به گزارش آسوشیتدپرس، این سخنگو که به نام وی اشارهای نشده است، افزود که کشورش به دنبال پر کردن هیچ «خلائی» در خاورمیانه نیست.
وی در ادامه گفت که چین «هیچ نوع منافع خودخواهانهای» را دنبال نمیکند و با رقابتهای ژئوپولیتیکی در منطقه مخالف است.
به گزارش بیبیسی، این سخنگو افزود که چین به حمایت از کشورهای خاورمیانه در «حل اختلافات از طریق گفتوگو و رایزنی برای تشویق جمعی صلح و ثبات پایدار» ادامه خواهد داد.
وی همچنین گفت: «ما به کشورهای خاورمیانه به عنوان تعیینکنندگان سرنوشت این منطقه احترام میگذاریم و با رقابتهای ژئوپولیتیکی در خارمیانه مخالفیم».
سرلشگر صفوی، مشاور فرمانده کل قوا: توافق ایران و عربستان با وساطت پکن، دومین «ضربه بزرگ چین به آمریکا» بود
سردار سرلشکر صفوی مشاور فرمانده معظم کل قوا در مراسم افتتاح موزه هوانیروز ارتش طی سخنانی اظهار داشت: ما مدیون رشادتهای رزمندگان و شهدای هوانیروز و ۴۸ هزار شهید ارتش جمهوری اسلامی هستیم.
وی افزود: هوانیروز از ابتدای انقلاب مظلومانه وارد میدان و قهرمانانه پیروز شد و رشادتهای رزمندگان هوانیروز فراموش نشدنی است. صفوی تصریح کرد: امروز خیل عظیمی از جوانان ما در دوران دفاع مقدس حضور نداشتند و آن ایام را به خاطر نمیآورند لذا لازم است تا شما با اجرای جهاد تبیین دستاوردها و زحماتی که برای دفاع و امنیت این کشور کشیده شده است را به جوانان بگویید.
مشاور فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: در شرایط فوق العاده پیچیده و سیال مسائل دفاعی امنیتی قرار گرفتهایم. انقلاب اسلامی در غرب آسیا و سلسله مراتب قدرت در جهان در گذار ژئوپلیتیکی است. آنجه در آینده در منطقه شاهد آن خواهیم بود از آنچه تا کنون گذشته است متفاوت خواهد بود و مهم آن است که با عقلانیت و سیاست به توافقی که بین ایران و عربستان صورت گرفته است نگاه کنیم.
وی تاکید کرد: به نفع منطقه و طرفین توافق است که صداقت و عقلانیت را در دراز مدت مد نظر قرار دهند و به نظر من این توافقنامه به نفع دو کشور و منطقه غرب آسیا است و علیه هیچ کدام از کشورهای منطقه نیست. البته طبیعی است که استکبار از این موضوع ناراحت باشد و کارشکنی کند.
صفوی عنوان کرد: دوران افول قدرت آمریکا و صهیونیستها فرا رسیده است. نگاه به همسایگان و نگاه به شرق باعث افزایش وزن ژئوپلیتیکی ایران و گذار وضعیت مردم از شرایط فعلی خواهد شد.
وی اظهار داشت: ایران باید از این وضعیت تنش آمریکا و اروپا در اوکراین و تنش تایوان به عنوان یک فرصت نگاه کند و بر اساس منافع مشترک با چین و روسیه و تهدیدات مشترک آمریکا علیه سه کشور با یک استراتژی مشخص حرکت کند.
صفوی گفت: امیدواریم منطقه ما با این توافقنامه به سمت امنیت و صلح پایدار حرکت کند. رهبر انقلاب از سال ۷۶ یک نگاه راهبردی به روابط ایران و عربستان داشتند و در رابطه با چین هم پیامی که رهبر انقلاب به رییس جمهور چین فرستادند موجب شروع توافقنامه ۲۵ سال ایران و چین شد.
مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: در مورد توافقنانه اخیر هم باید گفت که این توافقنامه یک زلزله در حوزه سیاسی و پایانی بر هژمونی آمریکا در منطقه بود و با این توافق دوران پسا آمریکا در منطقه خلیج فارس شروع شده است.
صفوی تصریح کرد: چینی ها تصمیم دارند تا ۲۰۳۰ اقتصاد اول جهانی شوند و این توافقنامه بین ایران و عربستان با وساطت چین دومین ضربه بزرگ چین به آمریکا بود. عربستان بزرگترین منبع تامین کننده نفت چین است و از طرف دیگر توافق راهبردی چین با ایران برای سرمایه گذاری در توسعه زیرساخت های ما هم یک توافق بزرگ بود.
وی در پایان ادامه داد: چین با یک استراتژی مشخص حوزه ژئواکونومیک خود را از دریای چین به خلیج فارس گسترش داده است. به نظر می رسد در ادامه هم چین و روسیه کمک کنند تا عربستان هم عضو سازمان همکاری شانگهای شود. این پیوند میتواند در آینده به عنوان سدی در مقابل ناتو و قدرت نظامی غرب ایفای نقش کند.
- 11
- 4