یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۱۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۹۲۹
سیاست خارجی

شکست محاسبات بن سلمان درباره اشغال صنعا و امیدواری روحانی به رفع بحران از طریق مذاکره سیاسی

روحانی و بن سلمان و صالح,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
المیادین نوشت: ائتلاف سعودی که به سرعت خود را برای نابودی صنعاء، ارتش، کمیته ها و انصارالله آماده می کرد، با تنگنایی غافلگیر کننده مواجه شد که بیهودگی تلاش برای قاطعیت نظامی این ائتلاف در یمن را نشان می دهد. اما حوادث تازه بوقوع پیوسته در این کشور، به احتمال زیاد به خلط و در هم آمیختگی ائتلافهای سابق در شمال و جنوب و یک بازنگری در بحران یمن، منجر می شود.

به گزارش انتخاب، در فاصله یک نیمروز، ارکان ائتلاف سعودی برای تحریک اشکال قوای مختلف آن بسیج شده و گمان می کردند که به اندازه فاصله دو سر کمان به اشغال صنعاء و در هم کوبیدن انصارالله و کمیته های مردمی نزدیک شده اند!

 

ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، به دلیل تحقق پیش بینی اش در مورد انتفاضه مردمی نزدیک، علیه حوثی ها، در دفاع از صنعاء، به خود می بالید. و در حالی که منصور هادی با اسماعیل ولد الشیخ احمد در ریاض، برای هماهنگی با دعوت طرفهای یمنی در راستای کنار زدن حوثی ها دیدار می کرد، احمد بن دغر اعلام کرد که هادی هر گونه همکاری پیشین با حوثی ها را عفو کرده و صفحه تازه ای از روابط برادری را در جبهه ملی علیه حوثی ها می گشاید.

 

آنچه که شخصیتهای مطرح ائتلاف سعودی «انتفاضه جمعی» نامیدند، مورد حمایت و پشتیبانی انور قرقاش اماراتی و وزیر خارجه یمن، عبدالملک المخلافی، و در واقع زمینه سازی برای یک درگیری نظامی گسترده با هدف اشغال صنعاء بود.

 

از این رو، عربستان سعودی شروع به بمباران کمیته های مردمی اطراف صنعاء کرده و تلاش نمود پایگاههای حمایت از حوثی ها در منطقه بنی حوات، فرودگاه بین المللی، پادگان دفاع هوایی و محل استقرار نیروهای ویژه را از بین ببرد، تا راه را در برابر محسن الاحمر، فرماندهی که هفت گردان را از مأرب به سوی صرواح، هدایت می کرد، باز کرده و جبهه جدیدی را در شرق منطقه نهم به سمت پایتخت یمن، بگشاید.

 

براساس اشاره های متعددی که پس از کشته شدن علی عبدالله صالح مطرح می شود، به ظنّ غالب، اختلافاتی که بین طرفین ائتلاف در صنعاء مشتعل شد، با دخالت امارات بوده و به احتمال زیاد، اکثر فرماندهان کنفرانس مردمی و هم پیمانان آنها، به دلایل سیاسی، آماده پیوستن به هجوم عربستان به صنعاء نبوده اند.

 

قدرتهای منسوب به حزب کنفرانس مردمی و هم پیمانان آنها، که در صنعاء در کنار انصارالله و کمیته های مردمی مبارزه می کردند، اولویتشان، توقف تجاوز سعودی و بازگرداندن قدرت به دیگر قوا بوده است.

 

تحرکات سریعی که توسط عربستان طراحی و توسط امارات ساماندهی می شد، در واقع واکنشی بود به اوج گیری حملات انسانی بین المللی برای توقف جنگ در یمن و شکستن محاصره، برای نجات کودکان یمن از قحطی و وبا.

 

گذشته از این، در لندن حملاتی پی در پی برای جلوگیری از فروش سلاح به سعودیها صورت گرفت. در این راستا، سخنگوی سازمان ملل به مذاکراتی گسترده برای دست یابی به صلح سیاسی در یمن دعوت کرد. در این شرایط، مجالی برای صحبت سعودی ها در خصوص استفاده از راه حل نظامی در یمن، با هدف اشغال صنعاء باقی نمی ماند.

 

یمنی هایی که از دخالت امارات در جنوب یمن متضرّر شده اند، امیدوارند شکست تلاشهای امارات برای به راه انداختن انقلابی در صنعاء، شکافی در دیواره بحران یمن ایجاد کند و چه بسا شکست نقشه اخیر سعودی-اماراتی، در حقیقت بیهودگی آنچه که مشروعیت در یمن نامیده می شود و حقانیت آنچه که بدعت و کودتا علیه این مشروعیت خوانده می شود را کاملا آشکار می کند.

 

بحران یمن تنها از طریق مذاکره سیاسی و گفتگو بین تمام یمنی ها، البته پس از توقف جنگ، محاصره و ویرانی، قابل حلّ است. در این میان، رئیس جمهور ایران، حسن روحانی که به صراحت دیدگاهی موافق با مذاکره بین یمنی ها را مطرح کرده، جزء کسانی است که به حلّ مساله یمن، از این طریق، امیدوار است.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش