جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۰۲۷
سیاست خارجی

سعی کرده‌ایم روابط مبتنی بر تاب‌آوری اقتصاد بدون دلار داشته باشیم!

خطیب زاده: موضوعاتی که در وین به نتیجه نرسیده در بروکسل رایزنی می شود

سخنگوی وزارت امور خارجه,مذاکرات بروکسل
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت و گوهای پنج‌شنبه باقری و انریکه مورا خوب و سازنده ارزیابی کرد و گفت: نکاتی که جمهوری اسلامی ایران باید به هماهنگ‌کننده گفت و گوها می‌گفت، منتقل گردید و توافق شد در چند روز آینده در بروکسل گفت وگوها ادامه یابد.

به گزارش ایلنا، سعید خطیب‌زاده در نشست خبری صبح امروز خود ضمن تبریک آغاز هفته وحدت و پس از ارائه گاهشمار هفته گذشته دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات جوزپ بوررل در خصوص زمان کم تهران برای بازگشت به مذاکرات وین گفت: گفت‌وگوهای پنجشنبه هفته گذشته سازنده بود و نکاتی که لازم بود ایران به هماهنگ‌کننده مذاکرات بگوید، گفته شد. قطعا موضوعات، چالش‌ها و موانع باید در این مذاکرات مورد رایزنی قرار بگیرد. مطمئنم آقای باقری در اولین فرصت نکات مورد نظر خودشان را مطرح خواهند کرد. 

جلسه کمیته‌های مرزبانی درباره تحویل کولبران ایرانی به گروه تروریستی جبهه‌النصره

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص واکنش تهران به اقدام غیرقانونی ترکیه در تحویل کولبران ایرانی به گروه تروریستی جبهه‌النصره گفت: اساسا ما هیچ موضوعی را بدون پیگیری رها نمی‌کنیم؛ در خصوص موضوعات مرزی گزارشات ضد و نقیض همواره وجود داشته است. کمیته‌های مرزبانی در این خصوص جلسه داشته‌اند و موضوع در تهران و آنکارا در حال پیگیری است. 

رد خبر «سفر هیأتی از عربستان به ایران»

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ایلنا در خصوص صحت و سقم خبر بازدید مقامات عربستان سعودی از اماکن دیپلماتیک این کشور در ایران، همچنین خبر مربوط به درخواست عربستان برای میانجیگری ایران در موضوع یمن گفت: اجازه دهید مباحث میان ایران و عربستان در همان میز مذاکرات عبور کند و مسائلی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود تنها گمانه‌زنی است. در خصوص سفر هیاتی از عربستان سعودی به ایران اما این خبر تائید نمی‌شود. 

به زودی جزئیات بیشتری از گفت‌وگوهای ایران و اروپا اعلام می‌کنم

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا در خصوص واکنش نماینده روسیه در مذاکرات وین به خبر مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: این گفت‌وگوها میان ایران و اتحادیه اروپا آغاز شده که به عنوان هماهنگ‌کننده گفت‌و‌گوهای وین هستند و این‌ها به نقطه‌‌ای خواهد رسید که به زودی جزئیات بیشتری را عرض خواهم کرد. رایزنی ما با شرکایمان به صورت مرتب ادامه دارد و موضع روسیه برای ما آن چیزی است که از مسکو می‌شنویم. 

آنچه در عراق اتفاق می‌افتد، در سطح ملی پیگیری می‌شود

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در خصوص تحولات عراق پس از انتخابات پارلمانی گفت: ما از انجام انتخابات استقبال می‌کنیم و اینکه در فرآیند مدنی در عراق شاهد انتخابات بودیم اتفاق میمونی است ولی آنچه در عراق اتفاق می‌افتد، در سطح ملی پیگیری می‌شود.

ایران پیش شرطی برای بازگشت به مذاکرات مطرح نکرده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روند بازگشت به مذاکرات وین گفت: موضوع برجام در وزارت خارجه پیگیری خواهد شد. آقای باقری در ادامه مذاکرات هفته گذشته، به بروکسل سفر خواهند کرد. آنچه موضع ایران است توسط رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه گفته شده و تهران مذاکرات وین را ادامه خواهد داد. آنچه در بروکسل بحث می‌شود، نقاطی است که باعث شده ۶ دور مذاکرات وین به سرانجام نرسد. ایران پیش شرطی برای بازگشت به مذاکرات مطرح نکرده ولی ما خواستار بازگشت بی‌قید و شرط ایالات متحده به برجام و تضمین این است که دیگر اقدامی از سوی این کشور برای سخره گرفتن جامعه جهانی صورت نخواهد گرفت. تغییر دولت بایدن از دولت ترامپ با کلام مشخص نمی‌شود.

نقطه‌ای که گفت‌وگوها زمین گذاشته شد، نقطه اختلافی بود

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به این سوال که فاصله افتادن میان مذاکرات چه ضرری به روند مذاکرات وین زده است، گفت: نقطه‌ای که گفت‌وگوها زمین گذاشته شد، نقطه مورد هدف دو طرف نبوده و نقطه اختلافی بود. من نمی‌خواهم مباحث میز مذاکره اینجا مطرح شود. دولت جدید می‌خواهد با نوعی آسیب‌شناسی به گفت‌وگو برگردد. قطعا براساس تصمیم‌گیری جدید به طرف مقابل اعلام می‌شود و مهم این است که وقتی تلف نشود. ۶ دور مذاکرات وین نشان داد بدون آسیب‌شناسی ممکن است چند دور گفت‌وگو صورت بگیرد اما نتیجه‌ای به دست نیاید.  

با همه طرف‌ها در افغانستان در ارتباط هستیم

خطیب‌زاده در خصوص موضع تهران در رابطه با تامین امنیت شیعیان افغانستان گفت: ما با همه طرف‌ها در افغانستان به شمول طالبان در ارتباط هستیم و مساله مهم مسئولیتی است که طالبان در تامین امنیت دارد. آنچه ما شنیدیم این است که آن‌ها تلاش می‌کنند این موضوع تکرار نشود. جامعه جهانی باید نسبت به این خشونت‌ها حساسیت داشته باشد. تلاش ما این است که افغانستان وارد چرخه خشونت نشود.

ریشه رژیم صهیونیستی در خون و خشونت و ترور است

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برگزاری رزمایش‌های متعدد آذربایجان در مرزهای مشترک ایران و همچنین تصمیم این کشور برای خرید تجهیزات نظامی از اسرائیل گفت: اینکه رزمایش‌هایی در منطقه صورت بگیرد طبیعی است، به خصوص اگر به کشورهای همسایه اطلاع‌رسانی شود کمااینکه ایران همواره این اقدام را صورت می‌دهد و این نشانه بلوغ کشورها است. من فکر می‌کنم فارغ از این موضوع در خصوص ناامنی‌هایی که ریشه از حضور رژیم صهیونیستی دارد همه کشورهای منطقه باید توجه داشته باشند ریشه رژیم صهیونیستی در خون و خشونت و ترور است و هیچ کجا پا نمی‌گذارد مگر اینکه در آن جا ترور و خشونت برده است لذا ما از همه مجاری به همسایه‌ها گفته‌ایم ایران حضور این رژیم را در مرزهای خود تحمل نمی‌کند.

خطیب‌زاده در رابطه با اهداف سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به پاکستان گفت: در خصوص سفر سرلشکر باقری به پاکستان این سفر با دعوت رسمی رئیس ارتش این کشور انجام شده است. سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سفر موفقی بوده و توافق شده که تداوم داشته باشد.

وی در خصوص اظهارات وزیر خارجه عربستان مبنی بر این‌که مذاکرات با ایران پیشرفت معناداری نداشته است و این در حالی است که ایران این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده است، گفت: چهار دور گفت‌وگوها در در فضای مثبت و دوستانه‌ای بوده و در موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای پیگیری شده است. تماس‌ها ادامه دارد. فکر می‌کنم واژه‌ای که به خوبی می‌تواند فضای گفت‌وگوها را بیان کند گفت‌وگوهای محترمانه است، البته به همان مقداری که محترمانه است، جدی بوده و جدی پیگیری شده و امیدواریم به نتیجه برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که اگر با آغاز مذاکرات متوجه شویم که اراده‌ای برای تامین منافع ایران وجود ندارد، موضع تهران چه خواهد بود، گفت: من فکر نمی‌کنم حس شما از دستگاه دیپلماسی این باشد که تمامی انرژی دستگاه دیپلماسی به سمت مذاکرات وین رفته باشد. وزیر امور خارجه با صراحت اعلام کرده‌اند که تمرکزشان را بر دیپلماسی اقتصادی، ارتباط با همسایگان و توازن در عرصه دیپلماسی گذاشته‌اند. آنچه در دو ماه گذشته بیرون آمده نیز مؤید همین مساله است. البته یکی از اولویت‌های اساسی نظام رفع تحریم‌ها است اما در عین حال هیچ چیز را به بروکسل و وین گره نزده‌ایم و سعی کرده‌ایم روابط مبتنی بر تاب‌آوری اقتصاد بدون دلار داشته باشیم.

خطیب‌زاده در رابطه با تحولات مرتبط با سند ۲۵ ساله با چین گفت: این قرارداد یک چهارچوب حقوقی و عملی برای رابطه راهبردی دو کشور است و اجزای مختلفی دارد. همه این‌ها توسط وزارت امور خارجه پیگیری می‌شود و آقای امیرعبداللهیان ارزیابی داشته‌اند و وظایف دستگاه‌ها را فرستاده‌اند و این مساله در چهارچوب درست در حال پیگیری است. ما همچنین با روسیه توافق نامه ۱۳۷۹ را داشته‌ایم که تا امروز تمدید شده و فروردین امسال مجددا بصورت ۵ ساله تمدید شد. در این رابطه با روسیه صحبت شده که البته مباحث ابتدا باید در تهران نهایی شود و زمانی که ما مجوز مذاکرات را گرفتیم، با روسیه نیز برای امضای سند راهبردی وارد مذاکره می‌شویم.   

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آذربایجان مبنی بر همکاری ایران و ارمنستان در زمینه قاچاق مواد مخدر گفت: توصیه من به برادران آذربایجانی است که اجازه بدهند مباحث در روند دیپلماتیک که پیام‌های مثبت می‌فرستند و نه در رسانه پیگیری شود. ایران پیشگام مبارزه با قاچاق مواد مخدر است. البته شاید روشن باشد که برخی اظهارات رسانه‌ای با چه هدفی صورت می‌گیرد اما من وارد نیت‌خوانی نمی‌شوم. امیدواریم مسئولان آذربایجان اجازه ندهند طرف ثالث برای آن‌ها دام پهن کنند.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره این خبر که بانک روسی و یک بانک ایرانی سیستمی شبیه سوئیفت راه‌اندازی کنند و امکان گشایش ال سی بین دو کشور اظهار داشت: دلار توسط آمریکا به ابزار نظامی علیه همه تبدیل شده است و تبدیل به یک سلاح و ابزار کشتار دسته جمعی در نظام پولی و مالی بین‌المللی شده است. تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا به همه نشان داد که چگونه دلار به سلاحی تبدیل شده که گردن همه را می‌زند. نظام‌های پولی و مالی دنیا تلاش کردند خودشان را مستقل از دلار کنند. برخی کشورها وارد اتحادیه‌های مالی و پولی با هم شدند که مستقل از دلار است.

وی افزود: این اراده وجود دارد که برخی کشورها به صورت مستقل کارهای خود را از طریق پیام‌های سیستمی ادامه دهند.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در خصوص نشست همسایگان افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، گفت: نشست وزرای امور خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان به علاوه روسیه چهارشنبه هفته آینده بصورت حضوری در تهران برگزار خواهد شد. ایران همچنین در نشست مسکو درباره افغانستان در سطح نماینده ویژه شرکت می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که در اخبار اعلام شده اسرائیل در پی یافتن خبرنگار ربوده شده خود است آیا ایران همچنان مساله چهار دیپلمات ربوده شده در لبنان را پیگیری می‌کند، گفت: هیچ‌گاه رایزنی‌ها و پیگیری‌های خودمان را در این زمینه متوقف نکردیم. همچنان اولویت اصلی ما در حوزه شامات یکی همین عزیزان هستند که مفقود هستند و همچنان پیگیری می‌کنیم. به شما اطمینان بدهم دیپلمات‌هایی که در آن سال‌ها مفقود شدند، به عنوان دیپلمات‌های زنده جمهوری اسلامی ایران پیگیر آنها هستیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که سازمان برنامه و بودجه گزارشی در خصوص تاب‌آوری ایران در برابر تحریم‌ها منتشر کرده است، آیا این گزارش موجب نمی‌شود ایران در موضع ضعف در مذاکرات احیای برجام شرکت کند، گفت: بازار ما تمامی شوک ناشی از خروج یکجانبه ترامپ از برجام را جذب کرد و من می‌توانم برای شما ده‌ها گزارش مستقل از اندیشکده‌های دنیا بدهم که نه تنها شوک را نظام اقتصادی ایران با سختی و با مدیریت توانست جذب کند و امسال GDP مثبت را توانستیم تجربه کنیم. آنها می‌دانند نظام اقتصادی ایران تاب آورتر از این است و کشوری که در اوج کرونا مراودات تجاری و اقتصادیش با دنیا و کشورهای همسایه قطع نشد و صادرات نفت آن ادامه یافت الان که ایران آن فاز را رد کرده قطع نخواهد شد. آن‌چه مهم است تامین منافع مردم است و اگر منافع مردم تامین شود ساعتی را تلف نخواهیم کرد و گفت‌وگوهای هدفمند را آغاز خواهیم کرد.

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش