به گزارش انتخاب، این رسانه عرب زبان ادامه داد: در صورتی که این اطلاعات درست باشد، بعید نیست که صحبتهای مربوط به سفر هیئت سعودی به تهران هم صحت داشته باشد، که براساس آن، این سفر به دستور ولی عهد عربستان و با هدف بررسی راههای خروج از جنگ یمن، با استفاده از ضمانتهای ایرانی، مبنی بر فشار بر هم پیمانان یمنی شان برای متوقف کردن حملات حوثیها، انجام شده است.
آنچه وزیر خارجه آمریکا در مورد شروع روند مذاکرات صلح یمن در آغاز دسامبر گفت، با شفافیت بیشتری از زبان وزیر دفاع ایالات متحده، متیس، مطرح شده و وی خواستار متوقف شدن عملیات نظامی علیه عربستان و امارات متحده عربی شد.
این امر به نوبه خود به معنای اعتراف بین المللی به این مساله است که حوثی ها توانسته اند عمق امارات را نیز هدف قرار دهند و ادعای حوثی ها در مورد هدف قرار دادن پایتخت امارات، از باب مبالغه نبوده است.
در این میان، طرف ایرانی معتقد است که بحران قتل خاشقجی، مسئولان سعودی را از پرداختن به پرونده یمن باز می دارد و این مساله موجب افزایش نفوذ آن در منطقه می شود؛ علاوه بر اینکه بازار چانه زنی های تهران با آمریکا در مورد کاهش تاثیر تحریمهای جدید ایالات متحده را داغ می کند.
مجامع ایرانی بر این عقیده هستند که در مرحله بعد، ترامپ تمام تلاش خود را برای نجات بن سلمان می کند و انتخاب پرونده یمن و پایان دادن به جنگ عربستان در آن، تنها برای کاهش فشارها از ولی عهد سعودی و منحرف کردن اذهان از نقش وی در پرونده قتل خاشقجی صورت گرفته است.
تهران می داند که در این شرایط غرب مجبور است از حمایت خود از سعودیها در جریان جنگ یمن دست برداشته و تحریمهایی را علیه ولی عهد سعودی در نظر بگیرد، تا از فشار افکار عمومی که به کشته شدن خاشقجی مربوط است، بکاهد.
مسئولان ایرانی تصریح می کنند که صحبتهای پومپئو و وزیر دفاع آمریکا در مورد ضرورت توقف جنگ یمن، نه با هدف کمک به ملت یمنی، بلکه در وهله اول برای بهبود وجهه دولت ترامپ در آستانه انتخابات کنگره و در مرحله بعد، در راستای کاهش فشارهای ناشی از حمایت ترامپ از بن سلمان، ایراد شده است.
- 10
- 4