به گزارش مهر به نقل از روسیا الیوم، ماجد الانصاری سخنگوی وزارت خارجه قطر در سخنانی اعلام کرد که پس از توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا احتمال دستیابی به توافقهای جدید میان ۲ طرف افزایش یافته است.
الانصاری در رابطه با موضوع انرژی هستهای صلحآمیز ایران نیز گفت: توافقشده که موضوعات اختلافی موجود در پرونده هستهای ایران به موضوعاتی کوچکتر شکسته شوند تا گفتگو پیرامون آنها آسانتر شود.
سخنگوی وزارت خارجه قطر در ادامه با اشاره به نقش قطر در دستیابی به توافق میان تهران و واشنگتن گفت: وجود یک بستر انسانی در دوحه، گفتگو و دستیابی به توافق را آسانتر میکند.
الانصاری ضمن اشاره به موضع قطر در قبال توافق احتمالی ایران و آمریکا در زمینه موضوعات مرتبط با انرژی هستهای افزود: ما در برهه زمانی پیشرو منتظر تحولات مثبت در این موضوع هستیم.
وی با اعلام مخالفت قطر نسبت به گسترش سلاحهای اتمی در خاورمیانه تاکید کرد: باید این نوع سلاحها از منطقه دور و نظامهایی که سلاحهای اتمی در اختیار دارند خلع سلاح شوند. در رأس این نظامها اسرائیل قرار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه قطر در ادامه با اشاره به نقش توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا در توافقهای احتمالی آینده گفت: تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن فضای بهتری را برای توافق کامل در رابطه با موضوع هستهای به وجود آورد.
فشار قانونگذاران آمریکایی به تروئیکای اروپایی برای اقدام علیه ایران
سناتورهای آمریکایی در اقدامی تحریکآمیز در حال فشار به تروئیکای اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) هستند تا انقضای تحریمهای سازمان ملل متحد علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را در نظر نگیرند.
تارنمای جوییش اینسایدر روز چهارشنبه گزارش داد که یک نامه با امضای ۳۱ قانونگذار از ۲ حزب آمریکا از جمله اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده از سیاست کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس برای اقدام یکجانبه در حفظ تحریمهایشان علیه برنامه تسلیحاتی ایران تقدیر کردند.
بر اساس این گزارش، آنها به دنبال این هستند تا با اقدامی از سوی سازمان ملل متحد، اعمال پادمانها علیه ایران را حفظ کنند.
طبق توافق هستهای سال ۲۰۱۵، تحریمهای سازمان ملل متحد علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران ماه آینده میلادی منقضی خواهد شد. اما تروئیکای اروپایی به دنبال نقض تعهد خود هستند و اعلام داشتند که بر این اساس عمل نخواهند کرد.
قانونگذاران آمریکایی درحالیکه تولیدات نظامی کشورشان صلح و امنیت در سراسر جهان را به خطر انداخته، تلاش ایران برای ایجاد بازدارندگی با داشتن تسلیحات را تهدید توصیف کردند. آنها در این نامه مدعی شدند که اجازه دادن انقضای این محدودیتها یک تهدید برای ثبات و امنیت در خاورمیانه و ورای آن ایجاد میکند.
این سناتورها و نمایندگان آمریکایی ادعا کردند که این قضیه تکثیر بیشتر تسلیحات پیشرفته را منجر خواهد شد و سیگنال اشتباهی به ایران ارسال میکند در زمانیکه تمایلی به تغییر سیاستهایش ندارد.
در این نامه آمده است: بدون یک قطعنامه الزامآور شورای امنیت سازمان ملل، هیچ چارچوب چند چانبهای وجود ندارد که تحریمهای بینالمللی علیه برنامه پهپادی و موشکی ایران را اجبار کند.
سناتورهای آمریکایی افزودند که آنها قویا پیش از بند غروب تحریمهای سازمان ملل در نیمه اکتبر، از تصمیم برای انجام اقداماتی که تحریمها علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را حفظ نماید، حمایت میکنند.
آنها همچنین از تروئیکای اروپا خواستند تا به دیگر کشورهای اروپایی و همسو فشار آورند که همین کار را انجام دهند.
- 18
- 1