پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۱۷۷
سیاست خارجی

فرصتی برای گفت و گو با جهان

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,مراسم تحلیف رییس‌جمهور

رییس‌جمهور در مراسم تحلیف میثاقش را با خداوند، مردم و قانون اساسی تجدید می‌کند و متعهد می‌شود نسبت به وظایف خود، رفاه و توسعه مردم و کشور گام‌های جدی بردارد. اقدامی که رییس‌جمهور در مراسم تحلیف انجام می‌دهد از نظر بقیه کشورها موضوع مورد توجهی است؛ اولا اینکه در کشورمان دموکراسی وجود دارد و رییس‌جمهور بر اساس رای مردم برسرکار می‌آید، دوم اهدافی است که رییس‌جمهور در سخنرانی خود در مراسم تحلیف بیان می‌کند که این اهداف می‌تواند برای بقیه کشورها مهم باشد چرا‌که کشورهای حاضر در مراسم با سخنان

 

رییس‌جمهور تشخیص می‌دهند که کشور ما در آینده چه راهی را می‌خواهد برگزیند؟ آیا راه دشمنی را انتخاب می‌کند یا راه تعامل با دنیا را؟ کشورهای دیگر در این مراسم ارزیابی می‌کنند که نگاه کشور ایران به جهان، منطقه، مردم، حقوق بشر، دموکراسی و پارامترهای مورد توجه دیگر چگونه است؟ اکنون شاید بتوان گفت چند دهه است که به صورت عرفی رهبران یا نمایندگان کشورهای جهان در مراسم تحلیف شرکت می‌کنند و به نوعی حمایت، پایداری، همکاری و همگامی خود را پس از آن‌که رییس‌جمهور برسرکار آمد، اعلام می‌کنند.

 

میزان شرکت رهبران در مراسم تحلیف نشان‌دهنده اهمیتی است که در جهان برای رییس‌جمهورمان قائل هستند و از تعداد و سطح شرکت‌کنندگان در این مراسم می‌توان فهمید که دوستان ما چه کسانی هستند‌. با وجود اینکه این مراسم، عرفی و تشریفاتی است اما در کنار آن می‌تواند فرصتی برای سایر کشورها باشد. مقاماتی که در این مراسم حضور دارند و می‌توانند بعد از تحلیف با رییس‌جمهور ملاقات کنند و این فرصتی برای کشورهاست تا در شروع روابط صرفه‌جویی کنند و مبنایی برای کشورها می‌شود تا از همان مراسم تحلیف با رییس‌جمهور ملاقات و قرار‌های خود را در همان لحظه اول پایه‌گذاری کنند. به این ترتیب رییس‌جمهور هم با توجه به کسانی که در مراسمش حضور پیدا می‌کنند نگاه مثبت‌تری به این کشورها دارد و راحت‌تر با آنها همکاری و همفکری می‌کند.

 

روحانی میان کشورهای خارجی هم مرغوبیت و هم محبوبیت دارد، نه به خاطر شخص خودش بلکه به خاطر نوع سیاستش که تعامل سازنده با جهان است. ایشان برای رسیدن به این موفقیت جنگیدند و در توافق هسته‌ای نیز این را نشان دادند‌. این در حالی است که احمدی‌نژاد سیاستی دیگر در پیش گرفت؛ سیاست تهاجمی با جهان و هیچ‌گاه نه احمدی‌نژاد و نه هیچ‌کس دیگر با سیاست تهاجمی موفق نمی‌شود چرا‌که همه بلافاصله در مقابل گارد می‌گیرند و از آن احساس خطر و سعی می‌کنند طوری آن را محاسبه کنند که هیچ تاثیر بیرونی نداشته باشد.

 

جهان با کسی که اهل تعامل سازنده باشد نشست و برخاست می‌کند و به حرفش گوش می‌دهد و حتی در مقابلش از خود انعطاف به خرج می‌دهد. لذا بی‌مورد نیست که روحانی و ظریف با سیاست تعامل سازنده توانستند موفق شوند‌. در آینده نیز هرگاه ایران از این سیاست فاصله بگیرد موفق نمی‌شود در حالی که در دوره خاتمی و مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی نیز این سیاست موفق بود چرا‌که جهان سیاست تعامل سازنده را می‌پذیرد و همه براساس همکاری مشترک پیش می‌روند پس هیچگاه کسی نمی‌‌تواند اعلام کند که می‌خواهم با جهان بجنگم و جهان آن را بپذیرد.طبق روال چهار سال گذشته انتظار می‌رفت روحانی در مراسم تحلیف اعضای کابینه را معرفی کند اما ظاهرا امروز صدایی از معرفی کابینه از زبان رییس‌جمهور شنیده نمی‌شود. همه روسای‌جمهور برای اینکه هیات

 

دولت‌شان را معرفی کنند از طریق جناح‌ها و احزاب، مراکز قدرت و فشار در داخل و خارج تحت فشار هستند، در عین حال رییس‌جمهور می‌خواهد همه عوامل را در نظر بگیرد که البته این موضوع مختص به ایران نیست اما ممکن است در کشوری با کشور‌ دیگر متفاوت باشد. مثلا ممکن است روحانی در خصوص تعیین چند وزیر تردید داشته باشد و از نظر اینکه چه کسی می‌تواند مشکل دولتش را در آینده حل کند و رای لازم را از مجلس بگیرد و هم اینکه برخی جناح‌ها نسبت به آن وزارتخانه یا عملکرد آن شخص حساس باشند نگرانی در شخص رییس‌جمهور وجود داشته باشد لذا روحانی ممکن است نتواند مقداری از تردیدهایش را تا آخرین لحظه جمع کند که البته این نیز شکل معمولی در جهان دارد.

 

نبود مرحوم‌هاشمی در مراسم تنفیذ و تحلیف روحانی مشهود است. مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی درسال ۱۳۹۲ کنار روحانی و در سال ۱۳۹۶ این حضور‌.. آمد. تمام دست‌اندرکاران و کسانی که از نظر فکر و خط‌مشی اقتصادی- سیاسی شکل متعادل و اصلاح‌طلبی دارند به ‌هاشمی احترام می‌گذاشتند چرا‌که ایشان به نوعی از ابتدای انقلاب و تا زمانی که در قید حیات بودند نقش کلیدی و پدرانه بر این جریانات داشتند و از این نظر برای آقای روحانی هم اگر

 

مرحوم‌هاشمی حضور داشت قطعا قوت قلب بیشتری بود چرا‌که یکی از کسانی که روحانی می‌توانست برای انتخاب هیات دولت مشورت و همفکری کند مرحوم‌هاشمی بود که به هر دلیل تقدیر این‌گونه رقم زد و حالا روحانی مجبور است راه را خودش ادامه دهد و جای خالی او را خودش و دیگرانی که تا حدودی مناسب هستند، پرکنند. چرا‌که در این رفت‌و‌آمدها با اینکه نبود برخی افراد یک خسارت است ولی چاره‌ای نیست و باید در برابر آن تسلیم بود.

 

 

 

 

علی خرم

jahanesanat.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش