چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۱۱ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۴۸۴
سیاست خارجی

روابط رئیس جدید پارلمان عراق با ایران چگونه است؟

محمد ریکان الحلبوسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
واشنگتن و ریاض به دنبال آن هستند با نقش آفرینی در دولت آینده بغداد، مانع از ادامه نفوذ ایران در عراقِ امروز پس از شکست داعش باشند.

به گزارش رویداد۲۴، پس از گذشت پنج ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، در رقابتی غیرقابل پیش‌بینی، یک سیاستمدار جوان با کارنامه‌ای قابل توجه به ریاست چهارمین دوره پارلمان عراق رسید تا شمارش معکوس برای انتخاب نخست وزیر جدید این کشور آغاز شود. «محمد ریکان الحلبوسی» ۳۶ ساله، سیاستمدار عراقی عرب سنی، استاندار سابق الانبار و عضو فراکسیون الحل و ائتلاف فتح به رهبری «هادی العامری» ائتلاف نزدیک به ایران است.

 

الحلبوسی دارای مدرک لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه «المستنصریه» بغداد بوده و در سال ۲۰۰۶ نیز در همین رشته و دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده است. الحلبوسی ۳۶ ساله، همچنین داراه دیپلم زبان انگلیسی از دانشگاه المستنصریه بغداد است.

 

وی شنبه گذشته در رقابت با سلیم الجبوری و خالد العبیدی توانست حمایت اکثریت کرسی‌های پارلمان را کسب کند و با ۱۶۹ رای از مجموع ۲۹۸ نماینده حاضر در مجلس به ریاست پارلمان عراق برسد. وی پیشتر و در سال ۲۰۱۴ نیز به مدت کوتاهی به ریاست پارلمان عراق رسید، اما این کرسی را به محمد الغلاب واگذار کرد و به استانداری الانبار رفت.

 

حلبوسی اگرچه از سوی ائتلاف فتح برای ریاست پارلمان عراق معرفی شده بود، همین موضوع باعث شد این شائبه ایجاد شود که حلبوسی گزینه نزدیک به ایران است و این انتخاب نشان از نفوذ تهران در بغداد دارد، اما نکته قابل توجه در این زمینه آن است که حلبوسی حمایت ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر به عنوان ائتلاف پیروز در این انتخابات و همچنین کرد‌ها را در اختیار داشت. علاوه بر آن حلبوسی را سیاستمداری بی طرف و همه جانبه می‌دانند که همین موضوع منجر به انتخاب وی به عنوان رئیس پارلمان عراق شده است.

 

با این حال، خبرگزاری فرانسه در خبری بعد از انتخاب الحلبوسی نوشت که رئیس جدید پارلمان عراق سیاسیون نزدیک به ایران است. این رسانه فرانسوی نوشت «الفتح» به ریاست هادی العامری که مورد حمایت ایران است، موفق شد با حمایت از حلبوسی، در تاریخ عراق «کم‌سن‌ترین فرد» را به ریاست پارلمان این کشور برساند.

 

وبگاه خبری «الیمن العربی» در واکنش به انتخاب الحلبوسی نوشت که «محور ایران در عراق توانست با انتخاب حلبوسی به عنوان رئیس پارلمان اولین دستاورد خود را محقق کند».

 

حلبوسی در نخستین اظهارنظرخود پس از پیروزی در این رای گیری، تروریسم را در اولویت سخنان خود قرار داد و خواستار مبارزه همه جانبه با تروریسم شد. وی همچنین در پاسخ به پیام تبریک علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، از وی برای سفر به بغداد دعوت کرد و از حمایت‌های ایران در مبارزه این کشور علیه داعش تشکر کرد.

 

بغداد، همچنان دنباله روِ تهران است؟

حیدرالعبادی نخست وزیر سابق عراق که خود را برای دور جدید نخست وزیری در این کشور آماده می‌کرد، به توصیه آیت الله سیستانی مرجع عالی شیعیان از گردونه رقابت‌ها کنار رفت تا رسانه‌های خارجی تیتر اعمال نفوذ ایران و حذف آمریکا در تشکیل دولت جدید عراق را منتشر کنند و بنویسنند نگرانی‌هایی درباره روی کار آمدن نخست وزیر نزدیک به ایران در عراق وجود دارد.

 

بر اساس قوانین عراق، نخست وزیر این کشور باید یک عرب شیعه باشد آنطور که رئیس پارلمان باید فردی از اعراب سنی و رئیس جمهور نیز از کرد‌های عراق باشد. طی پنج ماه گذشته گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره اینکه چه فردی قرار است به نخست وزیری عراق برسد مطرح می‌شد و اکنون نیز چندین گزینه از جمله عادل عبدالمهدی، جعفر صدر (پسر عموی مقتدی صدر)، فالح الفیاض، مشاور امنیت ملی عراق، قصی السهیل، رهبر پیشین در جریان صدر و معاون سابق رئیس پارلمان، محمد شیاع السودانی، وزیر کار و امور اجتماعی، علی دوای استاندار فعلی میسان، صالح الحسناوی، وزیر بهداشت پیشین و ضیاء الاسدی رئیس دفتر جریان صدر برای تصدی این گزینه مطرح هستند.

 

در انتخابات اخیر که میزان مشارکت مردم زیر ۵۰ درصد بود ائتلاف مقتدی صدر با عنوان سائرون موفق شد ۵۴ کرسی را بدست بیاورد، در جایگاه دوم ائتلاف هادی العامری با عنوان فتح و با ۴۷ کرسی قرار گرفت، سپس ائتلاف نصر به ریاست حیدرالعبادی و با کسب ۴۲ کرسی قرار گرفت. البته کرسی‌های واقعی جریان صدر که به حزب استقامات تعلق دارد حدود ۳۰ کرسی می‌باشد، اما مقتدی صدر بدلیل ائتلاف با احزاب کمونیست و لائیک توانست در جایگاه اول قرار گیرد.

 

بر همین اساس تاکنون دیدار‌های مختلفی میان سیاستمداران عراقی در راستای رایزنی برای انتخاب نخست وزیر جدید این کشور برگزار شده است، عراق همچنین طی یک ماه گذشته شاهد تنش و بحران‌های داخلی و اعتراضات گسترده و همچنین حمله به اماکن دیپلماتیک ایران و آمریکا در شهر‌های مهم و کلیدی خود همچون بصره بود، موضوعی که نشان می‌دهد اهمیت انتخاب نخست وزیری با تلاش آمریکا و عربستان برای مقابله با تهران در عراق و به دست گرفتن آینده قدرت در این کشور ارتباط جدی و معناداری دارد، چرا که واشنگتن و ریاض به دنبال آن هستند تا مانع از ادامه نفوذ ایران در عراقِ امروز پس از شکست داعش باشند.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش