سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۵۸ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۸۰۶
سیاست خارجی

جزئیاتی از فعالیت های اروپایی ها علیه ایران به بهانه تروریسم

اتهامات هلند علیه تهران از چه قرار است؟

ایران و هلند,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
در پی اتهامات دولت هلند مبنی بر دست داشتن ایران در دو توطئه برای قتل در خاک هلند، اتحادیه اروپا حدود ۱۰ روز پیش تحریم هایی را علیه وزارت اطلاعات و دو تبعه ایرانی اعمال کرد. دولت ترامپ که آمریکا را از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ایران خارج کرده، به دنبال ترغیب قدرت های اروپایی به صف کشی در برابر ایران است. اگرچه این اقدام اروپا در ابتدای امر موفقیتی برای ترامپ به نظر می رسد، اما هیچ ارتباطی به توافق هسته ای ندارد...

در پی اتهامات دولت هلند مبنی بر دست داشتن ایران در دو توطئه برای قتل در خاک هلند، اتحادیه اروپا حدود ۱۰ روز پیش تحریم هایی را علیه وزارت اطلاعات و دو تبعه ایرانی اعمال کرد. اتهامات در نامه ای توسط دولت هلند و خطاب به پارلمان اروپایی منتشر شدند. طبق آنچه در این نامه آمده، ایران مظنون است که از سال ۲۰۱۵ تاکنون در دست کم چهار مورد توطئه برای قتل و طرح بمب گذاری در اروپا دست داشته است؛ این اتهامات می تواند درخواست های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را برای منزوی کردن بیشتر ایران در جامعه بین الملل تشدید کند.

 

در ادامه این نامه آمده است که تحقیقات درباره دو فقره قتل در ماه ژوئن ۲۰۱۸ منجر به اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند شد، اما این اقدام آشکارا صورت نگرفت. دیپلمات ها در پی دخالت تایید شده در این دو فقره قتل از هلند اخراج نشدند، اما اخراج آنها نشانه واضحی بود مبنی بر اینکه هلند دخالت احتمالی ایران را در این دو پرونده جدی، غیر قابل قبول می داند.

 

بر اساس این نامه که به امضای استف بلاک، وزیر امور خارجه و کاجسا اُلونگرن، وزیر کشور هلند رسیده، مقامات ایران هرگونه دخالتی را در این قتل ها رد کرده اند.

 

سرویس اطلاعاتی داخلی هلند (ای آی وی دی) اعلام کرده که اولین حادثه در دسامبر ۲۰۱۵ در شهر آلمر در نزدیکی آمستردام اتفاق افتاد و مردی به نام علی معتمد، ۵۶ ساله، توسط دو مرد کشته شد. این قتل در ابتدا همسایگان را متعجب کرد چراکه معتمد یک برق کار بود که ظاهرا با همسر و پسر خود زندگی آرامی را می گذراند.

 

اما روزنامه هلندی «هت پارول» سال گذشته در گزارشی نوشت که طبق اسناد دادگاه، معتمد با نام مستعار زندگی می کرده و نام واقعی او محمدرضا کلاهی بوده و در دادگاهی در ایران به طور غیابی و به دلیل ارتباط با سازماندهی بمبگذاری ۱۹۸۱ در دفتر حزب جمهوری اسلامی در تهران (بمب گذاری هفتم تیر)، به اعدام محکوم شده بود. این بمبگذاری به کشته شدن ۷۰ نفر از جمله شخصیت شماره دو در جمهوری اسلامی تازه تاسیس ایران یعنی آیت الله محمد بهشتی، رئیس دیوان عالی کشور منجر شد.

 

به گزارش «هت پارول»، کلاهی در دهه ۱۹۸۰ به عنوان پناهنده وارد هلند شد و دولت هلند تا پیش از قتل او از نقشش در بمب گذاری ۱۹۸۱ مطلع نبود. دو مظنون در قتل او جنایتکاران هلندی بودند که هیچ ارتباطی با جامعه ایرانی ها در هلند نداشتند.

 

دومین قتلی که در این نامه به آن اشاره شده، در ماه نوامبر ۲۰۱۷ در لاهه اتفاق افتاده است. در این حادثه، احمد مولا نیسی ۵۲ ساله، بنیانگذار جنبش ملی گرای عرب در استان خوزستان ایران، در مقابل خانه اش هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. دختر نیسی کشته شدن پدرش را ناشی از رقابت بین ایران و عربستان سعودی دانست و در مصاحبه با رویترز گفت: «اروپا امن به نظر می رسد، اما مراقب باشید. درگیری بین عربستان سعودی و ایران به خاورمیانه محدود نمی شود و در حال کشیده شدن به اروپاست.»

 

در این نامه همچنین به دو مورد ادعای مداخله ایران در دیگر کشورهای اروپا اشاره شده است.

 

اولی، طرح بمب گذاری در پاریس بود که قرار بود راهپیمایی بزرگ گروهک تروریستی مجاهدین خلق  را هدف بگیرد. این بمب گذاری خنثی شد. در این تجمع هزاران نفر از جمله رادولف دابلیو. جولیانی، وکیل شخصی رئیس جمهوری دونالد ترامپ حضور داشتند. امانوئل ماکرن، رئیس جمهوری فرانسه گفت که ایران احتمالا پشت این حمله بوده است، اما افزود که این اتهام لزوما به این معنا نیست که همه بخش های دولت ایران از آن آگاه بوده اند. ماکرون در ماه اکتبر به کانال تلویزیونی «فرانس ۲۴» گفت: «همانطور که می دانید، ایران گاهی اوقات به جناح ها و تنش های مختلف تقسیم می شود و از این رو، امروز نمی توانم بگویم که دستور از بالا رسیده یا از سرویس [امنیتی] یا از یک جناح دیگر.»

در نامه دولت هلند همچنین به توطئه شکست خورده ای در ماه سپتامبر اشاره کرده که هدف از آن یکی دیگر از اعضای جنبش جدایی عرب نیسی بود. در آن زمان، لارس لاکه راسموسن، نخست وزیر دانمارک اقداماتی را که مدعی بود ایران انجام داده، «کاملا غیرقابل قبول» خواند و در توئیتی نوشت: «اقدامات بعدی علیه ایران در اتحادیه اروپا مورد بحث قرار خواهند گرفت.»

 

اخیرا اتحادیه اروپا با اعمال تحریم علیه ایران در رابطه با اتهام مشارکت آن در این طرح های توطئه، موافقت کرده است. این تحریم ها به انسداد دارایی های مالی یکی از واحدهای وزارت اطلاعات و امنیت ایران در بلوک اروپایی و دو نفر از اتباع ایران انجامیده اند.

 

تحلیلگران امنیتی گفته اند که به نظر می رسد ایران تحت فشار داخلی و بین المللی عملیات اطلاعاتی خود را در سراسر جهان افزایش داده و شاید حتی برای برنامه های احتمالی در صورت وقوع مناقشات آشکار، برنامه ریزی می کند. دولت ترامپ که آمریکا را از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ایران خارج کرده، به دنبال ترغیب قدرت های اروپایی به صف کشی در برابر ایران است. مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در ماه جولای در توئیتی نوشت: «اروپا هم از حمایت های ایران از تروریسم مصون نیست. درست در همان زمانی که نظام ایران سعی دارد اروپا را متقاعد کند که در توافق هسته ای بماند، برای حملات تروریستی در اروپا برنامه ریزی می کند.»

 

اما بلاک و الونگرن در نامه خود نوشتند که تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران و تحقیقات جنایی جاری درباره اتهامات مشارکت آن در توطئه های یاد شده، هیچ ارتباطی با توافق هسته ای ایران ندارند و تا زمانی که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند باشد، اتحادیه اروپا نیز به این توافق متعهد خواهد بود.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش