پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۳۶ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۵۵۰
سیاست خارجی

واکنش ایران به اقدام ترامپ علیه سپاه پاسداران

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,سپاه

آمریکایی ها در صدد مهار شاخصه های قدرت جمهوری اسلامی ایران هستند تا بتوانند از این طریق ایران را محدود کنند.  

 

انقلاب اسلامی توانست با پشتوانه مردمی و دینی، محاسبات و معادلات آمریکا در غرب آسیا به ویژه خلیج فارس را به هم بزند.

 

ظهور انقلاب اسلامی بسیاری از اهدافی که آمریکایی ها آن را دنبال می کردند، یا از بین برد یا عقب انداخت.

 

نقشه تازه خاورمیانه که از برنامه های آمریکا برای کشورهای منطقه غرب آسیا است، با مخالفت و مقاومت جمهوری اسلامی ایران اجرا نشد.

 

عواملی که تاکنون باعث شده تا آمریکا به اهداف خود دست نیابد، بسیار است، اما مهمترین و تأثیرگذارترین عامل، وجود نیروی اعتقادی و مکتبی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

 

سپاه پاسداران به خاطر ویژگی ها و وظایفی که در چارچوب های ابلاغی دارد، دفاع از امنیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران حتی در آن سوی مرزها یکی از وظایف اساسی این نیرو است.

 

نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همین خاطر شکل گرفت و توانست از زمان آغاز فعالیت خود با وجود فرماندهان آگاه از شرایط سیاسی منطقه و دنیا، تصمیمات و اقداماتی را پیاده کند که باعث چالش های جدی برای آمریکا در منطقه شود.

 

چرا از سیطره آمریکا در منطقه غرب آسیا کاسته شده؟ ایالات متحده تا چندی پیش حضور و نفوذ زیادی در غرب آسیا، خلیج فارس و کشورهای عربی منطقه داشت، اما اکنون وضعیت برای آمریکا و رژیم اسرائیل نامناسب شده است.

 

آمریکایی ها همواره از وجود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک خطر برای اجرای اهداف خود واهمه داشته اند. فشاری که اکنون به خاطر پیشرفت های موشکی ایران وجود دارد از همان جنس تضعیف ایران است.

 

ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار هم به عنوان ارتش مکتبی با شرح وظایف خود به دفاع از میهن، آیین و مردم ایران اسلامی می پردازند و تاکنون هم توانسته اند در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام دهند. حضور این دو مشارکت مثال زدنی آنها باعث امنیت پایدار برای ایران در منطقه ای شده است که کانون نا امنی است.

 

در این میان آمریکایی ها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را از دیگر عوامل بازدارنده مهمتر و خطرناکتر می پندارند.

 

به همین خاطر است که آمریکا بارها، سپاه پاسداران و خاصه نیروی قدس آن را تحریم کرده است تا از توانایی های آن بکاهد.

 

هم اکنون که بحران غرب آسیا به ویژه سوریه و عراق با پیروزی های بزرگی به نفع جبهه مقاومت همراه گشته، به واسطه نقش آفرینی مدبرانه و مقتدرانه نیروهای مسلح ایران به ویژه سپاه در این دو کشور است.

 

به همین خاطر آمریکا اکنون در صدد است تا سپاه پاسداران را در فهرست گروه های تروریستی آمریکا قرار دهد.

 

چنین خواسته ای در دولت تازه کار ترامپ در حال بررسی است، ترامپ تاکنون تصمیماتی گرفته که باعث خسران و رسوایی آمریکا شده است. نمونه آن جلوگیری از ورود مهاجرین دیگر کشورهای دنیا به ویژه چند کشور اسلامی که در جهان با مخالفت های زیادی روبرو شد.

 

قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی آمریکا هم، همچون دیگر اقدامات ترامپ برای آمریکا هزینه ساز خواهد بود.

 

آمریکا برای سیطره و گسترش نفوذ خود در غرب آسیا که با طراحی مقابله با ایران اعمال شده، دخالت های بسیاری در منطقه داشته است.

 

اکنون مردم هر کشوری که در منطقه به سوی ایران گرایش دارد، با بحران آفرینی روبرو شده است. در حالی که نفوذ و تأثیر معنوی ایران است که آنها را به سوی جمهوری اسلامی جذب کرده است.

 

حضور آمریکایی ها در منطقه و گسترش حوزه نفوذ آنها که از هزاران کیلومتر دورتر در امور منطقه مداخله می کنند، این اجازه را به ایران می دهد تا از وجود ظرفیت های بازدارنده خود برای مقابله با حملات آمریکا بهره ببرد، این حق قانونی و طبیعی ایران است تا در مقابل تهدیداتی که از سوی آمریکا می بیند خود را مسلح و مجهز کند.

 

آمریکایی ها حتی برای دستیابی به اهداف خود، به کشورهای همپیمان اجازه می دهند تا در جنگ نیابتی با ایران حضور یابند. حملات ارتش آل سعود به یمن و کشتار مردم مظلوم این کشور با اجازه کاخ سفید انجام می شود، در حالی که حملات سعودی ها غیر قانونی و بر خلاف قوانین بین المللی است.

 

حضور ارتش سعودی در بحرین و سرکوب مردم این کشور یکی دیگر از نمونه های دخالت در امور داخلی دیگر کشورها است، اما چنین اقداماتی از دید سازمان های بین المللی اشکالی ندارد چرا که آمریکا مجوز آن را صادر کرده است.

 

تنها کافی است که واکنش مردم کشورهایی مانند سوریه، عراق، یمن، بحرین و لبنان را نسبت به کمک ها و تأثیر جمهوری اسلامی ایران را با واکنش مردم آنها در قبال آمریکا مقایسه کنیم، آنگاه متوجه خواهیم شد که مردم مسلمان کشورهای غرب آسیا نه تنها علاقه ای به حضور آمریکا ندارند، بلکه تنفر مقدس آنها از دخالت ها و حمایت های ایالات متحده از رژیم هایی همچون آل سعود و رژیم اسرائیل زبانه می زند.

 

البته آمریکایی ها باید هم به خاطر گسترش میدان نفوذ ایران در غرب آسیا نگران باشند، دستپاچگی آنها بجا است، اما مداخلات آنها و تعیین تکلیف برای ایران بسیار نابجا است.

 

اکنون در منطقه بحران زده غرب آسیا، وجود نیروی مسلح قدرتمند و تأثیر گذار جمهوری اسلامی ایران است که باعث شده تا تحولات به ضرر آمریکا تمام شود.

 

سپاه پاسداران و نیروی قدس با فرماندهی سرلشکر قاسم سلیمانی، آمریکایی ها را در منطقه به ویژه سوریه و عراق زمینگیر کرده اند.

 

اما اکنون که جمهوری اسلامی ایران در حال مبارزه با گروه های تروریستی تکفیری همچون داعش در منطقه است، آمریکا سپاه را می خواهد در فهرست گروه های تروریستی خود قرار دهد، این موضوع را روشن می کند که نابودی این گروه ها خواسته آمریکا نیست.

 

تروریستی دانستن سپاه پاسداران از سوی آمریکا، مانع تراشی در راه مبارزه با تروریسم است.

 

اما تصمیمی که ترامپ در دستور کار خود دارد، نه تنها باعث ایجاد محدودیت برای ایران و سپاه پاسداران نخواهد شد بلکه عزم این نیرو را برای ادامه راه خود بیشتر خواهد کرد.

 

هم اکنون جمهوری اسلامی ایران درصد پایینی از ظرفیت خود را در سوریه و عراق به کار گرفته است، با صدور دستور قرار دادن ایران در فهرست گروه های تروریستی آمریکا، ایران هم واکنش های در خور توجهی از خود نشان خواهد داد که آنها را می توان در تحولات غرب آسیا دید.

 

 

 

 

otaghkhabar24.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش