چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۸۳۲
سیاست خارجی

محمدصادق ربانی، قائم مقام پیشین سازمان انرژی اتمی؛

باید با ترامپ مذاکره کنیم

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

رییس جمهور آمریکا بازهم با سخناني بي‌مقدمه و متناقض باسياست هاي قبلي خود درقبال ايران، همه را شگفت زده كرد.

 

ترامپ در كنفرانس مطبوعاتي براي مذاكره بدون پيش شرط با ايران اعلام آمادگي كرد. به اين معنا كه مذاكره هر زمان و هركجا ايراني ها بخواهند، آن هم بدون پيش شرط. اين سخنان بيش از همه مخالفان برجام ازجمله عربستان و اسراييل را نگران كرد.

 

اين براي اولين بار است كه رييس جمهور آمريكا به صورت علني درخواست مذاكره با ايران مي‌كند و همين امر احتمال انجام اين مذاكره را بيشتر مي‌كند.

 

بايد توجه كرد كه اين مذاكرات به معني تسليم شدن ايران در برابر خواسته هاي آمريكا نيست و مي تواند از فرصت به وجود آمده نهايت استفاده را ببرد. درهمين راستا با محمد‌صادق رباني، قائم مقام پیشین سازمان انرژی اتمی،گفت و گويي داشته‌ايم كه در ادامه از نظر مي گذرد:

 

ترامپ درکنفرانس مطبوعاتی باوجود توييت هاي تند وتهديدهاي شديد در مورد ايران از دیدار و مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران سخن گفت؛ این رفتارهای ترامپ به نظر شما ناشی از چیست؟ آیا ایران با این پیش‌شرط حاضر به مذاکره خواهد شد؟

 

در عمل دو طرف مذاکراتي را در دستور كار دارندو نام مذاکره را به صورت صریح نمی‌آورند. چون پیامدها وسوالاتی را به وجود می‌آورد و درصورتي كه می‌توانند به صورت پنهانی مذاکره کنند، لزومی ندارد خود را به این دردسر بیندازند و مذاکره را به صورت علنی انجام بدهند؛ البته این کار در همه جا مرسوم است.

 

آمریکا با کره شمالی هم همین رفتار را داشت و بنابراین به موازات اینکه حرف‌های تند در رسانه ها به همدیگر می‌زنند ولی در خفا مذاکراتی را انجام می دهند.

 

در مورد ترامپ به نظر می‌آید خود را تا حدود زیادی به عنوان یک آدم غیرمتعادل که گاهی حرف‌های تندی می زند و سپس عقب‌نشینی می‌کند، نشان داده و در این مورد هم به عنوان یک سیاست این روش را انتخاب کند. او به اصطلاح به مرگ می گیرد که طرف مقابل را به تب راضی کند و در مورد ایران هم تهدیدات قبلی را تکرار می کرد تا بتواند ایران را به صورت رسمی وارد مذاکره کند. ترامپ از مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران سخن گفته است و وزیر خارجه آمریکا هم تا حدودی حرف‌های قبل خود را در مورد ايران پس گرفته است. ایران اگر بخواهد وارد مذاکره شود، بعید است به صورت علنی مذاکره ای را انجام دهد.

 

اگر ایران موافق به مذاکره با آمریکا شود، آیا پیش شرط آن می‌تواند بازگشت آمریکا به برجام باشد؟

در سياست بسیاری از کارهایی که به ظاهر غیر قابل انجام است، وظيفه سیاستمداران است که راه حلی برای آن پیدا کنند. در این مورد هم گذاشتن پیش شرط، مانعی برای انجام مذاکرات است. اینکه ترامپ هم حاضر به کنار گذاشتن پیش شرط شده است،به معنای باز کردن راه برای مذاکره است و می‌تواند مذاکره صورت بگیرد. در زمان رياست جمهوري احمدی‌نژاد هم مذاکراتی انجام می شد كه مردم از آن بی‌اطلاع بودند. اکنون هم وضعیت به همان صورت قبل ادامه دارد.

 

ایران جزو معدود کشورهایی است که رابطه دیپلماتیک با آمریکا ندارد،باتوجه به گفته هاي شما مبني بر اينكه نام مذاكره براي ايران مرسوم نيست ومذاكرات درخفا انجام مي شود؛ چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟

ما ۴۰ سال است که شعار مرگ بر آمریکا گفته ایم .عوض کردن این سیاست کار سختی است و باید تحول مهمی در نحوه تفکر ما پیش بیاید.

 

ترامپ برخلاف ريیس جمهورهای پیشین آمریکا که توجهی به این شعار نمی‌کردند، نسبت به این قضیه حساسیت نشان داده است.من متاسف هستم تمام کسانی که گلوی خود را برای گفتن شعار مرگ بر آمریکا پاره می‌کنند، موبایلی که بیشتر تکنولوژی آن برای آمریکاست در دست دارند؛ بنابراین این عمل با منافع ما هماهنگ نیست ولی گرفتار شعار زدگی بودیم و هستیم .نيازمند اين است كه تحولي صورت بگیرد تا شعار مرگ بر آمریکا را به معنی استقلال و پیشرفت تکنولوژی و علمی خود در نظر بگیریم،نه به صورت گلو پاره کردن در مراسم‌هاي مختلف. لازمه این تغییر آن است كه در عمل مرگ بر آمریکا را نشان دهیم.

 

گفتن کلامی مرگ بر آمریکا مشکلی را حل نمي کند،اگر بتوانیم در علم و تکنولوژی و سیاست پیشرفت کنیم، در واقع همان مرگ بر آمریکاست؛بدون ذکر این شعار.

 

ترامپ در تلاش است که ناتوی عربی را تشکیل دهد، یکی از اهداف ناتوي عربی کاهش تاثیر ایران در منطقه یاد شده اما دیدیم از مذاکره بدون پیش شرط با ایران سخن گفته است،به نظرشما این رفتار متناقض ترامپ ناشی از چیست؟

ترامپ به عنوان یک فرد تاجر بدون تردید به دنبال منافع مادی خود است و ثروت‌های بادآورده اي را در کشورهای عربی دیده و به این ثروت ها چشم دوخته است. بنابراین شعاراو درمورد ایجاد ناتوی عربی بیشتر با هدف خالی کردن جیب این کشورها و پر کردن جیب خود است و هیچ منفعتی برای کشور های عربی ندارد. کشورهای عربی به اصطلاح گاوشیردهی هستند كه بدون اینکه آینده خود را به طور دقیق تصحيح كنند، به آمریکا سواری می‌دهند.

 

ایران با کشورهای عربی همسایه است و همیشه ريیس جمهور آمریکا را به صورت پشتوانه خود نخواهند داشت.ترامپ با توجه به عملکردش حتي مشخص نيست بتواند در دوره بعدي دوباره انتخاب شود ،بنابراین اگر کشورهای عربی خود را به رییس جمهوری مانند ترامپ بند کنند، به نظر بنده ضرر خواهند کرد.

 

فاطمه خسروی

 

ghanoondaily.ir
  • 57
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
مرگ مشکلی را حل نمی کند تمام کشورهای دنیا با امریکا رابطه دارن مگه همه نوکرن بیایید واقع بین باشیم روسیه نامرد به بهانه های الکی تا حالا هزار باربیشتر از ما حق حساب گرفته و هیچ خدمتی جز نامردی نکرده
خواهش میشه حرف این ریس جمهور نامردآمریکا که دعوت می‌کنه به مذاکره را لطفا قبول نکنید به اینها اعتمادی نیست خواهش میشه قبول نکنید ممکنه پشیمان کننده باش این عمل به دعوت ریس جمهور آمریکا با تشکر
درود بر شما با این طرز تفکر چرا فکر میکنیم یا باید با امریکا جنگید یا باید نوکرش بود
درود بر شما با این ط...
به نظر بنده اگه فساد در داخل جمع بشه همانهایی که دارن با رانت سکه و دلار و خودرورا با قیمت کم میخرن و به قیمت چند برابر بالا میبرم و دلال بازی میکنند و متاسفانه خودروسازها هم همکاری میکنن هیچ نیازی به امریکا نیست ولی وقتی قشر ضعیف تحمل تحریم میکنن یه عده اقا زاده و دلال دارن سود میکنن
به نظر بنده اگه فساد...
من که فکر می کنم اجازه بدیم رهبر در این مورد تصمیم بگیره ومابزرگترین کاری که می تونیماطاعت کردن که بهنفع همس
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش