردم ایران سکوت کنند.

  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
این حجم کینه بین شما اصولگرایان و بزرگانتان جای تعصف داره شما برا چاوز کافر عزای عمومی اعلام میکنید ولی برای خالق ربنا یه پیام تسلیت هم نمیگید
واقعا از این القای احساساتی و بی منطق یک لقب بی پایه برای فردی که به ساده ترین اصول وطن دوستی پای بند نبوده متاسفم. ما ایرانی ها ممکن است با هم اختلاف سلیقه داشته باشیم اما هر چه که هست بین خودمان هست. رفتن به دامان انگلیسی که دستش به خون میلیونها ایرانی در جنگ اول با مصادره انبارهای غذایی وایجاد قحطی آلوده است را چگونه توجیه می کنید؟ گیرم پشیمان شد و برگشت جا داشت از ملت یک عذر خواهی بکند! در تاریخ نهضت ملی شدن نفت می خواندم وقتی مرحوم مصدق زاهدی را وزیر کشور کرد مرحوم کاشانی اعتراض کرد مصدق پاسخ داد " او توبه کرده" اما کاشانی پاسخی داد که در تاریخ ثبت شد: " کسی را که توبه کرده پیشنماز مردمش نمی کنند! از نویسنده و سردبیر محترم خبر در خواست دارم به کلام امام حسین ع عنایت داشته باشند: اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
واقعا از این القای ا...
آخه این چه حرفیه که شما میزنید واقعا جای تعجب داره ؟!
واقعا از این القای ا...
آقای محترم بهتره اول یکم اطلاعاتت رو ببری بالا و بعد بیای در مورد استاد شجریان حرف بزنی. توبه کنه و معذرت خواهی کنه!! برای چی ، از کی؟؟ اینکه از ی سری سیاست ها انتقاد کرده باید توبه کنه اصول ساده وطن پرستی!!! میشه بفرمائید این اصول چی هست و آیا مسئولین ما و بچه هاشون به این اصول پایبندند اصولی که فقط ۴۰ ساله مردم رو باهاش سرگرم کردند خون مردم رو تو شیشه کردند و بچه هاشون تو همون انگلیس به عشق و حال مشغولند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش