یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۱۲۳
سیاست خارجی

توهم جاسوسی؛ بهانه‌ واهی دلواپسان برای جلوگیری از بازگشايی دفتر اتحاديه اروپا در ايران

اتحادیه اروپا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

مشكلات و معضلات در كشور سبب شده است مردم معيشتي سخت داشته باشند و هر روز فشاري تازه به زندگي آن‌ها وارد شود ولي به نظر مي‌رسد عده‌اي به جاي آنكه حقوق بگيرند و در مسير بازگشايي گره‌هاي موجود قدم بردارند، به طور دايم با موضع‌گيري در برابر راهكارهاي پيشنهادي مي‌كوشند كه وضعيت در حالت جنگي باقي بماند! گفتنی است، حشمت‌ا... فلاحت‌پیشه، رييس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلسه‌ای با حضور ۲۶ سفیر کشورهای اروپایی در تهران، در این کمیسیون برگزار شد، گفت:در این جلسه سفیر اتریش که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد و همچنین برخی از سفرای کشورهای اروپایی درخواست بازگشایی دفتر این اتحادیه در تهران را مطرح کردند كه اين رويه سبب بروز وحشت ميان برخي دلواپسان شده است كه در تازه‌ترين سناريوي توطئه‌سازي، اين جريان همزمان با شنيدن اخباري درباره بازگشايي دفتر اتحاديه اروپا در تهران، حواشي به راه انداختند.

 

توهم جاسوسي

در صدر اين نمايش، روزنامه كيهان زماني كه از اين تصميم خبردار شد، در مطلبي با عنوان «باج خواهي برجامي سفراي اروپا» مدعي شد كه مطرح شدن موضوع گشايش دفتر اتحاديه اروپا در تهران از سوي سفراي اروپايي فراتر از درخواست بوده و رنگ و بوي دستور و تاكيد داشته است. گفتني است ريچارد هاويت،تهيه كننده سند راهبردي اتحاديه اروپا درباره روابط با ايران، چندي پيش گفته بود:«توافق هسته اي، يك نقطه عطف بود؛ هرچند كه همه مشكلات ما با ايران درباره اسراييل، دموكراسي و حقوق بشر حل نشده است؟ ما بايد دفتر نمايندگي اتحاديه اروپا را در تهران افتتاح كنيم و گفت وگو درباره حقوق بشر در ايران را از سر بگيريم. پيشرفت واقعي در زمينه حقوق بشر امكان پذير است. نيروهايي در داخل ايران، درحال اعمال فشار بر حاكميت هستند و ما اميدواريم گزارش ما نيز باعث پيشرفت در اين زمينه شود.

 

اكنون اروپا در ايران نفوذ دارد ولي آمريكا از اين نفوذ برخوردار نيست. ما مي خواهيم از اين اهرم استفاده كنيم و به جنگ در سوريه و يمن پايان دهيم و به سوي ساختار جديد امنيتي در خاورميانه حركت كنيم».همچنين در پيش نويس قطعنامه «راهبرد اتحاديه اروپا درباره ايران»- فروردين ۹۳- از هيات هاي پارلماني اروپا خواسته شده در سفر به ايران با منتقدان حكومت، فعالان جامعه مدني و زندانيان سياسي ايران ملاقات داشته باشند. علاوه بر اين در متن پيش نويس قطعنامه موسوم به «نقشه‌راه عادي سازي روابط اتحاديه اروپا با ايران پس از برجام» آمده است: «ميراث انقلابي ايران و قانون اساسي آن به عنوان يك دولت اسلامي نبايد به عنوان مانعي بر سر راه يافتن زمينه هاي مشترك درخصوص دموكراسي و حقوق بشر قلمداد شود».

 

اين عبارت، حاوي اين پيام است كه قانون اساسي ايران (به عنوان يك دولت اسلامي) مغاير حقوق بشر و دموكراسي است! بنابراين خواسته شده كه پوسته آن را حفظ كنيم و از عمل به آن چشم بپوشيم! در سند مذكور از اعمال مجازات اعدام در كشورمان ابراز نگراني شده و از ايران خواسته شده تا به تعهدات خود بر پايه ميثاق‌هاي جهاني حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي شهروندان احترام بگذارد! برخي از رسانه هاي حامي دولت و روزنامه هاي زنجيره اي تاكيد دارند كه افتتاح دفتر اتحاديه اروپا در تهران به گسترش روابط اقتصادي و ديپلماتيك خواهد انجاميد. اين ادعا در حالي است كه اتحاديه اروپا حتي پس از برجام نيز به اقدامات خصمانه خود عليه ملت ايران ادامه داده است و هيچ تغيير رفتاري در اين خصوص مشاهده نشده است.

 

مهم ترين نمونه از استمرار رفتار خصمانه اتحاديه اروپا در پسابرجام، تحريم سنگين شركت ملي نفتكش ايران و سهامداران آن است. در مهر ۹۵، شركت ملي نفتكش از طرف دادگاهي در اتحاديه اروپا وارد تحريم بسيار سنگيني شد. براساس اين حكم كه در يك لايحه ۲۷ صفحه اي به شركت ملي نفتكش ابلاغ شده است، هيچ دادگاهي در اتحاديه اروپا حق فسخ اين حكم را تا ۳۰ سال آينده ندارد و از اين پس ، بيمه هاي اروپايي نيز حق بيمه كردن نفتكش هاي ايراني را ندارند. مهم ترين و عجيب ترين بخش حكم اين دادگاه اروپايي، تحريم سهامداران شركت ملي نفتكش يعني شستا، صندوق بازنشستگي نفت و صندوق بازنشستگي كشوري است. گفتني است، تحريم شركت ملي نفتكش همواره در رسانه ها به عنوان بخشي از تحريم فروش نفت ايران تلقي شده است. اتحاديه اروپا درحالي به دنبال تاسيس دفتر در تهران است كه به اعتقاد بسياري از تحليلگران، اين دفتر نه محلي براي ارتقاي روابط دو طرف كه به لانه اي براي جاسوسي و دخالت در امور داخلي ايران تبديل خواهد شد.

 

موضع‌گيري‌هاي دوست‌نداشتني

اين خواب‌هاي آشفته كيهان و كادر تشكيل دهنده فيزيكي و فكري آن با حقيقت همواره فاصله فراواني داشته و اين رويه براي مردم روشن شده‌است اما نكته‌اي كه در اين بين نبايد از آن چشم‌پوشي كرد، موضع‌گيري‌هاي تامل‌برانگيز برخي از نمايندگان درباره بازگشايي اين دفتر است. در همين راستا ولی ا... نانواکناری، رییس کمیته امنیت داخلی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است كه سفارت ها به عنوان نماینده دولت های اروپایی دارند کار می‌کنند و ایجاد دفاتر اتحادیه اروپا کاری اضافه بر سازمان است. نانواکناری با اشاره به موضوع بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در کشورمان گفت:این موضوع از گذشته نیز مطرح بوده است و اروپایی ها به دنبال این موضوع هستند که بتوانند دفتر اروپا را در تهران ایجاد کنند.

 

نظام جمهوری اسلامی هم روی این موضوع بررسی هایی دارد و مسولان روی موضوع کار می‌کنند.هر وقت مسئولان نظام به جمع‌بندی مثبت و منفی رسیدند اعلام خواهد شد و بر اساس آن تصمیم خواهند گرفت. عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت های اروپایی بر ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در کشور تاکید دارند،گفت:اروپایی ها پیشنهاد بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا علاوه بر سفارتخانه ها و کنسولگری هایی که در کشور وجود دارد،را دادند؛البته این سازمان، رسمیت جهانی ندارد به عنوان یک تشکیلات حکومتی نیست که بخواهند در تهران دفتری ایجاد کنند و درباره این موضوع باید نظام تصمیم بگیرد. عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حضور هیات پارلمانی اروپایی در کشورمان و در کمیسیون امنیت ملی و مطرح کردن موضوع ایجاد دفاتر اتحادیه اروپا در کشور ادامه داد :سفارتخانه ها به عنوان نماینده دولت های اروپایی دارند کار می‌کنند و این موضوع کار اضافه بر سازمان است.

 

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار درمجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که ایجاد دفاتر اتحادیه اروپا در کشورمان تاثیری بر روند اجرای برجام ندارد تاکید کرد:این موضوع ربطی به روند اجرای برجام ندارد؛در حال حاضر اتحادیه اروپا در کشور خودشان و در جایی که مستقر هستند می توانند امورات برجام را پیگیری کنند و هر وقت که بخواهند می توانند مهمان ما باشند و موضوع برجام را پیگیری و مسیر صریح و روشن را دنبال کنند. عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به نگاه امنیتی به موضوع بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا و احتمال حضور جاسوس در قالب سفیر یا نماینده اروپا در این مراکز تاکید کرد:ما باید کار قانونی خودمان را انجام بدهیم و بر مراقبت های خودمان را از نظر امنیتی انجام بدهیم.

 

دشمني‌هاي پوچ

فروردین سال ۹۵ بود که برای اولین بار موضوع ارتقای روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا پس از برجام در قالب افتتاح دفتر نمایندگی دايم این اتحادیه در تهران مطرح شد. هدف از این اقدام «تعامل مجدد و تدریجی» اروپا و ایران در دوران پسابرجام عنوان شده بود. این مساله را «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر به تهران دنبال کرد. پس از سفر سال گذشته موگرینی به ایران، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از گفت و گوی طرفین برای آماده‌سازی و انجام اقدامات لازم اداری به منظور افتتاح دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در ایران سخن گفت؛ سخنانی که حاکی از توافق ایران و اروپا برای راه‌اندازی این دفتر بود.

 

اين همگرايي‌ها عاملي شد تا اروپا در روزگاري كه آمريكا كمر به دشمني با ايران بسته‌است بنا به منافع خود هم كه شده به صورت تلويحي از كشورمان دفاع كرده و بكوشد دستاوردهاي برجام را حفظ كند؛ از طرفي در بيانات مسئولان ارشد جمهوري اسلامي نيز موضع‌گيري‌ها نسبت به اروپا با ملاحظاتي خاص گرفته مي‌شود ولي مشخص نيست چرا همواره برخي سعي دارند تا فضا آشفته باشد و سياست‌ ايران در قبال جهان نه از روي نرمش‌قهرمانانه بلكه با سياست‌هاي خصمانه پيش برود! سياستي كه مورد قبول مردم ومسئولان نيست و آينده مناسبي را براي كشور ترسيم نمي‌كند.مسئولان بايد بدانند كه اگر قراردادي با طرف‌هاي غربي مي‌بندند بايد دقت كنند تا آن‌ها در مسيري خلاف منافع ملت ايران قدم بر ندارند و از طرفي جماعت را نيز به تقوا و توجه به منافع ملت دعوت مي‌كنيم و از‌ آن‌ها مي‌خواهيم به جمع كثير ملت بپيوندند كه عاقبت به خيري در اين مهم نهفته است.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش