پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۹۰۵
سیاست خارجی

خوراندن جنگ به مردم آمریکا

اتفاقی که بار دیگر تکرار می‌شود

نیکی هیلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
استراتژی ایران این کشور را تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهایی می‌کند که آمریکا با آن روبروست. چین، روسیه و کره شمالی که همگی تهدیدهایی برای ایالات متحده به حساب می‌آیند از متحدان این کشور هستند و باید تعجب کرد از ایده‌هایی که دولت ترامپ از آنها کپی برداری می‌کند.

۱۵سال پیش در این هفته، کالین پاول در سازمان ملل متحد سخنرانی کرد تا جنگ با عراق را توجیه کند. به عنوان رئیس کارکنان او من می خواستم این نکته برای او روشن کنم که جنگ تنها گزینه موجود نیست. آن هم در زمانی که چنین سخنرانی ای انجام شد: «ما با رژیمی روبه رو هستیم که انگیزه های تجاوزکارانی به همسایگان خود دارد، سلاح های کشتار جمعی را مخفی می کند و برای تروریست ها چترحمایتی فراهم کرده است، ما با گذشته روبه رو نیستیم، ما با حال روبه رو هستیم. اگر واکنشی نشان ندهیم حتی با آینده ای ترسناک روبه رو هستیم.»

 

به دنبال سخنرانی پاول در آن روز سرد، من آنچه را که انجام داده بودیم، در نظر داشتم. درحال حاضر فکر می کنم که هرچه انجام دادیم بی ارزش بود و علی رغم تمام تلاش های او آنچه او عرضه کرد خریداری در جهان نداشت. هرچند نظرسنجی ها نشان داد که او توانست بسیاری از آمریکایی ها را قانع کند. من از ابتدا می دانستم که چرا او برای آن سخنرانی انتخاب شده است: او در آنجا ایستاده بود به عنوان نماینده آمریکایی ها و از تمام اعضای دولت بوش شخصیت باثبات تر و کاریزماتیک تری داشت.

 

رئیس جمهور بوش دستور آن جنگ را حتی بدون مجوز سازمان ملل داده بود اگرچه پاول برای گرفتن این مجوز به طرز ناراحت کننده ای شکست خورده بود. اما وزیر امور خارجه بخش بزرگی از تلاش دو ساله دولت بوش برای متقاعد کردن جهان برای ورود به جنگ بود. این تلاش به انتخاب جنگ با عراق منجر شد که زیان های فاجعه باری برای منطقه و حقوق بشر به رهبری آمریکا داشت که برای کل خاورمیانه بی ثباتی به ارمغان آورد. نباید فراموش کرد که دولت ترامپ از همین کارت بازی استفاده می کند و تهدیدات او و آدرسی که می دهد به ایران بازمی گردد.

 

تنها یک ماه پیش بود که سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیکی هیلی اعلام کرد که دولتش «شواهدی انکار ناپذیر» در اختیار دارد که ایران مفاد قطعنامه شورای امنیت را در رابطه با موشک های بالستیک و یمن رعایت نکرده است. اما شواهدی که او از آنها حرف می زند توجه کسی را جلب نکرده است. شگفت انگیز است که اوضاع شباهت قابل توجهی به اوضاع پاول در سال ۲۰۰۳ دارد که گفته می شد شواهدی از مخفی کردن سلاح های کشتار جمعی در عراق وجود دارد. روش های دولت ترامپ کاملا مشابه با دولت پوش و معاون او دیک چنی است.

 

همانطور که هیلی از اطلاعات آژانس های دفاعی اش حمایت می کند دوست داشتم تا ویدیوی سخنرانی پاول را برای او پخش کنم تا او هم مشاهده کند تا همان مسیری را می رود که در سال ۲۰۰۳ به جنگ منتهی شد. مساله اینجاست که جنگ با ایران، جنگ با کشوری است که ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد، استراتژی و قدرت بسیار بیشتری دارد و چالش بزرگ تری نسبت به عراق به حساب می آید و آنچه از عواقب، هزینه ها و کشتارها به وجود خواهد آمد ۱۰تا ۱۵مرتبه بدتر از اتفاقی است که در عراق افتاد.

 

اگر به دنبال بیانیه رمسی از سوی دولت ترامپ و طرح آنها در برابر ایران باشیم کافی است که به طرح تازه منتشر شده استراتژی امنیت ملی نگاه بیندازیم که می گوید: «هرچقدر بیشتر و طولانی تر نسبت به تهدید کشوری که سلاح های کشتار جمعی را گسترش می دهد بی تفاوت باشیم، با تهدید بزرگ تری روبه رو بوده و گزینه های دفاعی ما کمتر می شود.»

 

استراتژی ایران این کشور را تبدیل به یکی از بزرگ ترین تهدیدهایی می کند که آمریکا با آن روبه روست. چین، روسیه و کره شمالی که همگی تهدیدهایی برای ایالات متحده به حساب می آیند از متحدان این کشور هستند و باید تعجب کرد از ایده هایی که دولت ترامپ از آنها کپی برداری می کند. اگرچه آنچه هیلی در سخنرانی خود ارائه می دهد نشان از این دارد که هیچ یک از نخبگان امنیت ملی حتی برای او استراتژی تعیین نمی کنند. ما پیش از این هم چنین چیزی را دیده بودیم: کمپین هایی برای گسترش اطلاعات و تصمیم سازی برای جنگ. افکار عمومی ایالات متحده آماده می شوند و حتی اگر تصویب کنگره هم در کار نباشد این اقدامات اعتراضات قابل توجهی را برنمی انگیزد.

 

تا کنون سازمان های خبری تا حد زیادی به رد کردن روایت های نادرستی پرداخته اند که از کاخ سفید ترامپ درباره ایران بیرون آمده و اقدامات آنها را با شکست روبه رو کرده اند. به عنوان مثال در اوایل نوامبر ادعاهایی بدون نام نشان درباره اسامه بن لادن منتشر شد و گفته شد که شواهدی در حمایت ایران از القاعده در جنگ با ایالات متحده وجود دارد. این همان خاطره  تلاش پررنگی است که در سال ۲۰۰۳ معاون رئیس جمهور چنی تلاش کرد که رابطه ای میان صدام حسین با القاعده برقرار کند. این اطلاعات مستقیما از سوی مدیر سیا آمد که می خواست پاول را مطمئن کند که میان صدام حسین و اسامه بن لادن رابطه ای برقرار بود. حالا امروز می دانیم که میر سیا تا چه حد در اشتباه بود.

 

امروز اطلاعاتی که درباره رابطه میان القاعده و ایران به دست می آید از بنیاد دفاع از دموکراسی شنیده می شود. بنیادی که در برابر قرارداد هسته ای ایران قرار دارد و به دنبال تغییر حکومت در ایران است. به نظر آنها هیچ اشکالی وجود ندارد که ۱۵ نفر از ۱۹ نفری که در جریان ۱۱سپتامبر هواپیماربایی کردند تابعیت سعودی داشته و هیچ کدام ایرانی نبودند. دولت ترامپ پرونده جنگ به راه انداختن در برابر ایران را به هیلی سپرده است. کاخ سفید روی سازمان های اطلاعاتی فشار می آورد تا شواهدی از ایران پیدا کنند و آنها اتفاقات اخیر در ایران را سرآغازی برای تغییر حکومت می بینند.

 

وقتی به گذشته و جنگ با عراق نگاه می کنم، می بینم که دقیقا همین راه طی شد که منجر به جنگی با هزینه های تریلیون دلاری شد. جنگی که نه تنها راهی به سمت دموکراسی نداشت بلکه کشور را در مسیر معکوس آن قرار داد. هدفی که از سخنرانی پاول دنبال می شد این بود که پرونده جنگ با عراق را به خورد مردم آمریکا بدهند. نظرسنجی ها نشان داد که این کار را انجام دادیم. ترامپ و تیم او حالا تلاش دارند که بار دیگر این کار را انجام دهند و اگر مراقب نباشیم آنها به موفقیت می رسند.

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش