خانم 'کامیلیا' از پلیس لندن بدون ذکر نام فامیل خود به ایرنا گفت که قرار وثیقه این افراد برداشتهشده اما تحقیقات درباره آنها همچنان ادامه دارد.
گفتنی است که پلیس انگلیس طبق قانونی که آوریل (فروردین) سال گذشته به اجرا گذاشته شد، نمیتواند بیشتر از سه ماه متخلفان را به قید وثیقه آزاد بگذارد.
به طورکلی قرار ضمانت تنها در شرایطی صادر میشود که ضروری و محدود به ۲۸ روز باشد. این قرار میتواند تا سه ماه از سوی افسر ارشد پلیس و بیشتر از آن از سوی دادگاه تمدید شود.
پلیس لندن، اسفندماه گذشته یک روز پس از حمله به سفارت ایران در لندن گفته بود که متعرضین را با قید وثیقه و تا فروردین ماه و انجام تحقیقات کامل، آزادکرده است. این قرار مجددا در فروردین ماه و تا انجام تحقیقات بیشتر تمدید شد.
تعرض به سفارت ایران در لندن در روز جمعه ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ توسط عدهای از هواداران یک فرقه تندروی مقیم انگلیس صورت گرفت و آنان با بالا رفتن از دیوار سفارت ایران در لندن و ورود به بالکن سفارت، پرچم کشورمان را پایین آوردند.
کارشناسان امنیتی در جریان این حمله، نسبت به عملکرد پلیس لندن و واکنش آن انتقادات زیادی داشته و عنوان کردند که پلیس در این مورد نقش نظارهگر را داشت.
علی دیزایی فرمانده پیشین متروپلیتین پلیس لندن که خود قربانی جریان نژادپرستی در این نهاد امنیتی و بهناچار از مقام خود کنارهگیری کرده است در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفته بود که پلیس در حفاظت از سفارت ایران و برخورد با عاملین آن کوتاهی کرده است.
وی همچنین ضمن ابراز تعجب از آزادی متعرضان به سفارت تصریح کرد که این افراد بایستی تا روز برگزاری دادگاه در بازداشت به سر میبردند.
دیزایی با اشاره به اینکه افراد یادشده نظم عمومی را به هم زدهاند، یادآور شد که پلیس موظف است تا در چارچوب وظایف خود از این افراد شکایت کند.
در حال حاضر دو افسر پلیس لندن از ساختمان سفارت کشورمان در لندن محافظت میکنند. سخنگوی پلیس امروز درباره تدابیر امنیتی لازم برای محافظت از سفارتخانه کشورمان اظهار داشت که گفتوگوها دراینباره در جریان است.
- 18
- 2