چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۸۸۰
سیاست خارجی

دوباره تحريم های آمريكا و بازیهای سياست زده برخی از كشورهای دوست نما و دشمن سيرت

بی معرفتی های سياسی اوج گرفت

خرید هواپیماهای روسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

هركشور و جامعه‌اي دشمنان و دوستاني دارد كه به نظر مي‌رسد در ايران برخي دوست و دشمن را از هم تشخيص نمي‌دهند و در همين حال عده‌اي گاهي به آغوش غرب رفته و برخي ديگر در پناه شرق موضع مي‌گيرند. اين در حالي است كه هيچ‌كدام اين ابرقدرت‌ها براي مردم ايران فايده‌اي ندارند و هرگاه كه منافع آن‌ها در ميان باشد، زمين بازي را تغيير مي‌دهند و در همان مسيري قدم برمي‌دارند كه خواسته‌هاي‌شان در آن نهفته است.

 

بازي روسي

به تازگي اخباري منتشر شده كه برگرفته از بازي‌هاي سياسي روس‌ها در روزهاي پساتحريم است و براي همين سیدکمال الدین شهریاری، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در اخباری تایید نشده، شنیدم که حتی شرکت سوخو روسیه نیز اعلام کرده که اگر آمریکا مجوز فروش به ایران را بدهد، ما اقدام به فروش هواپیمای سوخو به جمهوری اسلامی می‌کنیم، از این رو حتی خرید هواپیماهای روسی قطعی و صددرصد نیست. شهریاری، با اشاره به برنامه‌ریزی سازمان هواپیمایی کشور برای نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی، گفت: در شرایط کنونی گزینه‌های مختلفی برای خرید هواپیما پیش روی مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری است، اما بي‌شك با توجه به شرایط تحریمی، باید بهترین و با کیفیت‌ترین محصول در ناوگان ما قرار گیرد.

 

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی اگر شرکت‌های برتر در صنعت هوایی مانند بويینگ و ایرباس، به علت اعمال تحریم‌های آمریکا، از فروش هواپیما به ایران امتناع می‌کنند، ما مجبور هستیم که محصولات بازارهایی مانند بازار روسیه و چین را بررسی کنیم. وی ادامه داد: البته این مساله نیز دارای اهمیت است که آیا کشورهایی مانند چین و روسیه با وجود تحریم‌های آمریکا می‌توانند به ایران، هواپیما بفروشند یا اینکه آن‌ها نیز به خاطر نگرانی از تحریم‌ها از معامله با ایران اجتناب کنند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در بحث اهمیت کیفیت در خرید هواپیما نیز این مساله واضح و مبرهن است که بي‌شك خرید هواپیماهایی مانند ایرباس و بويینگ در اولویت قرار دارد، اما اگر قرار باشد که محصولات دیگر شرکت‌ها و کشورها خریداری شوند، نیز باید تمام مولفه فنی و کیفی مورد بررسی قرار گیرد، اما در هر صورت هواپیماهایی مانند محصولات چینی و روسی از کیفیت محصولات اروپایی برخوردارنیستند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بي‌شك امروز نیاز نخست ناوگان هوایی کشور نوسازی و رفع فرسودگی هواپیماها از طریق خرید محصولات جدید است، البته این مساله نیازمند سیاست‌گذاری و استراتژی دقیق است.

 

بي‌كيفيت‌هاي دوست‌داشتني

شائبه‌هاي اين بازي‌هاي سياسي در حالي به گوش مي‌رسد كه مسئولان درباره مشكلات اين مسئولان روسي بارها هشدار داده بودند و چندي پيش، سید احسن علوی نایب رييس کمیسیون عمران مجلس گفت: هواپیماهای روسی، قابلیت لازم برای به کارگیری در شرایط آب و هوایی ایران را نداشته و قابل اطمینان نیستند. سید احسن علوی با اشاره به برنامه سازمان هواپیمایی کشور برای خرید هواپیماهای مسافربری روسی، گفته بود: به نظر من این رویکرد و استراتژی، اقدام درست و قابل قبولی نیست، زیرا هواپیماهای روسی کیفیت و قدرت کافی را برای حمل مسافر ندارند.

 

سید احسن علوی، نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه و حوادث گذشته به ایرانی‌ها ثابت کرده است که هواپیماهای روسی، قابلیت لازم برای به کارگیری در شرایط آب و هوایی ایران را نداشته و قابل اطمینان نیستند، حال نمی‌توان جان صدها نفر انسان را به هواپیماهایی سپرد که در گذشته کارنامه خوبی نداشته است. علوی گفت: از طرف دیگر کیفیت و قدرت هواپیماهایی مانند ایرباس و بويینگ با هواپیماهایی مانند سوخو به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و به طور حتم خرید هواپیماهای اروپایی در اولویت اصلی قرار دارد.

 

وی افزود: امروز حدود ۵۰ درصد ناوگان هوایی کشور دچار فرسودگی شده، از این رو نوسازی این ناوگان اجتناب‌ناپذیر است، اما این سوال مطرح می‌شود که آیا خرید هواپیماهای روسی بهترین راه کار است؟ به نظر من راه‌های بهتری در شرایط کنونی و با توجه به تحریم ایران وجود دارد. علوی ادامه داد: در شرایط کنونی بهترین اقدام و استراتژی در این رابطه، اجاره هواپیماهای نو یا در حد نو است، از این رو با اين اقدام هم می توان ناوگان هواپیمایی را نوسازی کرد و هم اینکه می‌توان تحریم‌های صنعت هوایی را خنثی کرد.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: یکی از دیگر از راهکارها خرید هواپیماهای دست دوم است، البته شرطی به که فرسوده نشده وامکانات لازم تکنولوژیکی را داشته باشد. عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: امروز نمی‌توان تصمیم درستی برای خرید هواپیما اتخاذ کرد، از این رو باید منتظر ماند و دید که شرایط عرصه سیاست در منطقه و بین الملل چگونه رقم خواهد خورد، از این رو اگر ارتباطات کشور با کشورهای اروپایی و شرکت های مرتبط بهبود یابد، می‌توان به خرید هواپیما با تکنولوژی بالا امید داشت. در همين راستا، سیدهادی بهادری عضو کمیسیون عمران مجلس نيز گفته بود كه به نظر من در شرایط کنونی اولویت در خرید هواپیما، با کشوری مانند روسیه نیست.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بيشتر شرکت‌های سازنده هواپیما مانند ایرباس یا بويینگ با آمریکا شراکت داشته یا بخشی از سهام این شرکت‌ها برای آمریکایی‌ها است، منتهی هنوز با برخی از این شرکت‌ها از جمله ایرباس می‌توان برای خرید هواپیما مذاکره کرد. وی گفت: اگر کشورهای اروپایی به ویژه کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس، آلمان به تعهدات‌شان در موضوع همکاری با ایران عمل کنند، امیدوار هستیم که بتوانیم از ایرباس، هواپیماهای مورد نیاز خودمان را تامین کنیم.

 

وی با بیان اینکه امروز خرید هواپیماهای ژاپنی و روسی نیز مطرح است، تصریح کرد: البته خرید هواپیماها از شرکت‌های دیگر منوط به این است که مذاکرات با شرکت های اروپایی مانند ایرباس به نتیجه نرسد، از این رو تمام اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها باید برای خرید هواپیما صورت گیرد، البته در ایران، نسبت به هواپیماهای روسی از جمله سوخو و توپولوف بدبینی وجود دارد. این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: مسئولان هواپیمایی باید تمام تلاش خود را برای خرید هواپیماهای با کیفیت و خوب بکنند، حال اگر پس از انجام تلاش‌ها، اروپایی‌ها به ایران هواپیما نفروختند، در آن زمان می‌توان به عنوان اولویت آخر از محصولات کشورهایی مانند روسیه استفاده کرد.

 

بهادری گفت: یکی از گزینه‌ها برای خرید هواپیما، کشور برزیل بود، البته محصولات این کشور نیز تحت لیسانس آمریکا قرار دارد، اما در نهایت این پیشنهاد و گزینه نیز به نتیجه مطلوب نرسید. این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: اگر ناچار شویم و اروپایی‌ها به ما هواپیما نفروشند، باید با روسیه برای خرید هواپیمای مسافربری قرارداد ببندیم، البته نمی‌توان به صورت کلی تمام محصولات هواپیمایی روسیه را بی‌کیفیت دانست، اما در هر صورت محصولات روسی نسبت محصولات دیگر کشورها بیشتر دچار سانحه شده است.

 

هوشيار باشيد

نه تنها روسيه، بلكه همه كشورهاي جهان منافع مردم خود را در نظر دارند و مي‌كوشند تا اين منافع تامين شود و اين كشور هيچ‌گاه منفعت‌هاي سياسي خود را قرباني منافع ملي ايران نمي‌كند. بنابراين مسئولاني كه مي‌كوشند تا در بازه‌هاي مختلف كشور را از بحران عبور دهند مراقب باشند كه براي راضي نگه‌داشتن كشورهاي ديگر، منافع مردم را قرباني نكنند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش