شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۸۳۸
سیاست خارجی

چین چگونه تا آخرین لحظه با عضویت ایران در بریکس مخالفت کرد/ در لیست اولیه نامزد‌های روسیه و چین، اثری از تهران نبود

عضویت ایران در بریکس,مخالفت چین با عضویت ایران در بریکس
نشریه هندی وایر گزارش داد که چین چگونه تا آخرین لحظه با عضویت ایران در بریکس مخالفت کرد.

به گزارش انتخاب، نشریه هندی وایر در مطلبی به قلم دویروپا میترا نوشت: هنگامی که اعلام شد که بلوک اقتصادهای نوظهور موسوم به «بریکس» با اضافه کردن شش عضو جدید، تعداد اعضایش را بیش از دو برابر خواهد کرد، برای بقیه جهان شگفت‌انگیز بود. در داخل گروه، برای رسیدن به این تصمیم، پیچ و خم های زیادی طی شد.

در ادامه این مطلب آمده است: سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، در یک سخنرانی مطبوعاتی با رهبران سایر کشورها در ۲۴ اوت اعلام کرد که بریکس از آرژانتین، مصر، امارات، عربستان سعودی، اتیوپی و ایران برای عضویت در این گروه دعوت کرده است. افزایش یک باره اعضای یک گروه به دو برابر، در سالهای اخیر بی سابقه بوده است.

چین برای مدت طولانی از جذب اعضای جدید حمایت می کرد، اما سایر کشورها آن سطح از اشتیاق را نشان نداده بودند. کاملا واضح بود که هند در برابر گسترش و افزایش تعداد اعضا مقاومت می کرد و نگران جهتی بود که چنین حرکتی در پیش خواهد گرفت. با ریاست چین و سپس آفریقای جنوبی در سال های متوالی، نشانه های تغییر، روشن تر می شد.

مقاومت هند نیز در برابر درخواست های کشورهای مختلف برای ورود به این گروه کمتر شد. علناً اعلام شد که رئیس‌جمهور ایران با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در خصوص عضویت در بریکس گفتگو داشته است. رویکردهای مشابهی از سوی کشورهای مختلف دیگر نیز انجام شد. افزایش فشار دیپلماتیک به هند برای موافقت با افزایش تعداد اعضا شدت گرفت و مقاومت در مقابل این درخواست ها برای هند غیرممکن شد.

درست قبل از آغاز اجلاس، هند اعلام کرد که در مورد گسترش بریکس دیدگاه مثبتی دارد.

هنگامی که هیئت ها به ژوهانسبورگ رسیدند، همه کشورها - به جز یکی - فهرست اولیه ای از نامزدهای مورد نظرشان برای عضویت در بریکس را به همراه داشتند. روسیه و آفریقای جنوبی فهرستی متشکل از سه کشور ارائه کرد؛ چین چهار کشور را نامزد کرد و هند، با پنج نامزد، بزرگترین لیست را به خود اختصاص داد. یکی از مقامات آگاه گفت: دیدن هندی ها با بزرگترین لیست کشورهای پیشنهادی برای عضویت، کمی شگفت انگیز بود.

تنها کشوری که هیچ لیستی برای ارائه نداشت، برزیل بود. در حالی که لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل، در آستانه اجلاس بریکس حتی در مورد حمایت از آرژانتین و ونزوئلا صحبت کرده بود، منابع دیپلماتیک گفتند که مقامات برزیلی هیچ نامزدی برای عضویت در گروه بریکس معرفی نکردند.

گفته می شود که فهرست اولیه نامزدهای اولویت دار روسیه، شامل کشورهای اندونزی، عربستان سعودی و آرژانتین بوده است. لیست چین نیز همین کشورها به اضافه مصر بود. پنج کشور پیشنهادی هند کشورهایی بودند که با دهلی آنها مشارکت استراتژیک داشت. لیست هند شامل اندونزی نیز می شد که پس از موافقت همه اعضا از رقابت خارج شد.

جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی روز پنجشنبه، بیانیه ای صادر کرد که جاکارتا «عجله ندارد» و می خواهد مسائل عضویت را بیشتر «بررسی» کند.

با این حال، منابع، گمانه زنی ها مبنی بر مردد بودن اندونزی به دلیل برنامه های ضدغربی این گروه را رد کردند و خاطرنشان کردند که رئیس جمهور اندونزی در آفریقای جنوبی وقتی از چراغ سبز برای ورود جاکارتا مطلع شد، خوشحال به نظر می رسید. دلیل رسمی ارائه شده توسط جاکارتا به اعضای بریکس این بود که برخی از مصوبات و قوانین داخلی وجود دارد که درباره آن ها تایید اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا(آسه آن) ضرروی است.

ضمناً، منابع اصرار داشتند که اندونزی به طور رسمی درخواست عضویت نکرده است. ظاهرا این کشور قبلا از طریق چین به صورت شفاهی علاقه خود را برای عضویت در بریکس ابراز کرده است.

پس از انصراف اندونزی، بحث نامزدی ایران با شدت بیشتری مطرح شد. چین قوی ترین حامی عربستان سعودی بود که به شدت برای عضویت سعودی ها لابی می کرد، اما سایر اعضا احساس می کردند که باید تعادل منطقه ای برقرار شود. علاوه بر این، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، فعالانه وارد لابی گری شخصی با هر یک از کشورهای عضو شده بود و این امر، رد کردن او را از نظر دیپلماتیک چالش برانگیز می‌کرد.

در حالی که روسیه به شدت از نامزدی ایران حمایت می کرد، اما در کمال تعجب، چین اظهار تردید می کرد. به گفته منابع آگاه، چین حتی لزوم گسترش گروه با اضافه کردن تعداد زیادی از اعضای جدید را زیر سوال برد.

امسال، چین با میانجی گری توافقی بین عربستان سعودی و ایران برای احیای روابط دیپلماتیک دو کشور پس از هفت سال قطع رابطه، به یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک در غرب آسیا دست یافت.

اکثر ناظران از مذاکرات استنباط کردند که شور و شوق چین احتمالاً به دلیل مخالفت های عربستان سعودی تا حدودی کاهش یافته است. این در شرایطی است که پکن و ریاض در سال های اخیر به‌طور پیوسته به هم نزدیک تر شده اند. همچنین به نظر می رسد که سعودی ها چندان خوشحال نیستند که امارات نیز به عنوان عضو جدید به گروه اضاضه می شود.

نشریهThe Wire  دریافته است که هند به این نتیجه رسیده بود که اگر عربستان سعودی وارد بریکس شود، عضویت ایران می تواند موجب موازنه باشد.

یک منبع دیپلماتیک گفت: در طول مذاکرات، بحث نامزدی ایران باعث شد که تقریباً به نظر برسد چین در مقابل سایر اعضای گروه بریکس قرار داد. چین با درک فضای حاکم بر اتاق مذاکره و به این علت که تمایل نداشت به عنوان مانع تراش جمع دیده شود، در نهایت به عضویت ایران رضایت داد.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش