چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۲ - ۲۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۸۲۱
سیاست خارجی

پاسخ ظریف به اظهارات ضد‌ایرانی نماینده آذربایجان/ برخی نمایندگان از پاسخ وزیر امور خارجه قانع نشدند

محمدجواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه گفت: از کانال‌های مختلف به اظهارات ضد ایرانی نماینده جمهوری آذربایجان پاسخ داده‌ایم.

علی نجفی‌خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به جزئیات نشست عصر امروز (یکشنبه، ۲۹ مهر) این کمیسیون، گفت: جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور ظریف وزیر امورخارجه برگزار و طی آن سؤالات تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وی مطرح شد.

 

وی افزود: در این جلسه جمشید جعفرپور، نماینده لارستان این سؤال را مطرح کرد که "علت بی‌توجهی به حقوق بازرگانان و صرافان ایرانی شاغل در امارات عربی متحده و عدم دفاع مؤثر از حق شهروندی آنان چیست" که  ظریف در پاسخ ضمن تأکید بر اینکه این دغدغه از دغدغه‌های اینجانب و دستگاه دیپلماسی است، اعلام کرد "ایرانیان مقیم خارج از کشور از سرمایه‌های کشور هستند و همه تلاش می‌کنیم حقوق شهروندان ایرانی حفظ شود".

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: وزیرامور خارجه در این جلسه در عین حال به این نکته اشاره کرد که برخی کشورهای منطقه از جمله امارات متحده عربی، روابط دوستانه‌ای با ایران ندارند و این وضعیت بر ایرانیان مقیم آن کشور نیز تأثیر گذاشته است، در نهایت نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌‌ ظریف قانع نشد.

 

نجفی ادامه داد: در بخش دیگری از این جلسه، آقای قاضی‌پور، نماینده ارومیه این پرسش را مطرح کرد که پس از سفر چند ساعته رئیس رژیم صهیونیستی به کشور جمهوری آذربایجان، یکی از نمایندگان مجلس آذربایجان اظهارات ضدجمهوری اسلامی ایران داشت، علت عدم برخورد وزارت خارجه و سفیر ایران در باکو با اینگونه اظهارات چیست؟ک ه آقای ظریف با اشاره به پروتکل نحوه موضع‌گیری‌ها و پیگیری‌ها اعلام کرد از کانال‌های مختلف از جمله از طریق سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو به این اظهارات اعتراض کردیم. قرار شد نماینده سؤال‌کننده پس از مشاهده مستندات اقدامات انجام شده درباره قانع شدن یا قانع نشدن اعلام نظر کند.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در ادامه، سؤالات سیدجواد ساداتی‌نژاد نماینده کاشان درباره علت عدم موضعگیری نماینده کشورمان در محکومیت نقض حقوق مسلمانان میانمار، اقدامات وزارت امور خارجه در مقابل موضعگیری خصمانه غربی‌ها در حمایت از آشوبگران حوادث دی‌ماه ۹۶ و اقدامات پیشگیرانه در قبال ارائه اسنادی همچون ۲۰۳۰، مطرح و مقرر شد که ساداتی‌نژاد پس از دریافت پاسخ کتبی وزارت خارجه اعلام نظر کند.

 

نجفی تأکید کرد: در بخش دیگری از این جلسه آقای کریمی‌قدوسی نماینده مشهد نیز درباره هزینه‌ سفر گروه‌های اقتصادی سؤالاتی از ظریف پرسید. وزیر خارجه در پاسخ اظهار داشت، سفرهای تیم اقتصادی وزارت امور خارجه هیچ هزینه‌ای برای این وزارتخانه ندارد، ظریف بر اهمیت دیدارهای اقتصادی تأکید و تصریح کرد که در این سفرها قراردادهای تجاری خوبی منعقد می‌شود. در نهایت مقرر شد که گزارش کاملی از این اقدامات از سوی وزارت امور خارجه ارائه شود تا نماینده سؤال‌کننده اعلام نظر کند.

 

وی اظهار داشت: در بخش دیگری از این جلسه، عباسی نماینده رودسر نیز این پرسش را مطرح کرد که چرا دستگاه دیپملاسی به برجام توجه می‌کند، اما به حوزه‌های دیگر از جمله ارتباط با همسایگان کم‌توجهی شده است؟ که ظریف با تشریح اقدامات و برنامه‌های وزارت امور خارجه برای پیگیری توسعه روابط با کشورهای مختلف به‌ویژه حوزه همسایگان تأکید کرد که از طُرُق مختلف از جمله برقراری روابط تخصصی و دوستانه با مقامات کشورهای مختلف، از ظرفیت‌های مختلف برای تقویت روابط با کشورهای گوناگون بهره‌برداری می‌کنیم؛ در نتیجه نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌های وزیر امور خارجه قانع نشد.

 

در ادامه جلسه، کواکبیان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات اسلامشهر و پردیس سؤالی پیرامون سهم ایران در دریای خزر مطرح کرد که آقای ظریف با اشاره به چندین دور مذکرات کارشناسی و همچنین جمع‌بندی صورت گرفته در کشور، روند و دستاوردهای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را که اخیرا به امضای رؤسای جمهور ۵ کشور ساحلی دریای خزر رسیده است را تشریح کرد. در نهایت نماینده سؤال‌کننده درخواست استمهال برای طرح سؤال و اعلام نظر پیرامون آن را خواستار شد.

 

همچنین در ادامه، حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر، نیز این پرسش را از وزیر امورخارجه مطرح کرد که چرا نسبت به طرح دعوی ظالمانه از طرف آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در محاکم قضایی آمریکا اقدامی صورت نمی‌گیرد که ظریف با اشاره به سازوکارها و قوانین حقوقی داخلی در آمریکا، اعلام کرد مسئولیت این کار با وزارت امور خارجه نیست و مرکز حقوقی بین‌المللی مسئولیت دعاوی جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد؛ البته وزارت امور خارجه نیز پیگیری‌ها و اقدامات خود را انجام می‌دهد که در نهایت نماینده سؤال‌کننده اعلام نظر درباره پاسخ ظریف را به زمان دیگری موکول کرد.

 

در ادامه این جلسه محمدعلی پورمختار نماینده کبودرآهنگ در مجلس نیز این پرسش را از ظریف مطرح کرد که چه اقداماتی برای محور قرار دادن اقتصاد و توسعه ملی صورت گرفته است و چه اقداماتی نیز برای ارتقای جایگاه ایران و ایرانی در صحنه جهانی انجام شده است که وزیر خارجه نیز در پاسخ به این سؤال با اشاره به اینکه سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور با همه ظرفیت‌های خود فعالیت می‌کنند و توسعه دیپلماسی اقتصادی را مهم‌ترین دستورات وزارت امور خارجه است، گفت:  محدودیت‌های اعتباری و بودجه‌ای و در عین حال فعالیت نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور متأثر از مؤلفه‌های مختلف است که نماینده سؤال‌کننده از توضیحات ظریف قانع نشد.

 

در ادامه این جلسه، صباغیان، نماینده مهریز، در مجلس این سؤال را مطرح کرد که چرا علی‌رغم اجرای تمامی تعهدات دولت در قرارداد برجام طرف مقابل بر اکثر تعهدات خود عمل نکرد، بلکه آمریکا از آن خارج شد و ادعای بُرد-بُرد جناب‌عالی چرا عملی نشده است؟ که در ادامه وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال ضمن تبیین روند مذاکرات برجام و هماهنگی‌های داخلی در این خصوص تأکید کرد که خروج آمریکا از برجام مؤید آن است که آمریکایی‌ها در برجام احساس شکست کردند. ضمن اینکه همزمان در این مدت آمریکا از یونسکو، نفتا، شورای حقوق بشر، کنوانسیون پاریس و... نیز خارج شده است. ضمن اینکه امروز اقدامات آمریکا همراهی و اجماع سایر کشورها را ندارد که در نهایت صباغیان از این پاسخ‌ها قانع نشد.

 

در این جلسه نهایتا ذوالقدر نماینده میناب این پرسش را از وزیر خارجه مطرح کرد که چرا در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه خلیج فارس به سختی روادید داده می‌شود که ظریف در پاسخ به این پرسش تصریح کرد که تأکید ما بر تسهیل در صدور روادید است و پیگیری‌هایی در این خصوص انجام خواهد شد و در نهایت نماینده سؤال‌کننده از این پاسخ‌ها قانع شد.

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش