دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۵۴۶
سیاست خارجی

وزارت خارجه:در موضوع رفع تحریم‌ها به دنبال اخذ تضمین‌های لازم هستیم

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه,تضمین برای رفع تحریم های آمریکا
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که مذاکرات وین برگزار خواهدشد، گفت: ما تاکید بر این داریم که باید این مذاکرات مبتنی بر اخذ تضمین های لازم برای تحقق منافع ملت ایران باشد.

سعید خطیب زاده صبح روز سه شنبه در یک گفت و گوی رادیویی با اشاره به اصول سیاست خارجی دولت سیزدهم اظهار کرد: دولت سیزدهم بر سیاست خارجی متوازن از حیث مناطق جغرافیایی و همچنین توجه به موضوعات تاکید دارد، اهداف سیاست خارجی، تامین منافع اقتصادی، سیاسی، فرهنگی کشور و پیگیری همه این اهداف در عرصه های مختلف است و این پیگیری باید متوازن و متناسب باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان این که درهمین چارچوب ما تمرکز خاصی بر روی دیپلماسی اقتصادی، گردشگری و سلامت در کنار موضوعات سیاسی داریم در ارتباط با سیاست خارجی دولت سیزدهم در نحوه تعامل با همسایگان اظهار کرد: همان طور که رئیس جمهور و وزیر خارجه مطرح کرده اند اولویت اول سیاست خارجی ایران تعامل با کشورهای همسایه و منطقه است درهمین چارچوب مشاهده کردید که اولین سفرهای وزیر امور خارجه به کشورهای همسایه و منطقه از جمله عراق، سوریه، لبنان و روسیه بوده است و ما نیز در تهران میزبان وزیران اموران خارجه پاکستان، قطر، ارمنستان و ... بودیم.

وی با بیان این که در راستای توجه به این سیاست معاونین وزیر خارجه نیز سفرهایی به کشورهای همسایه و منطقه داشته اند، گفت: در همین چارچوب آقای دکتر علی باقری – معاون سیاسی وزیر خارجه – به کشورهای قطر، عمان، پاکستان و ترکیه رفتند و معاون کنسولی وزارت خارجه نیز سفرهایی را به کشورهای منطقه داشتند و اینها یک مقدمه است که پروژه هایی که در سطح منطقه تعریف شده اجرایی و عملیاتی شود.

این دیپلمات ارشد ایران با بیان این که حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد مراودات تجاری ما با کشورهای همسایه و منطقه به اضافه چین است در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط ایران و آذربایجان و برخی مسائل پیش آمده در ارتباط با این روابط طی روزهای اخیر خاطر نشان کرد: روابط ما با آذربایجان بسیار دوستانه، خوب و چند لایه است و من دیروز در کنفرانس مطبوعاتی خود به این موضوع اشاره کردم که روابط ما با همسایگان از جمله آذربایجان طبیعی است و عدم رابطه با آنها غیرطبیعی است.

خطیب زاده با اشاره به تحولات در منطقه قفقاز جنوبی گفت: ما دراین تحولات بر سیاست احقاق حقوق کشورهای همسایه تاکید داشتیم در همین چارچوب از احقاق حقوق آذربایجان استقبال کردیم ولی جنگ را روش درستی برای تحقق این موضوع نمی دانستیم بر گفت وگوهای دیپلماتیک تاکید داشتیم و ایران و روسیه در این زمینه کمک کردند که گفت و گوهای دیپلماتیکی بین کشورهای درگیر انجام شود.

این دیپلمات ارشد ایران با بیان این که از همان زمان اخباری منتشر شد مبنی بر انتقال گروه های تروریستی به خاک آذربایجان و ما اسناد و مدارک این موضوع و حتی مکالمات آنها را داریم و بر آنها اشراف اطلاعاتی دقیق داریم ، تصریح کرد: ما به طرف آذربایجانی گفتیم که این موضوع قابل قبول نیست و آنها در بالاترین سطح به ما قول دادند که این نگرانی ما را برطرف می کنند.

وی همچنین با انتقاد از برخی اقدامات رژیم صهیونیستی در این کشور اظهار کرد: در ادامه شاهد برخورد غیردوستانه در آذربایجان با رانندگان ترانزیتی ایرانی بودیم و اینها همه باعث شد که گفت و گوهای صریحی با آذربایجان داشته باشیم و آنها به ما اعلام کردند که تلاش می کنند نگرانی های ما را برطرف کنند .

خطیب زاده با اشاره به بیان برخی از اظهارات غیردیپلماتیک از سوی برخی مقامات آذربایجان گفت: ما پاسخ این اظهارات را از طریق مجاری خود داده ایم.

وی همچنین در ارتباط با این موضوع تاکید کرد: باید به این موضوع توجه داشت که برخی از گروه های سوم در منطقه هستند که نمی خواهند روابط ایران و آذربایجان دوستانه باشد درهمین چارچوب اقدام به انتشار اخبار فیک و دروغ می کنند و تلاش می کنند که از احساسات پاک مردم دو کشور برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان این که ما براساس واقعیات و حقایق عمل و رفتار می کنیم، خطاب به مجری این برنامه اظهار کرد:برخی از اظهارات رسانه ای از سوی برخی مقامات آذربایجانی مطرح شد که از طرف ما به آنها پاسخ داده شد.

خطیب زاده با تاکید مجدد براین موضوع که روابط ایران و آذربایجان در بهترین سطح است و رفت و آمدها بین مقامات دو کشور در جریان است، گفت: ما در راستای اجرای سیاست حسن همجواری با همسایگان مان قائل به داشتن روابط برادرانه با همسایگان به معنای اخص کلمه هستیم.

وی همچنین تاکید کرد: عرصه سیاست خارجی عرصه دقت و نخبگانی است و ما در وزارت امورخارجه تلاش می کنیم که در فضای آرامی مسائل را به پیش ببریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در ادامه گفت و گوی خود با این برنامه رادیویی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: وزارت امور خارجه یک نهاد حاکمیتی است و تصمیمات عالی نظام را به پیش می برد .

وی با بیان این که همواره سیاست خارجی نظام که در سطوح عالی در مورد آن تصمیم گیری می شود تداوم داشته است، اظهار کرد: مذاکرات وین برگزار می شود و با توجه به روی کار آمدن دولت جدید در ایران تغییر در برخی شیوه ها و اهداف در این زمینه طبیعی است.

خطیب زاده با بیان این که ما و گروه ۱+۴ همچنان عضو برجام هستیم، خاطر نشان کرد: این دولت آمریکا که از برجام خارج شده است و سیاست تحریمی علیه ایران اعمال کرده است دولت آقای بایدن چند ماه بعد از روی کار آمدن تصمیم گرفت که در مذاکرات وین شرکت کند و دراین مذاکرات نیز با رویکرد یک جانبه گرانه ترامپ وارد شده است. دولت آمریکا در مورد رفع تحریم ها نیز سیاست یک جانبه گرایانه را در پیش گرفته است و می خواهد فقط تحریم هایی که مدنظر خودش است را رفع کند و یک جانبه در این زمینه تصمیم بگیرد درحالی که ایران تاکید دارد تمامی تحریم ها باید رفع شود و در این زمینه تضمین های لازم به ایران داده شود.

خطیب زاده اضافه کرد: اگر توافقی حاصل شود و تضمین های لازم گرفته نشود ممکن است رویه اتفاق پیشین بار دیگر اتفاق بیفتد بنابراین ما برانجام مذاکرات مبتنی بر تصمیمات لازم برای تحقق منافع دولت ایران تاکید داریم.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش