دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۶ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۷۰۶
سیاست خارجی

ترامپ با راهبرد مذاكره با ايران چه اهدافی را دنبال می كند؟

عليرضا شيخ عطار,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی دفتر رييس جمهوری ایران می‌گوید در شرایط فعلی مذاکره با آمریکا «بی‌فایده» و «غیر منطقی» است. اودر ادامه با اشاره به مذاكره احتمالي گفت: «من فکر نمی‌کنم در آینده نزدیک چنین اتفاقی بیفتد چرا که شرایطش مهیا نیست. برای اینکه شخصیت آقای ترامپ بازاری است و تصور می‌کند می‌تواند با حمله کردن و تحت فشار گذاشتن طرف مقابل، ما را به انجام مذاکره متمایل سازد؛ این روش شاید برای دیگر کشورها جوابگو باشد اما در مقابل ایران پاسخگو نیست. این شرایط عادی نیست که ما بخواهیم وارد مذاکره شویم».

 

دراين ميان یک مقام ارشد سازمان ملل از احتمال دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد.تمام اين صحبت ها حدس و گمان در خصوص مذاكره احتمالي ايران وآمريكاست. بايد منتظر ماندوديد هر دو طرف چه تصميمي در اين باره مي گيرند. براي بررسي بيشتر موضوع مذاكره ايران و آمريكا با عليرضا شيخ عطار،سفير پيشين ايران در آلمان ،گفت و گويي داشته ايم كه در ادامه از نظر مي گذرد:

 

ترامپ با راهبرد مذاكره با ايران چه اهدافي را دنبال مي كند؟

راهبرد به معناي تفكر پايه‌اي است كه براساس آن برنامه هاي اجرايي شكل مي گيرد؛پس نمي‌توان باقاطعيت پيشنهاد مذاكره با ايران را راهبرد ترامپ دانست.به اعتقاد بنده ترامپ اين كار را درشكل نمايش انجام مي‌دهد. به اين معنا كه بنا بر اطلاعاتي از سوي گروه اپوزيسيون تروريست اعم از منافقان،سلطنت طلب‌ها وبه خصوص افرادي كه با اسراييل و عربستان ارتباط دارند، براين باور رسيده است كه وضعيت داخلي ايران ثبات ندارد. با اين باوربه طرح موضوعاتي كه به اين بي ثباتي دامن بزند و او را در انجام توطئه وهدف نهايي او كه تغيير نظام جمهوري اسلامي است(تاكيد آن ها بر راحت شدن از اين نظام كه پايه هاي فكري سكولاريسم را برهم زده است) كمك كند،ادامه مي‌دهد.ازجمله اگر چهره صلح طلب ومسالمت‌جو از خود نشان دهد، در كشور عده‌اي اين اقدام را مستمسك قرار مي‌دهند و ساده لوحانه مي‌پذيرند كه اكنون ما در تحريم‌هاي سخت قرار داريم پس چرا نبايد مذاكره كنيم.

 

همين مساله در كشور دوقطبي ايجاد مي كند و مي‌تواند منجر به آشوب و به‌هم خوردگي اجتماعي بيشتري شود.اين اقدام ترامپ راهبردي نيست بلكه يك نوع تاكتيك از جنس تبليغي است.يادمان باشد شخصيت ترامپ از چه نوع است،براي شناخت او نياز به اطلاعات سري در اين زمينه نيست.براي نمونه در برخي كتاب هاي ترامپ (اوفردي تجاري است ودر رابطه با كليدهاي موفقيت در تجارت كتاب نوشت) جمله اي را مي‌توان يافت كه مي‌گويد:رقيب خود را قانع يا گيج كن!

 

او مي داند كه نمي تواند ايراني ها ومقامات ايراني كه برپايه انقلاب، نظامي را شكل دادند وادار به سازش(قانع) كند.پس با طرح موضوعاتي ايجاد اختلاف مي‌كند تا با اين اقدام به بي ثباتي در جامعه كه به گمانش به سمت فروپاشي خواهد رفت دامن بزند.

 

ايران در مقابل اين پيشنهاد از سمت ترامپ بايد چه واكنشي نشان دهد؟

مردم بايد بدانند كه مذاكره فقط يك كلمه شعاري نيست؛مذاكره‌اصول و آدابي دارد ازجمله اينكه اهداف مذاكره و نيات مذاكره كنندگان بايد مشخص باشد.اگرميان دو طرف مذاكره كننده هيچ نوع اشتراك منافع يافكري وجود نداشته باشد،مذاكره معنا ندارد.

 

به عنوان قدم اول پيداكردن اين اشتراكات، مذاكره نيست بلكه جست‌وجو وتماس هاي مسير يا غير رسمي است.درحالتي كه يك طرف تمام اهرم‌هاي فشار را مانند شمشير دردست دارد و به طرف مقابل خود پيشنهاد مذاكره مي‌دهد ،هيچ فرد عاقل و منطقي ‌پيشنهاد مذاكره را به عنوان اولين گام تعامل باور نمي كند.

 

فاطمه خسروی

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش