چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۹۲۲
سیاست خارجی

چهار سندی که ثابت می‌کند آمریکا به دنبال جنگ با ایران است

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
ترامپ اولین رییس جمهوری نیست که کشور آمریکا را وارد جنگ می‌کند. تاریخ آمریکا پر از نمونه‌هایی است که با تصمیمات غلط کشور را وارد جنگ کرده‌اند. این اتفاق بعد از انفجار ناو «یو اس اس مین» در سال ۱۸۹۸، بعد از اتفاقات خلیج تانکین در سال ۱۹۶۴ و در سال ۲۰۰۳ علیه عراق رخ داده، بسیارمحتمل است که بار دیگر اتفاق بیفتد.

ترامپ بار‌ها از زمان ریاست جمهوری درباره ایران حرف زده و آخرین سری این اظهارات به سخنرانی سالانه رییس جمهور آمریکا در کنگره مربوط است. او در این سخنرانی ادعا کرد دولتش در برابر اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان یعنی رژیم رادیکال ایران قاطعانه رفتار کرده است تا از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اطمینان کسب کنم و به همین دلیل از توافق هسته‌ای خارج شدیم.

 

اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که در هیچکدام از گزارش‌های آژانس انرژی هسته‌ای، صحبتی درباره سلاح هسته‌ای در ایران نبوده است. اتحادیه اروپا و آژانس انرژی هسته‌ای در گزارش‌های خود به صلح آمیز بودن فعالیت ایران تاکید کرده‌اند، با اینهمه دونالد ترامپ تنها فردی است که همه گزارش‌های رسمی را زیر سوال برده است. آمریکا در دوره ترامپ از چند مجمع بین المللی نیز خارج شده است.

 

واشنگتن پست در گزارشی سخنرانی‌ها و توییت‌های ترامپ علیه ایران را زمینه ساز جنگ با ایران خوانده است. این رسانه به توییت چند ماه پیش ترامپ خطاب به رییس جمهور ایران اشاره کرده و نوشته ترامپ در این توییت با حروف بزرگ خطاب به حسن روحانی رییس جمهور ایران نوشته بود: «هرگز دیگر آمریکا را تهدید نکند وگرنه از عواقب آن را طوری که کمتر کسی پیش از شما در تاریخ دیده باشد خواهید دید. ما دیگر کشوری نیستیم که دربرابر عبارات خشونتآمیز شما بایستیم.»

 

اگر دقت کنید این اظهارات چندان تفاوتی با اظهار نظر‌های دیگر سیاستمداران آمریکایی در طول تاریخ ندارند. در سال ۲۰۰۲ جرج بوش در سخنرانی خود در کنگره آمریکا ایران را یکی از محور‌های شرارت خواند. در سال ۲۰۰۷ جان مک کین از دولت خواست ایران را بمباران کنند.

 

اما ترامپ به عنوان رییس جمهور در رویکرد‌های خصمانه خود در قبال ایران نسبت به سایرین ثابت قدم‌تر بوده است. او در دوسال اولیه ریاست جمهوری خود تغییرات زیادی در کابینه داده و برای دیپلماسی ارزش چندانی قائل نیست و انتخاب‌های او در خاورمیانه همگی در راستای افزایش خطر جنگ با ایران بوده است.

 

برکناری چهره‌های موافق ترامپ از کاخ سفید

در اولین اقدام در حال حاضر تعداد افرادی که در کاخ سفید نظری متفاوت با رییس جمهور داشته باشند بسیار کم است. مک مستر مشاور سابق امنیت ملی ترامپ سعی داشت رییس جمهور را در برجام نگه دارد. ترامپ، اما از توافق هسته‌ای خارج شد و کمی بعد مک مستر را نیز از کاخ سفید بیرون کرد.

 

مک مستر جای خود را به جان بولتون که یکی از طرفداران اقدام نظامی علیه ایران است داد. بولتون در سال ۲۰۱۵ در سرمقاله‌ای که در نیویورک تایمز منتشر کرد، گفته بود برای متوقف کردن ایران باید آن‌ها را بمباران کرد. زمان بسیار کم است و باید هرچه زودتر به ایران حمله کرد.

 

با خروج جیمز متیس ازکاخ سفید، پاتریک شاناهان در حال حاضر جانشین او در پنتاگون شده است. سوابق شاناهان در رشته صنعت است و از سیاست امنیت ملی و بروکراسی سررشته‌ای ندارد. متیس در جایگاهی بود که میتوانست رییس جمهور را از تصمیماتش منصرف کند، اما شاناهان گفته پنتاگون نباید وزارتخانه مخالف کاخ سفید باشد.

 

از بین بردن زیرساخت‌های دیپلماتیک با ایران

نکته دوم این است که رییس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده و زیرساخت‌های دیپلماتیک با ایران را نیز از بین برده است. با توجه به اینکه چهار عضو ثابت دیگر در شورای امنیت و آلمان همگی به توافق هسته‌ای پایبندند، ایران نیز دربرجام مانده، اما آمریکا در مسیری خلاف شرکای خود قدم بر می‌دارد. بدون آمریکا توانایی اعمال فشار به ایران کم شده است.

 

مایک پمپئو این واقعیت را می‌داند و به همین دلیل طرح یک نشست جهانی علیه ایران در ماه فوریه در ورشو را طراحی کرده است.

 

ترامپ تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرده و همان طور که در کنگره نیز گفته متحدان آمریکا صحت اطلاعاتی که دن کوتز رییس سازمان اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع عنوان کرده بود را باور دارند. او در کنگره گفته بود ایران به سمت دستیابی به بمب اتم حرکت نمی‌کند. از این رو اجماع بین المللی علیه ایران با مشکل جدی روبروست.

 

تلاش برای اجماع با مخالفان منطقه‌ای ایران

سوم اینکه ادامه خشونت‌ها در خاورمیانه خطراتی را به همراه خواهد داشت. رییس جمهور آمریکا متحدانی نظیر عربستان در منطقه دارد که مخالف سرسخت ایران است.

 

در سال‌های اخیر محمد بن سلمان نشان داده که خواستار رویارویی نظامی با ایران از طریق طولانی کردن جنگ یمن علیه نیرو‌های مورد حمایت ایران است و با محاصره قطر سعی داشت روابط این کشور خلیج فارس و سایر همسایگان با ایران را قطع کند.

 

ترامپ تاکید دارد عربستان مهمترین متحد آمریکا در مبارزه علیه ایران است. او به همین دلیل از محکوم کردن ولیعهد عربستان به دست داشتن در قتل جمال خاشقچی سرباز زده است.

 

احتمال جنگ نظامی ایران و اسرائیل

چهارمین دلیل این است که دولت اسرائیل مدت‌هاست که نگران تحرکات ایران است. در انتخابات پیش رو در اسرائیل مقابله با ایران و حفظ روابط نزدیک با ترامپ در مرکز کمپین انتخاباتی نتانیاهو برای باقی ماندن در پست نخست وزیری قرار دارد.

 

حال سوال این جاست که چه اتفاقی خواهد افتاد اگر درگیری‌ها در سوریه بالا بگیرد و ایران پاسخ حملات هوایی اسرائیل را بدهد؟ ترامپ چه واکنشی نشان خواهد داد؟ آیا در حمایت از نتانیاهو اقدام نظامی را کلید خواهد زد؟

 

سناریو‌های دیگری وجود دارد که می‌تواند خطرناک‌تر نیز باشد؛ اگر ایران به دنبال آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده و به سمت ساخت سلاح هسته‌ای برود چه خواهد شد؟ اگر نیرو‌های آمریکایی ازسوریه خارج شده و نیرو‌های باقیمانده آمریکادر عراق نیرو‌های مورد حمایت ایران یا نیرو‌های ایرانی را تحریک کنند چه خواهد شد؟ اگر ترامپ تصمیم بگیرد پاسخ تحرکات مخرب ایران در منطقه را بدهد چه خواهد شد؟ یک تحریک کوچک می‌تواند بهانه‌ای برای شروع یک جنگ باشد.

 

ترامپ اولین رییس جمهوری نیست که کشور آمریکا را وارد جنگ می‌کند. تاریخ آمریکا پر از نمونه‌هایی است که با تصمیمات غلط کشور را وارد جنگ کرده‌اند. این اتفاق بعد از انفجار ناو «یو اس اس مین» در سال ۱۸۹۸، بعد از اتفاقات خلیج تانکین در سال ۱۹۶۴ و در سال ۲۰۰۳ علیه عراق رخ داده، بسیارمحتمل است که بار دیگر اتفاق بیفتد.

 

قبل از اینکه ترامپ نیرو‌های آمریکایی را در واکنش به هر تحریکی درگیر یک جنگ کند، کنگره، رسانه‌ها و افکار عمومی باید در مورد جزییات چنین حمله‌ای تقاضای اطلاعات کنند و بدانند که پاسخ نظامی به تحریکات قابل توجیه بوده است.

 

برای چنین اقدامی نه تنها منطق سیاسی بلکه ضرورت‌های حقوقی نیز باید رعایت شود. باید استراتژی‌ای بلند مدت برای چنین اقدامی در نظر گرفته باشند نه اینکه با یک توییت ۲۸۰ کاراکتری چنین اقدامی را کلید بزنند.

 

 

rouydad24.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
ایستادگی ورشادتهای ایثارگران دردفاع مقدس باعث شدتا هیچ مشوری جرات فکرکردن حمله به ایران را نداشته باشد وهمه مرهون شهدا هستیم
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش