جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۶۲۹
سیاست داخلی

تمام گمانه‌زنی درباره نامه خاتمی به رهبر انقلاب/حمله کیهان به سیدمحمدخاتمی

نامه محمد خاتمی به رهبر انقلاب,نامه سید محمد خاتمی

به گزارش همدلی، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر نام رئیس دولت اصلاحات در ارتباط با نامه‌‌ای که گفته‌‌ می‌شود درباره وضعیت کشور به مقام معظم رهبری نوشته، مورد توجه رسانه‌‌ها قرار گرفته است؛ نامه‌‌ای که به گفته یکی از چهره‌‌های جناح ‌‌اصلاح‌طلب در۳۷صفحه و تقریبا دو ماه پیش و در خصوص طرح دغدغه‌ها در مورد آینده انقلاب و کشور و پیشنهاد راه‌حل‌‌هایی در این زمینه، به رشته تحریر در آمده و خدمت مقام رهبری ارسال شده است. این در حالی است که با وجود اعلان رسمی ارسال این نامه از سوی برخی رسانه‌‌ها و تایید بعضی شخصیت‌‌های سیاسی از مفاد آن، دفتر رئیس دولت اصلاحات، محتوای ادعا شده درباره چنین نامه‌‌ای را تابید نکرده و آن را تنها یک گمانه زنی رسانه‌‌ای‌‌ می‌داند.

به هر روی در این زمینه پایگاه خبری رویداد۲۴، گزارش داده است که نامه سیدمحمد خاتمی به مقام رهبری، نامه بلندی است که با بیان سابقه و گذشته سیدمحمد خاتمی و خانواده او و این‌که «من که بودم و که هستم» آغاز شده و با دغدغه‌هایش برای انقلاب ادامه یافته است. او در نامه خود، با طرح این سوابق تاکید کرده است که «هیچ‌گاه علیه انقلاب، رهبری و حاکمیت» نبوده و نخواهد بود. بر اساس این گزارش، رئیس دولت اصلاحات در ادامه نامه از نقش مهم آیت‌الله خامنه‌ای در محوریت انقلاب سخن گفته و خواسته که رهبری از این نقش برای حضور همه نیروهای سیاسی استفاده کند. بر این اساس، در این نامه ‌‌اصلاح‌طلبان، نیروهایی وفادار به رهبر و نظام معرفی شده‌اند که توان خود را برای حفظ نظام گذاشته‌اند.

بنا بر ادعای این گزارش در این نامه خاتمی، همچنین چالش‌ها و موضوعات پیش روی نظام مطرح شده و از مقام رهبری در مورد آنها رهنمود خواسته شده است. ظاهرا در نامه به مسائلی همچون مذاکرات با آمریکا و انتخابات ۱۴۰۰ و حصر نیز اشاراتی شده و از آیت‌الله خامنه‌ای درخواست شده که این مسائل در دوره کنونی حل شود، زیرا اگر این مسائل به صورت حل نشده به آینده موکول شود، مشکلات سختی برای جمهوری اسلامی به جا خواهد گذاشت. طبق این گزارش، این نامه چند ده صفحه‌ای به دستخط خود سیدمحمد خاتمی بوده است و ظاهرا او خواسته فقط خودش در جریان باشد، به همین دلیل است که خیلی اطرافیان خاتمی از جزئیات نامه باخبر نیستند. اما پایگاه خبری رویداد۲۴ ادعا کرده که توانسته است تایید ارسال این نامه را از سوی چند فرد نزدیک به سیدمحمد خاتمی، دریافت کند. بر اساس این اطلاعات، این نامه توسط سیدعلی خاتمی برادر بزرگ‌تر سیدمحمد خاتمی که زمانی رئیس دفتر رئیس جمهور بود و هنوز هم اعتبار خوبی در بیت رهبری دارد، به یکی از مقامات عالی‌رتبه در بیت رهبری تحویل داده شده است. 

بر اساس گزارش‌‌ها، محتویات این نامه نشان از حسن نیت سیدمحمد خاتمی دارد و او خواسته‌ است تا گذشته خود را در چارچوب انقلاب و حاکمیت حفظ کند و با توجه به نزدیکی به انتخابات ۱۴۰۰، باعث شود تا موضوع مشارکت بالای مردم در دستور کار همه جریان‌های سیاسی به ویژه اصلاح‌طلبان قرار بگیرد. خاتمی پس از اعتراضات آبان ۹۸ هم گفته بود: «دولت باید بسیار سپاسگزار رهبری باشد که با موضع‌گیری خود، امواج مخرب سازمان داده شده علیه دولت و ملت را به محاق بردند.» در این زمینه، محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در خصوص جزئیات نامه سیدمحمد خاتمی به رهبر انقلاب،در گفت وگو با ایلنا اظهار کرد: «نامه سیدمحمد خاتمی خطاب به رهبری، تقریبا برای دو ماه گذشته است و در مجموع ۳۷صفحه است. آقای خاتمی در این نامه، در خصوص دغدغه‌ها و آینده انقلاب و کشور با رهبری صحبت کرده‌اند و برای دهه پیش‌رو راه‌حل‌هایی ارائه کرده‌اند.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرده است:«به نظر من وجود ارتباط مستمر و برنامه‌ریزی شده و بدون انقطاع با رهبر انقلاب یکی از نیاز‌های جامعه و جریان ‌‌اصلاح‌طلب است، چرا که از آنجایی که رهبری، مسئولیت عام نسبت به جامعه دارد نمی‌تواند از دیدگاه‌های جریانات مختلف بی‌نیاز باشد.» این عضو شورای شهر تهران همچنین ادامه داده است: «بر همین اساس این اصل، یک اصل بدیهی و یک نیاز جدی تلقی می‌شود.

نشست‌ها و دیدار‌های اصلاح‌طلبان با رهبری باید حضوراً پیگیری می‌شد که متاسفانه در این سال‌ها این اقدام صورت نگرفت و به نظر من این یک نقیصه بوده است که باید به آن توجه شود و اگر این امکان حضوری فراهم نمی‌شد حداقل باید به صورت مکتوب دیدگاه‌ها و نظرات را به رهبری منعکس می‌کردیم؛ به نظر من این موضوع بسیار ارزشمند است.» با این حال، سیدعلی خاتمی، برادر و رئیس دفتر سیدمحمد خاتمی روز گذشته با انتشار بیانیه‌‌ای در مورد صحت نوشتن و ارسال چنین نامه‌ای، اظهار کرده است: «آنچه پیرامون ارسال نامه جناب آقای سیدمحمد خاتمی به رهبری معظم انقلاب در رسانه‌ها منتشر شده است، تنها گمانه‌زنی رسانه‌ای است.‌» در ادامه این بیانیه آمده است: «همه کسانی که به کشور و مردم و انقلاب می‌اندیشند، نسبت به سرنوشت میهن اسلامی و ملت و نیز اصلاح امور دغدغه دارند.‌ جناب آقای خاتمی نیز از جمله هرجا و هر مناسبتی اقتضاء کند دغدغه‌های خود را عملا‌ به دور از تبلیغات دنبال‌‌ می‌کنند؛ ولی آنچه به این مقدار راجع به محتوای نامه بیان می‌شود ناشی از حدسیات و گمانه‌زنی‌ است.»

سیدمحمد خاتمی پیشتر هم نامه‌نگاری‌‌هایی کرده بود. خاتمی، در زمان افزایش تهدیدهای ترامپ، با پیشنهاد طرحی به نام آشتی ملی، سعی کرد تا با ایجاد هم‌افزایی بین همه نیروهای کشور، جبهه‌ای واحد در مقابل آمریکا تدارک ببیند.

 با این حال این پیشنهاد مورد موافقت قرار نگرفت. آن زمان رهبر انقلاب گفته بود: «مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند؟ قهری وجود ندارد، البته مردم ما با کسانی که در سال ۸۸ به روز عاشورای حسینی اهانت کردند و با قساوت و لودگی و بی‌حیایی، جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهر هستند و با آنها آشتی هم نمی‌کنند.»

سیدمحمد خاتمی، پیشتر و چند ماه قبل از انتخابات مجلس دهم نیز نامه‌‌ای در عذرخواهی از مردم نوشته بود و در آن به مواردی چون رفع حصر، تغییر نگاه رسانه ملی، آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی و ایجاد فضای باز، امن و آزاد سیاسی اشاره کرده بود. در آن زمان بخشی از ‌‌اصول‌گرایان، نوشتن چنین نامه‌ای را باز کردن راه برای ‌‌اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس، خوانده بودند؛ از جمله سایت جهان نیوز که در مصاحبه‌ای به نقل از سروری نوشت:«خاتمی و اصلاح‌طلبان قصد دارند تا با اقداماتی از این دست، به بازسازی وجهه ازدست‌رفته خود بپردازند.» حمیدرضا ترقی عضو موتلفه اسلامی هم در این مورد بیان کرد: «هدف اصلا‌ح‌طلبان این است که با مهندسی کردن افکار عمومی جامعه و رسانه‌ای کردن این‌گونه نامه‌ها خودشان را بر نظام تحمیل کنند.» همچنین روزنامه رسالت نیز در این مورد خطاب به خاتمی نوشت: «خیرخواهانه و از سر دلسوزی از شما می‌خواهیم ‌به این رویه یکی به نعل و یکی به میخ زدن پایان دهید و با این دست رفتار‌ها، شیپور بازگشت به دامان نظام را از سرگشاد آن نزنید.»

با این وجود، اگرچه ‌‌اصول‌گرایان ادعا‌‌ می‌کنندکه  نگاه رهبری به سیدمحمد خاتمی، مثبت نیست، اما اسحاق جهانگیری در گفت‌وگویی چنین مسئله‌ای را رد کرده و عنوان کرده است که نگاه کلی رهبری به خاتمی، نگاهی مثبت است. او در این زمینه اشاره کرده است که مقام معظم رهبری، آقای خاتمی را یک روحانی تمیز می‌دانند که نه آلودگی مالی دارد و نه آلودگی اخلاقی، هر چند انتقاداتی را هم بر ایشان وارد‌‌ می‌دانند. جهانگیری حتی در این گفت‌وگو تلویحا تایید کرده که سردار سلیمانی قرار بوده برای حل برخی مشکلات، میانجی‌گری کند، اما با ترور و شهادت او، این موضوع متوقف شده است. در این مورد در رسانه‌‌ها تعبیری هم درباره یکی از نامه‌‌های خاتمی، به نقل از آیت‌الله خامنه‌ای منتشر شد، با این مضمون که «نامه خاتمی را دو بار خواندم، نامه نجیبانه نوشته شده بود، اما آقای خاتمی ناآگاهی دارد که باید به او اطلاعات صحیح داده شود.»

حمله کیهان به سیدمحمدخاتمی:نامه نوشتن او به رهبری،سالوسانه است

کیهان نوشت:برخی محافل رسانه‌ای نزدیک به اصلاح‌طلبان می‌گویند خاتمی نامه‌ای به محضر رهبر انقلاب نوشته و در آن ضمن مرور سوابق خود، گفته که دغدغه انقلاب را دارد و هیچ‌گاه علیه انقلاب و رهبری و حاکمیت نبوده است.

به روایت این رسانه‌ها، وی از رهبری درخواست کرده که نقش پدری برای حضور و فعالیت همه نیروهای سیاسی را ایفا نمایند و به اصلاح‌طلبان رهنمود بدهند. طبق این روایت‌ها، او نوشته که اصلاح‌طلبان وفادار به نظام هستند.

سیدعلی خاتمی برادر خاتمی در توضیحی مبهم، ‌محتوای منتشر شده از نامه را ناشی از حدسیات و گمانه‌زنی‌ رسانه‌ای عنوان کرد. همچنین محمدجواد حق‌شناس عضو حزب اعتماد ملی گفته این نامه ۳۷ صفحه‌ای، مربوط به دو ماه قبل است و در آن خاتمی، دغدغه‌هایش برای انقلاب و نظام را مطرح کرده است.

رفتارهای سالوسانه خاتمی در حالی است که وی یک عذرخواهی رسمی به خاطر خیانت‌هایش در فتنه سال ۸۸، به نظام و مردم بدهکار است.

رفتار وی و موسوی در فتنه نیابتی ۸۸، سواری دادن به آمریکا و انگلیس و اسرائیل، در جهت ایجاد شورش و آشوب علیه نظام بود. این خیانت در حالی اتفاق افتاد که خاتمی چندین بار در پستوها اعتراف کرده، ادعای تقلب در انتخابات (به عنوان بهانه اصلی فتنه ۸۸) «دروغ» بوده؛ اما با این حال شجاعت و شرافت آن را نداشته که همین اعتراف به دروغگویی و فریب مردم را علنی اظهار کند.

به عبارت دیگر او و موسوی و سایر دست‌اندرکاران فتنه، متهم اول خون‌های ریخته شده، ۸ ماه بی‌ثباتی کشور و خسارت به اموال عمومی و مردم، مجال دادن به گروهک‌های برانداز، و تشجیع دشمن برای اعمال تحریم‌های بعدی(موسوم به تحریم‌های فلج‌کننده)‌هستند. با همه اینها خاتمی اگر واقعا قصد ابراز ندامت و عذرخواهی دارد، باید این کار را علنی و با صراحت انجام دهد، خیانت انجام گرفته را به مردم توضیح داده و درباره حقیقت‌های جنایت روشنگری کند و از نظام و مردم طلب عفو نماید. توبه این‌چنینی و قول اصلاح‌ و جبران، شرط ادعای اصلاح‌طلبی است و در غیر این‌صورت، هم به نفاق منافقانی خواهد شد که فساد می‌ورزند اما ادعای اصلاح‌ دارند.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش