دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۵۸۷
سیاست خارجی

چه کشوری خطر واقعی خاورمیانه است ؟

متحدان عربی آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
'البرتو نگری' خبرنگار و تحلیگر ایتالیایی در مقاله ای با طرح این پرسش که چه کشوری خطر واقعی خاورمیانه است ؟ نوشت : غرب و اعراب خطر واقعی و عامل بی ثباتی و بحران در خاورمیانه هستند.

به گزارش ایرنا از تارنمای 'تیسکالی نیوز'، نگری در تحلیلی با عنوان 'چرا آمریکا و تمام غرب، تا این حد از ایران می هراسند؟' افزود: امریکا و متحدان عربی و غربی اش تلاش دارند تا ایران را به حمایت از تروریسم جلوه دهند. واقعیت این است که اسرائیل، امریکا و عربستان سعودی آماده پذیرفتن ایران به عنوان کشوری مستقل و حاکم نیستند.

 

وی ادامه داد : ایرانی ها توانایی حفظ استقلال کشوری با ۲۵۰۰ سال قدمت را دارند. نفوذ تاریخی ایران بسیار گسترده است و از قلب خاورمیانه تا آسیای مرکزی می رسد. ایرانی ها فقط یک حکومت نیستند بلکه یک فرهنگ هستند. به همین دلیل است که غرب و متحدانش می خواهند این کشور را تابع خود کنند.

 

این تحلیلگر اظهار کرد: ایران یک کشور مستقل است که هرگز تسلیم دستورالعمل های غرب نمی شود به همین دلیل غرب و متحدانش از آن می ترسند و می خواهند این کشور را تابع خود کنند.

 

نگری با مطرح کردن این سوال که 'آیا ایران واقعا دشمن غرب است؟' افزود: . ما یقین داریم که هدف آمریکا و متحدان منطقه ای اش یعنی اسرائیل و عربستان در جنگ های خاورمیانه، ایران است. ترامپ و مکرون نیز می خواهند از توسعه ایران در سوریه، لبنان و یمن جلوگیری کنند، این دقیقا آن چیزی است که صهیونیست های اسرائیل و وهابیون سعودی می خواهند.

 

وی با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی نوشت: ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۸۰ میلادی، یک سال پس از پیروزی انقلاب ایران که منجر به سرنگونی شاه شد ، صدام حسین به ایران حمله کرد. در آن زمان همه فکر می کردند که ایران بدون چتر (حمایتی) امریکا تضعیف شده است و اینکه بسادگی می تواند سقوط کند. بدین ترتیب صدام حسین مورد حمایت کشورهای خلیفه نشین خلیج فارس قرار گرفت که در طول ۸ سال جنگ ۵۰ الی ۶۰ میلیارد دلار به بغداد برای پیروزی در جنگی که در آن حتی یک میلیمتر از مرز شط العرب تغییر نکرد، کمک کردند. بغداد حتی از سوی روسیه و قدرت های غربی نیز حمایت می شد. فرانسه، انگلیس و ایتالیا نیز به عراق سلاح می فروختند. اما این جنگ با بدهکاری صدام به شیوخ خلیج فارس و بانک های غربی پایان یافت، تا جایی که صدام در ماه اوت ۱۹۹۰ برای جبران این بدهی ها کویت را اشغال کرد.

 

نگری با اشاره به اینکه برخی اقدامات غرب نیز به نفوذ ایران در منطقه کمک کرده است، نوشت: در سال ۲۰۰۳ میلادی، امریکا با سرنگون کردن صدام حسین، عراق را به ایران هدیه کرد. همچنین جنگ نیابتی علیه بشار اسد در سوریه، با این باور که رژیم دمشق در عرض چند ماه متلاشی می شود، علیه گسترش ایران براه افتاد. محاسبه اشتباهی که پس از مداخله روسیه منجر به ایجاد یک شکاف در قلب خاورمیانه شد.

 

نگری افزود: امریکا پس از ۱۰ سال اشغال عراق و عقب نشینی از این کشور، هیچ حرکتی برای متوقف کردن داعش که در سال ۲۰۱۴ موصل را اشغال کرد، انجام نداد. این سپاه پاسداران ایران به ریاست قاسم سلیمانی بود که ارتش به هم ریخته عراق را مجددا سازماندهی کرد.

 

وی با اشاره به متحدان آمریکا نوشت: عربستان سعودی ۳ سال است که مردم غیر نظامی در یمن را بمباران می کند ولی نتوانسته است حوثی ها شیعی د را شکست دهد. آنها (حوثی ها) سال ها است که به تنهایی می جنگند در حالی که همه در غرب به این مساله بی توجه هستند. اسرائیل ۲۰۰ کلاهک هسته ای دارد و ده ها سال است که به نقض تمام قطعنامه های سازمان ملل ادامه می دهد ولی مورد تشویق ترامپ قرار می گیرد و آمریکا همواره در شورای امنیت سازمان ملل از حق وتو برای حمایت از تل آویو استفاده کرده است.

 

وی افزود: عربستان سعودی مهم ترین خریدار سلاح از امریکا و فرانسه است و تولیدات ناخالص ملی اش دو برابر ایران است اما توانایی پیروزی در یک جنگ در حیاط خانه (یمن) را حتی تحت هدایت امریکایی ها ندارد. این چیزی است که موجب ترس غرب و متحدانش شده که می خواهند ایران را تابع خود کنند.

 

نگری تاکید کرد: یک استاندارد دوگانه وجود دارد که نیم قرن است سیاست خاورمیانه را سمی می کند و بخاطر همین سیاست دوگانه است که نمی توان با ایران از سال ۱۹۷۹ تحت تحریم قرار دارد.

 

وی افزود: آمریکا با هدف گرفتن آن دسته از بانک های غربی که به تهران اعتبار می دهند، نخستین کشوری محسوب می شود که به برجام احترام نگذاشته است، اما این موضوع جدیدی نیست.

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش