یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۶۰۲
سیاست خارجی

۱۰ نکته بدیهی درباره برجام که مدعیان باید بدانند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,برجام
مدعیان امروز آب و نان چند برابری برجام، بدیهیات بسیاری را نادیده می‌گیرند و از این روست که انتقادهای آنها با این‌که حجم و گستره وسیعی دارد، نزد قاطبه مردم از حد بهانه‌های سیاسی به قصد و آرزوی کسب کرسی‌های قدرت، فراتر دانسته و تفسیر نمی‌شود.

امید ملی ایرانیان می‌نویسد: مخالفان برجام برای کسب کرسی ریاست جمهوری و سرپرستی روند اجرای برجام صف بلند تشکیل داده‌اند! آنها که مدتی است بر طبل «آب و نان برجام کو؟» می‌کوبند، حال می‌خواهند متولی پیشبرد آن باشند. نامزدهای طیف مخالف، دیگر برجام را بد و توافقی که باید کنار گذاشته شود نمی‌خوانند؛ فقط از برجام آب و نان و اقتصاد مقاومتی بیشتر می‌خواهند و مدعی هستند با کم‌توجهی به توافقات بین‌المللی و کلاً با کمترین ارتباطات بین‌المللی و حتی با تنش با جامعه بین‌المللی آب و نان و کار و معیشت بهتر برای ایرانیان خواهند آورد.

 

این مدعیان البته به طور روشن نمی‌گویند به اسارت درآوردن بیکاری و اخراج تورم و رکود از کشور و انواع وفور نعمت‌ها که وعده می‌دهند را با کدام رویکرد، جهت‌گیری و روش‌ها در صحنه جهانی و داخل می‌خواهند پیگیری و اجرا کنند؟ آیا این رویکردها به گونه‌ای خواهد بود که هر تحریم کنگره یا دولت آمریکا علیه ایران بتواند همچون دوره‌ای مورد توافق شورای امنیت قرار گرفته و به قطعنامه شورا تبدیل شود؟ یا این‌که رویکردشان مبتنی بر اجماع‌شکنی بین‌المللی علیه ایران در جهان با حفظ پرستیژ و اعتبار انقلابی ملت ایران خواهد بود؟ اگر اولی است که چندان راه به جایی نبرده و نخواهد برد و از آن آب و نان و معیشت چندانی هم حاصل نخواهد شد و اگر دومی است که این همان سیاست اعمال شده و جهت‌گیری و رویکرد دولت دکتر حسن روحانی است.

 

مدعیان امروز آب و نان چند برابری برجام، بدیهیات بسیاری را نادیده می‌گیرند و از این روست که انتقادهای آنها با این‌که حجم و گستره وسیعی دارد نزد قاطبه مردم از حد بهانه‌های سیاسی به قصد و آرزوی کسب کرسی‌های قدرت، فراتر دانسته و تفسیر نمی‌شود.

 

فهرست کوتاهی از این بدیهیات به شرح زیر است:

۱- مردم و نظامی که بیرون از مدار آمریکا در جهان می‌ایستند و بی اذن قدرت‌های بین‌المللی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز بومی دست می‌یابند به پرداخت هزینه‌های آن واقف هستند؛ انقلاب اسلامی ایران اساساً انقلابی فقط برای آب و نان در جهان شناخته نمی‌شود، اما بحث اصلی کنترل و مدیریت و کاستن از بار هزینه‌ها از دوش ملت و طی کردن مسیر پیشرفت و تعالی است؛ آحاد ملت ایران بر این باورند که با بهره از روش‌های خلاق می‌توان این هزینه‌ها را کنترل و مدیریت کرد و معمولا نمایندگانی را برمی‌گزیند که وعده‌های واقع‌بینانه داده و رویکردی متعادل را عرضه می‌کنند.

 

۲- فقط با شعار تسمه از گرده بیکاری و رکود می‌کشیم، نمی‌توان از این ملت رأی ستاند، باید بفرمایند چگونه؟ مردم جهت‌گیری‌ها را تشخیص می‌دهند.

 

۳- برجام بنا نبوده تمام مشکلات ایران در عالم خصوصاً با آمریکا را حل و فصل کند، قرار بوده تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت را بردارد که برداشته است.

 

۴- بنا بوده ایران را از قطعنامه‌های ذیل بند ۷ منشور شورای امنیت خارج کند که چنین شده است.

 

۵- بدون تعطیلی نیازهای فوری هسته‌ای کشور، بهانه‌های اجماع‌ساز بین‌المللی برچینده شده اما شاکله دانش و صنعت هسته حفظ و پیشرفت‌ها در این حوزه ادامه دارد.

 

۶- زمینه (تاکید می‌شود زمینه) و بستر فعالیت بهتر کشور بنا بوده با برجام فراهم شود که شده است.

 

۷- مشکلات بانکی در مسیر اجرای برجام، ارتباط به برجام ندارد و تحت تاثیر تحریم‌های اولیه و غیرهسته‌ای آمریکا ایجاد شده است.

 

۸- کاستن از تاثیر منفی مشکلات بانکی نیاز به اجماع، مطالبه‌گری و ممارست دارد و این‌گونه نیست که با تغییر روحانی همه بانک‌های غربی بی‌ترس از آمریکا به روی ایران آغوش بگشایند.

 

۹- علاوه بر تحریم‌های هسته‌ای و رفع موانع بیمه‌ها و کشتیرانی و فروش نفت و ... برجام تحریم‌های غیرهسته‌ای را نیز تا حد زیادی مورد هجمه قرار داده و نظام آنها را خدشه‌دار کرده است، قراردادهای خرید هواپیما و رفع تحریم‌های بانک سپه که غیر هسته‌ای بوده، از مصادیق این مهم است.

 

۱۰- هر چند دامن زدن به آب و نان بیشتر برجام و نشاندن آن به جای سند توسعه کشور! در دوره مذاکرات از سوی برخی نیز انجام شد، اما پس از عقد توافق هسته‌ای این منتقدان دولت بوده‌اند که به مثابه حربه انتخاباتی به آن دل بسته‌اند. با توجه به بدیهیاتی که بخشی از آن در بالا آمد، پیگیری مسیر پیش روی برجام و کشور وظیفه‌ای است که طبعاً دولت روحانی با امتداد و ادامه خود بهتر از نامادری‌های برجام می‌تواند پیش ببرد، چراکه خود رکن رکین ایجاد این فضای تنفسی مهم برای کشور و انقلاب اسلامی بوده و به چم و خم کار آشناتر است.

 

خلاصه کلام این که برجام به ماهوی خود هر آنچه را باید انجام داده و ریل‌گذاری کرده است؛ بهره بهتر از آن و آمادگی برای مقابله منطقی با کارشکنی‌های آمریکا در مسیر، نیازمند آمادگی و تلاش است.

 

با بهانه‌های سیاسی نمی‌توان فرش را به‌راحتی از زیر پای ملت کشید؛ ملتی که در میانه راه نرمش قهرمانانه خود بوده و به تدبیر و امید دل بسته و پای کار آن ایستاده است؛ ملتی که می‌خواهد انقلابی و تعادل‌بخش باشد و نمايندگانش معرف و مصداق چهره رحمانى اسلام در جهان.

 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش