چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۴۹۷
سیاست خارجی

انتصابی برای مقابله با ایران/ سفیر جدید آمریکا در عراق کیست؟

ماتیو تولر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
رامی السکنی، نماینده پارلمان وابسته به ائتلاف سائرون، گفت: «تغییر سفیر به این معنی است که استراتژی آمریکایی جدیدی وجود دارد.»

دوگلاس سیلیمان، سفیر آمریکا در عراق، پس از دو سال و نیم خدمت در بغداد، با انتشار پیامی از پایان ماموریت خود به عنوان سفیر خبر داد. ماتیو تولر، سفیر سابق آمریکا در یمن، جایگزین سیلیمان در بغداد شده است. ناظران می‌گویند تولر یکی از سرسخت‌ترین سفرا در برابر ایران است.

 

به گزارش فرارو، در نوامبر گذشته، در حالی که تولر هنوز سفیر آمریکا در یمن بود، کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سفیر جدیدی به عراق اعزام خواهد کرد. در چند سال اخیر، سیلیمان به همراه برت مک‌گورک، نماینده ویژه سابق آمریکا در ائتلاف ضدداعش، تلاش‌هایی برای اعمال فشار بر نفوذ ایران در عراق انجام داده‌اند با این حال به کم‌کاری در برابر نفوذ ایران در عراق متهم شده‌اند.

 

مثال الآلوسی، نماینده سابق پارلمان عراق و رئیس حزب امه، طی سخنرانی در یک کنفرانس درباره خاورمیانه در واشنگتن، از سیلیمان و مک‌گورک به خاطر تساهل دربرابر نفوذ ایران در عراق انتقاد کرد. حال، به نظر می‌رسد انتصاب تولر، اینگونه منتقدان را راضی خواهد کرد. تولر در یمن سفیر بود، جایی که آمریکا قویا در کنار عربستان علیه حوثی‌ها ایستاده است. ریاض و واشنگتن ایران را به حمایت از حوثی‌ها متهم می‌کنند.

 

آمریکا پس از خروج از توافق هسته‌ای، ضمن اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران، کارزار فشار حداکثری اقتصادی بر آن آغاز کرده است. مقامات آمریکایی تقریبا به سراسر کشور‌های جهان سفر کرده‌اند تا آن‌ها را به قطع روابط تجاری با ایران متقاعد کنند. در این میان، عراق از اهمیت ویژه‌ای هم برای آمریکا و هم برای ایران دارد. ایران روابط اقتصادی قابل توجهی با عراق دارد و در واقع بازاری برای صادرات کالا‌های ایران است. از سوی دیگر، آمریکایی‌ها با درک این امر، تلاش‌های زیادی برای قطع روابط تجاری ایران و عراق انجام داده‌اند. هرچند سیلیمان به تساهل در برابر ایران متهم شده، اما در دوره خدمت این سفیر هم سفارت آمریکا در بغداد به شدت علیه ایران فعال بود. کارکنان سفارت به زبان عربی پیام‌هایی ضدایرانی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کردند و به عراق برای قطع روابط تجاری با ایران مهلت چند هفته‌ای دادند.

 

انتصاب تولر به سفارت عراق، توسط مقامات عراقی، اقدامی در راستای افزایش فشار بر ایران در عراق ارزیابی شده است. تولر، که به زبان عربی مسلط است، یکی از دیپلمات‌های کهنه‌کار آمریکا در جهان عرب است. او از سال ۲۰۱۴ سفیر آمریکا در یمن بود، پیش از آن بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴، سفیر آمریکا در کویت بود. علاوه بر این، در سفارت واشنگتن در قاهره، بغداد، کویت و ریاض هم در سمت‌های مختلف خدمت کرده است. تولر لیسانس خود را از دانشگاه بریگام یونگ و فوق لیسانس خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است. او علاوه بر دریافت دو جایزه افتخاری از ریاست‌جمهوری و جایزه اطلاعاتی SIA، جایزه بیکرویلکنز وزارت خارجه را هم از آن خود کرده است.

 

کارشناسان سیاسی عراقی معتقدند انتصاب تولر به این دلیل بوده که او یکی از بزرگترین منتقدان سیاست‌های ایران در جهان عرب است. مضاف بر این، تولر با ترامپ همنوا است. این کارشناسان به وبگاه العربی الجدید گفته‌اند تولر در طول خدمتش در یمن، از حمایت ایران از حوثی‌ها انتقادات زیادی کرده است. او همین انتقادات را از نیرو‌های بسیج مردمی (حشدالشعبی) خواهد کرد. علاوه بر این، او برای پایبندی عراق به تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران تلاش خواهد کرد. زمانی که تولر در یمن بود، ضمن انتقاد شدید از حوثی‌ها، گفت: «با تلاش‌های ایران بری تحمیل سیطره‌اش بر یمن تساهل نخواهد شد.»

 

تولر پس از حمله آمریکا به عراق در بغداد حضور داشت. یک مقام دولتی عراقی گفته تولر بسیار ضدایرانی است. سیلیمان یک مرد «مسالمت‌آمیز» بود، اما سفیر جدید را می‌توان «سفیر جنگی» نامید.

 

ماتیو تولر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی تولر به دشمنی با ایران مشهور است

 

این مقام عراقی به العربی الجدید گفته آمریکا پس از دستاورد‌های ناچیزی که سفارت‌شان در جریان انتخاب رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان عراق محقق کرد، تصمیم گرفتند کل کادر سفارت‌شان در بغداد را تغییر دهند. مقام یادشده پیش‌بینی کرده که تولر تنش‌ها علیه ایران در عراق را بیشتر کند، فشار‌ها بر بغداد برای پایبندی به تحریم‌ها علیه ایران را افزایش دهد، گروه‌های شبه نظامی نزدیک به ایران را تضعیف و روابط عراق با آمریکا را تقویت کند.

 

ایاد الدلیمی، کارشناس مسائل سیاسی عراق، گفته انتصاب تولر «با کارزار آمریکا علیه ایران هماهنگ است. او در چندین کشور عربی از جمله عراق در دوره اشغال آمریکا خدمت کرده است. او به داشتن مواضع ضدایرانی مشهور است.» الدلیمی، تولر را سفیری با درجه «جنگجو» توصیف کرده است.

 

رامی السکنی، نماینده پارلمان وابسته به ائتلاف سائرون، گفت: «تغییر سفیر به این معنی است که استراتژی آمریکایی جدیدی وجود دارد.»

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش