دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۰۳۲
سیاست خارجی

آیا روحانی باعث سقوط ترامپ خواهد شد؟

حسن روحانی و ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
تی آر تی نوشت: حسن روحانی رئیس جمهور ایران در ماه گذشته در یک سخنرانی تلوزیونی گفت: « ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم. با دم شیر بازی نکنید… پشیمان خواهید شد.»

به گزارش انتخاب، در ادامه این تحلیل آمده است: این اظهارات تهدید آمیز به سرعت به مسدود یا حمله به کشتی هایی که از تنگه هرمز عبور می کنند، تعبیر شد. تنگه هرمز مهم ترین شریان نفتی جهان است که حدود یک سوم ذخایر نفت جهان، تقریبا نزدیک ۱۷ میلیون بشکه در روز از این مسیر حمل و نقل می شود.

 

اما دونالد ترامپ با نادیده گرفتن قطعنامه سازمان ملل ( که از سوی تمام اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده)، تصمیم گرفت تا تحریم ها علیه ایران را در ۷ آگوست به مرحله اجرا در آورد. این اقدام نه تنها خسارت جبران ناپذیری به حقوق بین الملل خواهد زد بلکه همچنین حاکی از این است که آمریکا به جای همکاری ، در مسیر کشمکش و تعارض حرکت می کند.

 

رئیس جمهور ایران کاملا نسبت به برگزاری انتخابات میان دوره آمریکا در کمتر از سه ماه آینده - یک انتخاب گسترده ملی که به احتمال زیاد سرنوشت دونالد ترامپ را برای دوره ۴ ساله آینده تعیین خواهد کرد – آگاه است. اکنون باد مخالفت سیاسی با ترامپ به یک مینی طوفان تبدیل شده است. در حال حاضر نه تنها ترامپ با کمترین میزان مقبولیت روبرو است بلکه همچنین تحقیقات وزرات دادگستری آمریکا در مورد مداخله روسیه در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶م ، زمینه گرفتاری مایکل کوهن وکیل سابق ، پل منافورت رئیس سابق ستاد انتخاباتی ، ریک گیتس مشاور انتخاباتی و مایکل فلین مشاور امنیت ملی سابق را فراهم کرده است.

 

زمانی که پرزیدنت ترامپ از بیرون به دفتر بیضی شکل نگاه می کند، ( نام دفتر رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید است) با اتهامات توطئه علیه آمریکا، ممانعت از برقراری عدالت، نقض قانون انتخابات فدرال و حتی با پول شویی روبرو است. به طور موثر تنها چیزی که می تواند زمینه عدم استیضاح پرزیدنت ترامپ را فراهم کند ، کنترل حزب سیاسی جمهوری خواه بر مجلس نمایندگان ، سنا و دیوان عالی آمریکا است. بنابراین اگر حزب دموکرات کنترل مجلس نمایندگان و سنا یا هر دو را به دست بگیرد ، آن ها از موقعیت و جایگاه خود برای شکل گیری تحقیقات علیه دولت ترامپ استفاده می کنند، و تمام این وعده ها با نتیجه بدی برای ترامپ همراه خواهد بود و هیچ کس بهتر از رئیس جمهور ایران از این موضوع آگاهی ندارد.

 

اگر تهدید رئیس جمهور ایران در زمینه استفاده از توانمندی های نظامی برای ممانعت، انسداد و حمله به کشتی هایی که از تنگه هرمز عبور می کنند عملی شود، این می تواند زمینه شکل گیری سومین شوک بزرگ نفتی را ایجاد کند. نخستین شوک نفتی در سال ۱۹۷۳ بود که دولت های عضو اوپک به دلیل حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ با اعراب ، تصمیم گرفتند برای تنبیه و مجازات آمریکا ، قیمت نفت را افزایش دهند. دومین شوک نفتی پس از شکل گیری انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ بود که در پی آن تولید نفت کاهش یافت و این مسئله باعث ایجاد رکود اقتصادی در آمریکا گردید و همچنین نقش مهمی در عدم انتخاب مجدد پرزیدنت جیمی کارتر در انتخابات سال ۱۹۸۰ ایفا کرد.

 

یکی از تحلیلگران حوزه انرژی بر این عقیده است که اگر تنگه هرمز مسدود شود قیمت نفت می تواند از سطح کنونی ۶۶ دلار به بیش از ۲۵۰ دلار افزایش پیدا کند و این چهاربرابر شدن قیمت نفت می تواند زمینه چهاربرابر شدن هزینه خرید انرژی در آمریکا را فراهم کند. این مسئله می تواند بحران اقتصادی شدیدی را برای مردم آمریکا ایجاد کند. قطعا در صورت شکل گیری چنین رویدادی، رای دهندگان آمریکایی ترامپ را مقصر می دانند؛ زیرا که او با خروج یکجانبه آمریکا از توافق چندجانبه خلع سلاح ( برجام) – در حالی که بر اساس گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران به طور کامل به مفاد برجام پای بند بوده است – این بحران را ایجاد کرده است.

 

بنابراین، اقتصاد داخلی به شدت درگیر رکود آمریکا همراه با افشای رسوایی های گسترده در دولت ترامپ، تضمین کننده این است که دوره ریاست جمهوری ترامپ رو به پایان است. اما نکته ای که قابل توجه است و نمی توان نادیده گرفت، این می باشد که رئیس جمهوری که از سوی نئومحافظه کاران و حامیان طرفدار اسرائیل برای تغییر حکومت ایران تحت فشار است ، در حال حاضر توسط همان حکومتی که درصدد سرنگونی آن است پایین کشیده می شود.

 

بنابراین همانند سال ۱۹۸۰ که ایران نقش مهمی در تغییر دولت در آمریکا داشت ، می تواند بار دیگر یک یا دو سال آینده همین نقش را ایفا کند.  

 

 

  • 16
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش