پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۷ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۸۷۳
سیاست خارجی

FATF ابزار تجارت سازنده و شفاف با دنیا؛

اگر بنای تجارت شفاف با جهان نیست، دور ایران سیم خاردار بکشیم

اقتصاد ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
متاسفانه در حال حاضر در جهل اقتصادی هستیم و باید به این مهم واقف باشیم که برای کار با جهان، باید تجارت سازنده را در دستور کار قرار داد. در غیر این‌صورت، آقایانی که بر طبل مخالفت با تجارت شفاف با دنیا می‌کوبند، یک باره سفارت‍‌خانه‌های خارجی در کشور را هم ببندند که دست کم هزینه اداره این سفارت‌خانه‌ها بر مردم تحمیل نشود!

آنچه تندروها مدام بر آن اصرار داشته و گاهی اوقات از بنده می‌پرسند، این است که آیا تعهدی برای حل مشکلات اقتصادی کشور در صورت الحاق ایران به FATF وجود دارد؟ پاسخ این سوال در واقع همین‌قدر بی‌ارتباط است که مثلا بگوییم؛ آیا در صورت اخذ گواهینامه رانندگی، تعهدی برای عدم تصادف از سوی راننده وجود خواهد داشت! 

 

اساسا آیا می‌خواهیم با دنیا به امر تجارت و بازرگانی بپردازیم، یا خیر! آقایان تندرو صراحتا باید این مسئله را روشن کنند که اگر بنای تجارت با جهان و حضور در عرصه بین‌المللی وجود ندارد، دور ایران یک سیم خاردار بکشیم و به کشوری مانند سومالی، سودان جنوبی و یا امثال آن بدل شویم. 

 

کشورهای همکار ما در عرصه بین‌المللی مانند چین، روسیه یا ترکیه سال‌ها است که به FATF پیوسته‌اند. پس چرا ما با چین تبادل گسترده اقتصادی داریم؟ آیا سران این کشور بزرگ به منافع ملی خود پایبند نبوده‌اند؟ 

 

بنده به عنوان یک حامی سرسخت تولید ملی باید به صراحت بگویم که برای حمایت از این نوع تولید و برای این که بازارهای منطقه‌ای و جهانی را به دست آوریم، در صورت عدم پذیرش FATF، حتی کشوری مانند افغانستان نیز نمی‌تواند با ایران در زمینه‌های اقتصادی کار کند. چرا که در صورت عدم الحاق ایران به این ساز و کار جهانی، با افغانستان باید تبادل اقتصادی چمدانی داشته باشیم و مگر می‌توان ۱۰ میلیون دلار را با چمدان و به شکل مسافری در مبادله اقتصادی دخیل کرد؟ 

 

در حال حاضر، کشورهایی نظیر ایالات متحده، عربستان واسرائیل به این مسئله علاقمند هستند که ما به FATF نپوندیم. به عنوان نمونه، ما خود قربانی بزرگ تروریسم هستیم و کنوانسیون پالرمو به عنوان کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنان بر زمین و معطل مانده است. 

 

مجمع تشخیص مصلحت نظام یا این لوایح را می‌پذیرد یا خیر. در صورت عدم پذیرش و تصویب این لوایح باید پرسید که آقایان آیا حاضر هستند که تحمیل تبعات آن به زندگی مردم را هم پذیرفته و هزینه اقدامات خود را در برابر افکارعمومی بپردازند؟ 

 

در ماجرای برجام هم شاهد بودیم که اگر ایالات متحده از این توافق بین‌المللی خارج نشده بود، امروز شاهد این هجمه از تحریم‌های سنگین و ظالمانه علیه مردم ایران نبودیم. ترامپ در واقع میل و علاقه تندروهای داخلی در ایران را با خروج کشورش از برجام به نوعی عملیاتی کرد. به هر ترتیب باید تلاش کنیم تا منافع ملی کشور در چارچوب تعامل سازنده و اصولی با جهان، دنبال شود. 

 

همین حالا، کسانی که مخالف سرسخت پیوستن ایران به FATF هستند، به صورت توامان بر طبل لزوم مبارزه با فساد هم می‌کوبند، در حالی که چنین رفتار دوگانه‌ای در هیچ منطقی نمی‌گنجد. 

 

یکی از مصادیق فساد در کشور وزیر اسبق رفاه در دولت احمدی‌نژاد است. او در دادگاه، واریز ۳ میلیارد تومان به حساب همسرش را، حق مشاوره عنوان کرده و این سوال مطرح است که چه مشاوره‌ای با این ارزش ریالی از سوی وی انجام شده است؟ به هر حال اگر ایران به FATF بپیوندند، به طور نمونه، حساب چنین فردی به محض واریز وجه مورد اشاره، مسدود خواهد شد. اکنون هم در کل کشورهایی که عضو این معاهده بین‌المللی هستند، اگر وجه نامتعارفی به حساب شما واریز شود، آن حساب تا روشن شدن منبع و ساز و کار دریافت وجه، بلاک یا مسدود خواهد ماند. 

 

متاسفانه در حال حاضر در جهل اقتصادی هستیم و باید به این مهم واقف باشیم که برای کار با جهان، باید تجارت سازنده را در دستور کار قرار داد. در غیر این‌صورت، آقایانی که بر طبل مخالفت با تجارت شفاف با دنیا می‌کوبند، یک باره سفارت‍‌خانه‌های خارجی در کشور را هم ببندند که دست کم هزینه اداره این سفارت‌خانه‌ها بر مردم تحمیل نشود! 

 

به نظر من، وزارت امور خارجه اطلاعیه خوبی را اخیرا صادر کرد و شخص ظریف نیز به خوبی عنوان کرد که برخی از کسانی که دست به پولشویی می‌زنند اقدام به فضاسازی علیه FATF کرده‌اند. 

 

به هر حال سوای اظهارات وزیر امور خارجه، اعتقاد من بر این است که برخی اصطلاحا بانک می‌زنند که بانک بزنند! بر همین اساس، معتقدم که بانک‌های کشور باید ملی شوند و ما باید انضباط اقتصادی را به سیستم پولی‌مان برگردانیم. به عنوان نمونه، چرا هزینه پرداخت بالغ بر ۳۳هزار میلیاردتومان از بدهی موسسه مالی ثامن به دولت تحمیل شود؟ اگر سیستم مالی کشور امروز، شفاف بود، قطعا می‌دانستیم که این پول‌ها به کجار رفته و صرف منافع چه کسانی شده است. به هر حال پول در سیستم بانکی تبادل می‌شود و رصد آن در ساز و کار شفاف، چندان کار سختی نیست.

 

  • 17
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
دو چیز ، اقیانوس و حماقت در دنیا انتها ندارند .
در بی اعتباری استدلال جنابعالی همین بس که ایران را با چین و روسیه وسایر کشورها ... مقایسه میکنی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش