پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۵۸۸
سیاست خارجی

اسلامی: آژانس نباید بازیچه گروه‌های تروریستی باشد/ نحوه برخورد با برنامه‌ هسته‌ای ایران گزینشی بوده است

اسلامی رئیس انرژی اتمی,کشف ذرات اورانیوم در تاسیسات هسته ای ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به مواضع اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد.

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در خصوص فعالیت‌ها و مواضع اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: تروریسم هسته‌ای با ترفندهای فتنه آمیز و کاغذ و عکس ماهواره ای که اصالتی ندارد و با شواهد غیرمستدل اتهاماتی علیه برنامه هسته‌ای ایران وارد می‌کند که این رفتار ها نخ نما شده است؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان سازمان مستقل و بین‌المللی نباید بازیچه گروه‌های تروریستی قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران که به منظور دیدار با مقامات هسته‌ای روسیه در مسکو حضور دارد، در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک این کشور درباره «میزان سطح غنی‌سازی اورانیوم» در جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران در چارچوب پادمان متعهد به قوانین است و اصل بر تعهد به NPT می‌باشد؛ افزون بر این موضوع ایران به عنوان یک کشور اسلامی، با فتوای رهبری عظیم الشأن، ایشان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای را تکلیف دانستند. این موضوع خود فراتر از قانون می‌باشد و لازم الاجراست؛ بنابراین برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است و مرز غنی‌سازی به میزانی است که پروژه‌های صلح‌آمیز قابل اجرا باشد.

معاون رئیس جمهور درباره مواضع اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و عدم اجازه دسترسی به دوربین های نظارتی در سایت کرج اظهار داشت: در ایران بر اساس پادمان سالهاست که آژانس دوربین نظارتی دارد و بازرسی‌های آژانس مداوم انجام می‌شود، بر اساس وظایف نظارتی آژانس، بازرسی‌ها از طریق دوربین یا سرزدن حضوری بازرس‌ها انجام می‌گیرد و سیستم های نظارتی مختص به کشورهای دیگر هم می‌باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شیطنت‌ها و دشمنی هایی که با ایران می‌شود، نحوه برخورد با برنامه هسته‌ای ایران سیاسی و گزینشی و تبعیض آمیز بوده، این رفتار کاملا غیرقانونی و مردود است.

جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتماد سازی تاکنون خویشتن داری کرده و با حسن نیت رفتار کرده است. آژانس مشکلی در نظارت پادمانی تاکنون با ایران نداشته است اما در مورد نوع دوم دوربین ها که بر اساس توافق نامه برجام توسط آژانس نصب شده است، باید بگویم که این اقدام در یک معامله بوده و حسن نیت ایران را ثابت می‌کند، آنها متعهد شدند که تمام تحریم های ذکر شده در برجام را لغو کنند و تسهیل گری در دستیابی ایران به تکنولوژی، امکانات و مواردی که در توافق قید شده است را ایجاد کنند. این معامله دو سویه است، یک قدم طرف مقابل (۵+۱) بر می‌دارد و یک قدم هم در مقابل ایران بر خواهد داشت. در این توافق کشور آمریکا و اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و با توجه به اینکه ایران بخشی از فعالیت های هسته‌ای را ذیل این توافق کاهش داد، این دوربین ها برای رصد کاهش فعالیت های هسته‌ای ایران نصب شده بودند؛ حدود ۲.۵ سال از این توافق گذشته است و هیچکدام از تعهدات طرف مقابل انجام نشده است.

اسلامی گفت: ایران داوطلبانه نظارت اضافی و الحاقی را در جهت اعتماد سازی پذیرفته فقط برای اینکه تحریم ها برداشته شود. اما شاهد تحریم های جدید ظالمانه، غیرانسانی، غیر قانونی و پرتکرار بجای رفع تحریم ها هستیم. طبق پادمان نظارت‌ها انجام می‌شود، وقتی به تعهدات خودتان عمل نکردید چه نظارتی میخواهید فراتر از پادمان داشته باشید؟! جمهوری اسلامی ایران طبق قانون عمل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از اول با صدای بلند گفته‌ایم، هیچ برنامه نظامی نداریم. این اتهامات و حرف های پرتکرار و مشمئز کننده هیچ جایگاهی ندارد.به خاطر تخریب ذهن مردم دنیا نسبت به برنامه هسته‌ای ایران متأسفیم؛ انرژی هسته‌ای برای همه کشورها یک حق است و سلاح هسته‌ای برای همه کشورها باید ممنوع باشد، جای تعجب است که کشوری موضوع هسته‌ای ایران را پیگیری می‌کند که خودش داری سلاح هسته‌ای هست و NPT را امضا نکرده است. مردم ایران از زبان زور استقبال نمی‌کنند؛ ما صادقانه رفتار کردیم و این دشمنی ها بر مردم ایران تاثیری نخواهد گذاشت. راه غلط در پیش گرفته توسط طرف آمریکا و اروپایی‌ها باید متوقف شود و بیش از این به منافع مردم ایران لطمه نزنند.

وی افزود: هیچ اختلاف نظر عمده ای با آژانس نیست، این موضوع اخیر سایت کرج این است که سایت مدنظر بر اساس حادثه تروریستی و با هدایت تروریست ها تخریب شده، آژانس هم این اقدام را محکوم نکرده است، این سایت در حال بازسازی می‌باشد و پرونده مراجع قضایی و امنیتی در سایت کرج باز است، ما در تهران و هم در وین و هم در بیانیه مشترک اعلام کردیم که کارت حافظه دوربین های مشخص شده، بنابراین موارد مشخص شده تعویض شدند و مورد سایت کرج هم بعد از عدم محکومیت حمله توسط آژانس که این اقدام به نوعی تشویق تروریست می‌باشد، دسترسی‌ها محدود شد و این اقدام آژانس فقط جای تأسف دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اظهارات آژانس مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ایران گفت : این موضوع از همان داستان های گروه ضد انقلاب و تروریستی هست که در پناه امن اروپایی ها زندگی می‌کنند و تأمین مالی می‌شوند و با اخبار کذب آژانس را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در تفاهم نامه برجام این موضوعات بحث شده و پرونده بسته به حساب می‌آید. با ترفندهای فتنه آمیز و کاغذ و عکس ماهواره ای که اصالتی ندارد و با شواهد غیرمستدل اتهام وارد می‌کنند که این رفتار ها نخ نما شده است؛ آژانس نباید بازیچه گروه‌های تروریستی قرار بگیرد.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اصل توافق نامه و حمایت از برجام اظهار داشت: برجام تصمیم جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ هدف پاکی از سوی ایران در این توافق نامه وجود دارد و آن رفع اتهامات علیه برنامه هسته‌ای ایران بوده است. رفع این اتهامات هزینه تأخیر در توسعه و پیشرفت برنامه هسته‌ای برای جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشته است؛ تا اعتماد طرف مقابل جلب شود. جای تأسف دارد که جامعه بین‌المللی بعد از ماه‌ها مذاکرات و امضای سند ، این توافق را نقض میکنند و مدعی هم می‌شوند. در حال حاضر فقط جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به خاطر انجام کامل توافق و نقض تعهدات طرف مقابل، مدعی باشد.

معاون رئیس جمهور در خصوص مهمترین موضوعات همکاری ایران و روسیه در زمینه انرژی هسته‌ای بیان کرد: همکاری های ایران و روسیه در حوزه نیروگاه اتمی بوشهر است و شامل سه بخش می‌شود؛ نیروگاه شماره ۱ که در مدار است و از فعالیت خوبی برخوردار می‌باشد؛ قراداد جدید برای احداث دو واحد نیروگاهی داریم که در حال اجرا است و مذاکرات خوب و اثربخشی با همتای روسی داشتیم.

اسلامی در خصوص اظهارات اخیر یکی از مقامات سابق کشور آمریکا درباره امکان در اختیار قرار دادن سلاح هسته‌ای توسط پاکستان به طالبان گفت: آمریکایی ها مسئول ایجاد ناامنی در منطقه هستند؛ مولد این شرایط آمریکایی‌ها هستند.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش