چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۶۰۷
سیاست داخلی

مجوز حضور افراد با سابقه نظامی در انتخابات ریاست جمهوری صادر شد

عباسعلی کدخدایی,شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری جهت اصلاح از سوی شورا به مجلس اعاده شد.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری امروز خود ضمن بیان آخرین وضعیت مصوبات مجلس و دولت و پیشاپیش با تبریک فرا رسیدن سال نو  گفت: ان‌شاءالله سال آینده سال موفقیت و سلامتی  و بدور کرونا برای مردم جهان باشد.

وی با اشاره به  طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری افزود:  ایرادات قبلا گفته شده و مغایرت در اصول ۹۹ و ۱۱۵ و ۱۱۰ داشت و برخی از موارد برای اولین بار ذکر شد و  با ایرادات شورای نگهبان مواجه شد و جهت اصلاح  به مجلس اعاده شد.

وی افزود: شورای نگهبان به لایحه مالیات بر ارزش افزوده ایراداتی داشت که به مجلس عودت داده شد.

کدخدایی درباره بودجه سال  ۱۴۰۰  گفت:  هنوز پاسخ رسمی ما  برای مجلس ارسال نشده و مجلس  در اطلاع رسانی عجله کرد و نظرات غیررسمی ما را اعلام کردند. همچنان ممکن است ایرادات تغییراتی داشته باشد و متعاقبا نظر رسمی ما اعلام می شود.  ما از مجلس درخواست داریم جلسات غیررسمی ما را لازم نیست اطلاع رسانی کنند و ما  اگر لازم شد اطلاع رسانی خواهیم کرد. همچنان کار شورای نگهبان ادامه دارد.

وی درباره عملکرد شورای نگهبان گفت: ۶۳ مصوبه از مجلس دریافت کردیم و ۵۰ درصد آن  عدم مغایرت داشته و ۵۰ درصد مغایرت داشته است. ۱۲ اساسنامه نیز داشتیم که ۶ تا از اساسنامه ها  تایید شده  است. همچنین  ۱۷۷ نامه از دیوان عدالت اداری داشتیم  و ۷۹ نامه مغایرتش با شرع مقدس  اعلام و ۳۳ مورد آن خلاف موازین شرعش  تایید شد.  همچنین ۳۵۰۰ حکم برای اعضای هیات نظارت در استان ها صادر شده است.

وی افزود: هماهنگی با وزارت کشور برای بررسی ها داشته ایم.  برای انتخابات با توجه به شرایط کرونایی پیش بینی هایی شده  است و چاپ تعرفه ها تعیین و نظارت بر تعرفه ها استمرار دارد.

وی افزود: شورای نگهبان محدودیتی در دریافت گزارش درباره فعالیت‌های انتخاباتی ندارد و این گزارش ها در زمان قانونی مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی درباره تبلیغات کاندیداها گفت: تبلیغات غیرمجاز انتخاباتی را در بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار خواهیم داد.

کدخدایی تصریح کرد: تعداد صندوق‌ها در انتخابات ۱۴۰۰ چیزی در حدود ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.

کدخدایی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه  آیا دیدگاه امام خمینی (ره) در مورد فعالیت سیاسی نظامیان تاثیری در تصمیم اعضای شورا برای بررسی صلاحیت کاندیداهایی با سابقه سیاسی خواهد داشت؟ گفت: اگر رویه شورا را بررسی کنید منع قانونی برای حضور افرادی که سابقه نظامی دارند وجود نداشته و در ادوار مختلف افراد نظامی حضور داشتند و آنچه که قانون لحاظ کرده عدم منع ورود اینگونه افراد است. البته دخالت نظامیان که سوگیری داشته باشند قطعا منع شده است.  صرف نامزدشدن برای انتخابات منع قانونی نداشته است.

کدخدایی درباره تعیین سقف معین برای نامزدها گفت: شورای نگهبان هیچ وقت نمی تواند سقفی  برای اعداد نامزدها درنظر بگیرد و قانون برای ما ملاک است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه به چه رییس جمهوری با چه ویژگی‌هایی نیاز داریم ؟ گفت: ویژگی هایی که در قانون اساسی و اصل ۱۱۵  ذکر شده و ان‌شاءالله مردم به این ویژگی ها توجه کنند و آینده کشور رو به پیشرفت باشد.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما ایراداتی به قانون انتخابات گرفتید؛ اگر ایرادات شورا پس از تعطیلات عید از سوی مجلس رفع شود؛ این قانون برای انتخابات امسال اجرایی می شود، گفت: من نمی‌توانم از طرف مجلس اظهار نظر کنم، منتظر می‌مانیم تا ببینیم این قانون در مجلس چه زمانی بررسی می‌شود.

وی درباره آخرین اقدامات برای برگزاری انتخابات با شرایط کرونایی، گفت: ما تابع قانون هستیم؛ جلسات هماهنگی برای آنچه که در اختیار ما و وزارت کشور ‌است، برگزار شده است. صندوق‌ها قریب به ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت.  آنچه که تاکنون ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرده خطر شیوع ویروس بیشتر در تجمعات است؛ بنابراین ما در تجمعات محدودیت داریم.

کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره واکنش شورا به اظهارات حداد عادل درباره صلاحیت احمدی نژاد گفت: من پاسخ دادم و لازم نیست تکرار کنم حتی بنده نمی دانم افرادی که ثبت نام می کنند یا خواهند کرد شورا چه نظری دارد و باید منتظر ماند بررسی شورا چیست و نظر جمعی شورا ملاک است. نسبت به افراد قانون حکم‌ کرده و ما برای هر دو نوع انتخابات بررسی صلاحیت را داریم  و  در همان دور افراد بررسی صلاحیت می شود و منوط به رفتار افراد و گزارش هاست و تازمانی که کسی ثبت نام‌نکند نمی توانیم اظهارنظر داشته باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص گزارش‌های واصله به شورای نگهبان و نظارت بر اظهارنظرهای مجازی نیز اظهار کرد: شورای نگهبان محدودیتی در دریافت گزارش ندارد و گزارشات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد بنابراین فرقی نمی‌کند که چه کسی برای ما گزارش ارسال کند.

وی  افزود: فعالیت های انتخابات و تبلیغات در قانون به درستی روشن نشده و هنوز مشخص نشده که اگر کسی در انتخابات اعلام آمادگی کرد تبلیغات محسوب می شود یا خیر. در خصوص تبلیغات نیز ما باید به استناد قانون عمل کنیم و قانون در این زمینه روشن و شفاف نیست. امیدواریم قانون اصلاح شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی‌ درباره ممنوعیت ثبت‌نام سران قوا در انتخابات گفت: قانون چنین منعی نگذاشته است و فقط افرادی که در امر اجرا و نظارت بر انتخابات مسئولیت مستقیم دارند، باید قبل ثبت‌نام استعفا دهند.  تا وقتی قانون منع نکرده ما نیز نمی‌توانیم شخصی را برای حضور در انتخابات منع کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت تفکیک موقت «ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا» و «سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری» که اخیراً از سوی شورای نگهبان به منظور تضمین تأمین سلامت رأی‌دهندگان مطرح شده است، گفت: به موجب قانون هر دو انتخابات سراسری در یک دوره برگزار می‌شود. به دلیل اینکه انتخابات شوراها یک انتخابات محلی - منطقه‌ای است پیشنهاد کارشناسی ما این بود که اگر بتوانیم این انتخابات را به صورت محلی و منطقه‌ای برگزار کنیم این مسئله می‌تواند توجه شورای نگهبان و وزارت کشور را بیشتر معطوف به انتخابات ریاست جمهوری کند.

وی در خصوص طرح مجلس درباره مسکن نیز اظهار کرد: طبیعتاً اگر دوستان در مجلس مصوبه‌ای را برای حل مشکلات اقتصادی یا مشکل مسکن دارند و توجه کنند که مغایرت با قانون اساسی و شرع مقدس نداشته باشد، ما هم استقبال می‌کنیم.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش