سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۸ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۰۲۱
سیاست خارجی

چرا نامزد راستگرای برزیل از اسرائیل و آمریکا حمایت می‌کند؟

جعفر هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
ایالات متحده همچنان آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود می‌داند و در این راستا به دنبال گسترش نفوذ خود و اسرائیل در برزیل است.

«سیدجعفر هاشمی» سفیر اسبق کشورمان در برزیل در تشریح فضای دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل در گفت‌وگو با ایلنا، عنوان کرد: آخرین تحولات و پیش‌بینی‌هایی که در مورد دور دوم انتخابات برزیل منتشر شده نشان از پیروزی «ژایر بولسونارو» نامزد حزب راست افراطی سوسیال لیبرال دارد و این بدان معناست که احزاب چپ در برزیل تا حد زیادی با افول روبرو بودند که این تا حدی به سناریوی نفوذ آمریکا در برزیل بر می‌گردد. سابقه این نفوذ به زمان ریاست‌جمهوری «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» بر می‌گردد و در آن زمان با توجه به سیاست‌های او فاصله میان فقیر و غنی تا حد زیادی کم شد و از سوی دیگر، برزیل توانست ۲۰۰ میلیارد دلار از بدهی‌های خود را پرداخت کند. در اینجا بود که ایالات متحده از قوت گرفتن جناح چپ در برزیل احساس خطر کرد و در صدد برهم زدن معادله مذکور بر آمد.

 

وی ادامه داد: آمریکا به خوبی می‌دانست که برزیل دروازه ورود به آمریکای لاتین است و هز زمانی که در این کشور اتفاق خاصی رخ دهد مابقی کشورهای آمریکا لاتین هم دستخوش تغییر خواهند شد. بخشی از این روند به دلیل پیوندها و ارتباط‌های معنوی برزیل و شخص لولا اتفاق افتاد که هوگو چاوز و کاستروها بخشی از این ارتباط به شمار می‌رفتند. از این منظر واشنگتن که آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود می‌دانست، سناریوی نفوذ و تغییر فاز فکری در کشورهایی مانند برزیل، بولیوی، کوبا، ونزوئلا و حتی آرژانتین را در دستور کار خود قرار داد تا از این طریق بتواند خط فکری ضد غربی که پایه اندیشه چپ‌ها به حساب می‌آمد را خنثی کرده و مورد هدف قرار دهد. از این منظر بود که برکناری لولا و روسف در این میان پیگیری و به سرعت عملیاتی شد.

 

این تحلیلگر مسائل آمریکای لاتین با اشاره به خط فکری نامزد حزب راست افراطی برزیل، اظهار کرد: نگاه و خط فکری بولسونارو به دلیل اینکه از تفکر افراطی دست راست بهره می‌برد تا حد زیادی به غرب و آمریکای فعلی نزدیک است؛ این طرز فکر باعث شده تا او را به عنوان «ترامپِ برزیل» مورد خطاب قرار دهند. یکی از موضوع‌های مهمی که در شخصیت‌شناسی سیاسی او باید مد نظر قرار بگیرد، نزدیک بودن بیش از حدش به اسرائیل است. او در ایام انتخابات پرچم برزیل را در کنار پرچم اسرائیل به اهتزاز در آورد و رسماً اعلام کرد که اگر در دور دوم انتخابات پیروز شود بدون تردید سفارت فلسطین در برزیل را تعطیل می‌کند و دستور انتقال سفارت کشورش به بیت‌المقدس را صادر خواهد کرد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مدل نگاه‌های داخلی بولسونارو بسیار خطرناک است و حتی از او به عنوان یک چهره ضد زن در برزیل نام برده می‌شود. این در حالی است که مردم این کشور همچنان از رکود اقتصادی و فقر رنج می‌برند و حتی آمار رشد اقتصادی (۱.۱ درصد) هم از سوی بسیاری از تحلیلگران نادرست و دروغ ارزیابی شده است. ریشه این رکود اقتصادی از سال ۲۰۱۴ تاکنون متغیر بوده و البته عملکرد ضعیف تیم روسف هم باعث شده این رکود اقتصادی از نیمه دوم سال ۲۰۱۵ به گونه‌ای دیگر خود را نمایان کند.

 

سوء مدیریت، یکی دیگر از دلایل وضعیت وخیم اقتصادی در برزیل است و تمام این محورها باعث شده تا نارضایتی به حد زیادی افزایش پیدا کند. در این راستا، بولسونارو به عنوان نامزد حزب راستگرای برزیل از این خلاء و سوء مدیریت‌ها به نفع خود استفاده کرده و با شعارهای عامه پسند آراء زیادی را به سوی خود هدایت کرد. بنابراین با پیروزی او سیاست داخلی و خارجی برزیل به سوی غرب متمایل خواهد شد.   

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش