چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۷۰۰
سیاست خارجی

نقش مثلث منفور در تثبیت نفوذ ایران

محمد بن سلمان و نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

غالبا در روند انقلاب‌ها یا ایجاد ائتلاف‌های بین‌المللی، فاز اول، وجود یک قدرت منفور است که مخالفان متفاوت و حتی متضاد را متحد می‌کند. هیتلر آنچنان خطرناک و نفرت‌انگیز بود که استالین و روزولت (متضادترین قدرت‌های جهان) علیه او متحد شدند. 

 

امروز نیز اتحاد نتانیاهو، ترامپ و محمدبن سلمان بخش مهمی از کنشگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در صحنه دیپلماسی را علیه روحیه جنگ‌طلبانه و ماجراجویانه این «مثلث منفور» -حداقل به‌صورت موقت- منسجم کرده است. این مثلث که در شتاب‌زدگی، تصمیمات تند هیجانی و نداشتن پایگاه گسترده مردمی مشترک‌اند، خاورمیانه موجود را آرام برنمی‌تابند. هنوز شوک کودتاي مصر و موج اعتراضات بین‌المللی به جنایات غزه در اوج بود که ناگهان توجه رسانه‌ها از قربانیان غزه و فشار بر رژیم اشغالگر به داعش چرخید! جرياني تكفيري که دمشق و بغداد را با خطر جدی مواجه می‌کرد! 

 

بعد از ختم‌شدن مسئله کردستان و شکست داعش، هنوز نشست درباره سوریه در سوچی تمام نشده بود که نخست‌وزیر لبنان گروگان گرفته شد و هنوز آرامش به بیروت برنگشته بود که آنها سعی ناکامی برای جدایی صالح از حوثی‌ها و مشروعیت‌زدایی آنها را داشتند. و بعد از بی‌ثمرشدن توطئه‌ها در صنعا این‌بار با محوکردن آرمان فلسطین و صهیونیزه‌کردن قبله پیشین اسلام تلاش در بی‌ثبات‌سازی خاورمیانه را دارند. اما سؤال اینجاست که در تحلیل نهایی ماحصل این اقدامات که بخشی از آنها با هدف فشار بر ایران طرح‌ریزی می‌شوند، چیست؟ 

 

 

همچنان که تروریست‌نامیدن ملت ایران که بیش از یک ‌هزاره پرچم‌دار فرهنگ تمدن بودند و عبارتي جعلي به جاي خليج‌فارس تمامی ایرانیان را علیه «مثلث منفور» در داخل ایران منسجم کرد. امروز از پاپ فرانسیس و کشورهای اروپایی تا رهبر کره‌شمالی و نماینده ژاپن در سازمان ملل یک‌صدا علیه آخرین اقدام ترامپ و نتانیاهو که احتمالا با چراغ سبز ولیعهد سعودی همراه بوده است، موضع گرفتند.

 

پیش از این بعد از سخنرانی خشن و مضحک نتانیاهو و ترامپ علیه ایران و برجام نیز در سطح جهانی بخشی از سیاست‌مداران علیه آنان موضع‌گیری کردند. در حقیقت برخلاف اهداف تعیین‌شده امروز نفوذ تهران در چهار پایتخت یادشده عربی یعنی بغداد، دمشق، بیروت و صنعا گسترده‌تر شده است. به چند دلیل اجماعی جهانی علیه نفوذ تاریخی ایران در خاورمیانه هنوز شکل نگرفته است. 

 

 

اول: دست مخالفان ایران به خون مردم بی‌گناه آغشته است و اساسا مواضع ماجراجویانه و اقدامات هیجانی آنان مقبول جامعه جهانی نیست. 

 

 

دوم: سپاه ایران یگانه نیروی انسانی است که هم به جنگ‌های نامنظم علیه تروریست بومی منطقه مسلط است و هم در مدت حضور خود در عملیات برون‌مرزی کوچک‌ترین لکه ننگی از تجاوز و تعدی در کارنامه خود ندارد.

 

 

سوم: قدرت‌گرفتن مثلث منفور با حضور تیم حرفه‌ای دکتر ظریف در دستگاه دیپلماسی کشور مقارن است. نه‌تنها تجربه برجام و دیگر مواضع معقول وزارت امور خارجه بلکه شخص وزیر از نوشتن مقاله در نیویورک‌تایمز تا واکنش‌ها حرفه‌ای به حوادث منطقه و توییت‌کردن به زبان عربی توانسته در نزد روشنفکران غربی و عربی جایگاه مناسبی پیدا کند و برخلاف گذشته تصویر معتدل، قدرتمند و مشروعی از ایران را در اذهان عمومی ایجاد کند. 

 

 

نکته مهم اینجاست که دشمنان این تصویر مطلوب از ایران را برنمی‌تابند و با ضربه‌زدن به بازوهای ایران در منطقه سعی دارند ایران را وادار به گرفتن مواضع خشن و اقدامات نسنجیده کنند. هوشیاری حاکمیت و اتحاد مواضع مسئولان با وزارت امور خارجه مانند همیشه می‌تواند دسیسه‌های شوم دشمنان را بی‌ثمر کند. 

 

 

باید توجه داشت که مسئله قدس دیگر مسئله یمن و سوریه و کردستان عراق نیست، قدس این پتانسیل را دارد که سرمایه‌گذاری‌های یک دهه نتانیاهو را یکباره از بین ببرد و اجماعی قدرتمند در خاورمیانه و جهان علیه او و دوستان نوورودش به سیاست رقم بزند. 

 

 

امروز در‌قدرت‌ماندن نتانیاهو، ترامپ و محمدبن‌سلمان محل تردید است؛ چراکه هرسه اقدامات خارجی ناکام، پرونده‌ها سنگین و معارضان جدی در داخل کشورشان دارند در نتیجه برآن‌اند که با ایجاد بحران خارجی و «تطمیع منفی» طرفداران باقی‌مانده‌شان را راضی نگه ‌دارند و توجه مخالفانشان را به بحران جدید بیرونی معطوف کنند. اما گویی هر بار آنها بیشتر منزوی و منفور می‌شوند و مخالفانشان منسجم! 

 

علی امینی

sharghdaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش