جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۶ - ۰۸ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۴۲۸
سیاست داخلی

وزیر کشور درخواست خرید واکسن کرونا را فضاسازی خارجی‌ها‌ می‌داند

توهم توطئه در مطالبه واکسن کرونا

واکسن کرونا,درخواست خرید واکسن کرونا
توهم توطئه که رویه برخی از ‌مسئولان کشور است به کارزار اینترنتی «واکسن بخرید» نیز رسید. وزیر کشور می‌گوید مطالبه عمومی مردم برای خرید واکسن کرونا کار خارجی‌هاست و این فضاسازی‌ها در خارج از کشور هدایت می‌شود.

به گزارش همیدلی، ایرانیان بعد از این‌که بی‌خیالی ‌مسئولان را در مورد خرید واکسن کرونا دیدند و دریافتند که با وجود آمار بالای قربانیان کرونا، اما تمرکز ‌مسئولان بر واکسن ایرانی است که قرار است شش ماه آینده به بازار عرضه شود، دست به‌کار شدند و کارزاری اینترنتی برای خرید واکسن شکل دادند. به‌همین منظور کاربران زیادی با هشتگ «واکسن بخرید» هزاران توئیت را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند؛ به‌نحوی که این هشتگ طی یک هفته دوبار به ترند اول ایران تبدیل شد.

چرخش واکسنی ‌مسئولان

بعد از این کارزار بود که یکباره ‌مسئولان از مواضع خود -که صبر کردن تا زمان ساخت واکسن کرونا ایرانی بود- کوتاه آمدند و در مقابل خواست گسترده افکار عمومی برای تسریع خرید و واردات واکسن کرونا تسلیم شدند. بنابراین اعلام کردند شرایط انتقال پول برای خرید واکسن فراهم شده است و به‌زودی در مورد خرید واکسن کرونا اقدام می‌شود. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی روز پنجشنبه گذشته با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود ضمن اشاره به تاثیر تحریم آمریکا در بروز مشکل و تاخیر در خرید واکسن کرونا بر کسب موافقت اولیه برای انتقال پول واکسن از طریق یک حساب بانکی تاکید کرد و رقم تخصیص داده شده به خرید واکسن را ۲۰۰میلیون یورو اعلام کرد. اما وی، زمان واردات واکسن را مشخص نکرد و همچنین جزئیات مربوط به نوع و مقدار و شرکت سازنده واکسن را ارائه نداد.

همان روز علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز -که پیش‌تر خرید واکسن را در شرایط فعلی دشوار دانسته بود- از صدور مجوز انتقال پول برای خرید ‎واکسن کرونا از طریق یک بانک خبر داد. بسیاری بر این باورند که کارزار اینترنتی خرید واکسن باعث چرخش ناگهانی ‌مسئولان برای خرید واکسن شده است. اما اکنون وزیر کشور این کارزار اینترنتی را فضاسازی‌ای‌ می‌داند که از خارج از کشور هدایت شده است.

انگ توطئه به مطالبات مردمی

واکسن کرونا,درخواست خرید واکسن کرونا

اما گویی وزیر کشور رد پای مطالبه واکسن برای مردم را در خارج از کشور پیدا کرده است.عبدالرضا رحمانی فضلی شامگاه شنبه ششم دی ماه، در یک برنامه تلویزیونی، گفت: «یک فضاسازی دارد انجام می‌شود افکار عمومی فشار بیاورند برای خرید واکسن، باید در نظر داشته باشیم که سه چهارم این برنامه‌های فضای مجازی در جهت تحریک افکار عمومی، از خارج حمایت و مطرح می‌شود.» وی گزارش‌های منتشر شده از سوءمدیریت ‌مسئولان در مقابله با شیوع کرونا را نیز کار «دشمنان و معاندان» دانست. و گفت که «دشمنان و معاندان همیشه علیه کشورمان سخن می‌گویند و پایه نخست طرح مسائل از طرف آنها مبتنی بر دشمنی است و مسائل ریز و فرعی را با روش‌های رسانه‌ای بزرگ‌نمایی می‌کنند.» سخنان وزیر کشور و گره زدن مطالبه مردمی خرید واکسن به‌ آن سوی مرزها این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که اصولا برخی از ‌مسئولان از «مردم» کشور چه تعریفی در ذهن دارند و آنان را چه چیزی فرض می‌کنند که برایشان قابل پذیرش نیست که حتی در این شرایط سیاه کرونایی مطالبه‌ای داشته باشند؟

چرا برخی از ‌مسئولان کشور آنقدر حق مطالبه‌گری برای مردم قائل نیستند که کوچک‌ترین صدای مطالبه‌گری آنان را به دشمنان و خارجی‌ها گره می‌زنند. شاید عملکرد خود را بی‌نقص می‌دانند، جوری که جای هیچ خواسته و مطالبه‌گری نگذاشته‌اند که اعتراضی را شکل دهد. تا کی برخی از ‌مسئولان به‌جای پاسخگویی به خواست و مطالبات شهروندان، پای معاندین و دشمنان را به میان می‌کشند و انگ «توطئه» را به مطالبات برحق مردمی می‌زنند. آیا وقت آن فرا نرسیده است که برخی از ‌مسئولین به جای تمرکز بر توهم توطئه و انداختن توپ به زمین دشمنان و معاندین بر حل مشکلات و خواسته‌های مردم تمرکز کنند تا اگر توطئه‌ای هم از سوی معاندین وجود داشته باشد با همراهی مردم بتوانند آن را خنثی کنند. آیا پای دشمنان را به هر مطالبه مردمی باز کردن، اعتراف به ناتوانی ‌مسئولان در جذب و همراهی مردم با سیاست‌های داخلی کشور نیست؟

نظریه توطئه به درازای تاریخ

 ایرانیان با نظریه توطئه بیگانه نیستند، این نظریه قدمتی به درازای تاریخ ایران دارد و حتی‌ می‌توان گفت در حافظه جمعی ایرانیان ثبت شده، اما در چند سال اخیر این گزاره دستاویزی شده است که برخی از ‌مسئولان با پناه بردن به آن از زیر بار ‌مسئولیت شانه خالی کنند و خود را از پاسخگویی تبرئه کنند. با ظهور ویروس کرونا در ایران، این ویروس نیز از برچسب توطئه در امان نماند، از روزهای آغازین اعلام شیوع این ویروس در کشور، کرونا با توطئه گره خورد. ابتدای ورود کرونا برخی شیوع آن در شهر قم را کار دشمنان دانستند و گفتند دشمنان‌ می‌خواهند این گونه شهر قم را به عنوان یک شهر مذهبی تخریب کنند. برخی دیگر مانند علی‌اکبر طائفی‌پور، فعال سیاسی اصول‌گرا، آن را به انتخابات مجلس و تلاش معاندین برای پایبن آوردن مشارکت مردم در این انتخابات گره زدند.

واکسن کرونا,درخواست خرید واکسن کرونا

بعد از آن که ورود کرونا به ایران تایید شد و زمانی که موضوع قرنطینه و تعطیلی کسب و کارها مطرح شد، حسن روحانی پای ضدانقلاب را به میان کشید و دوم فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «توطئه ضدانقلاب» این است که در دوره شیوع کرونا در ایران «کار و فعالیت اقتصادی» تعطیل شود. در همان زمان محمود صادقی، نماینده مجلس حسن روحانی را متهم کرده که به خاطر «توهم توطئه» مانع از ادامه «تعطیلی ادارات» و «کنترل شیوع مجدد کرونا» می‌شود. او در توئیتی که ۵ فروردین منتشر کرد، نوشت:«ستاد مدیریت کرونای تهران خواستار «استمرار تعطیلی ادارات» است، ولی رئيس‌جمهور «برای شکست توطئه دشمن در آسیب رسیدن به اقتصاد کشور، تن به تعطیلی نمی‌دهد.»

برخی همکاری نکردن با پزشکان بدون مرز و اخراج آنان در کشور را نیز به این نظریه ربط می‌دهند و می‌گویند ۹ ماه پیش برخی از تندروها با حضور تیمی از پزشکان بدون مرز در اصفهان برای مقابله با کرونا،مخالفت کردند و حتی طرح احداث یک بیمارستان توسط این پزشکان را منتفی اعلام کردند. محمود صادقی، نماینده وقت تهران در مجلس دهم، در توئیتی که روز سه‌شنبه ۵فروردین منتشر کرد، علت مخالفت با حضور سازمان پزشکان بدون مرز در ایران را نگرانی برخی تندروها از همکاری‌های بین‌المللی و کم شدن تحریم‌ها دانست.

او تلویحا به نظریه توطئه اشاره کرد و نوشت: تندروها می‌گویند نگران «توطئه جنگ بیولوژیک» هستند ولی دغدغه‌شان این است که «همکاری‌های بین‌المللی تَرَکی در دیوار تحریم‌ها ایجاد نکند.»

اکنون نیز رحمانی فضلی درخواست خرید واکسن کرونا از سوی مردم را که در کارزار اینترنتی واکسن بخرید تجلی پیدا کرد، به خارجی‌ها ربط داده است. بدیهی است منشأ این هشتگ‌ها بیشتر به عملکرد اعتمادگریز ‌مسئولان دخیل در موضوع مقابله با کرونا در یک سال گذشته برمی‌گردد تا کاسبان تحریم و دشمنان و معاندین! 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش