چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۲۹۴
سیاست خارجی

مهدی ذاکریان:

ترامپ به‌دنبال کاهش تعهدات آمریکا در عرصه بین‌المللی است/ ظریف در محافظت از منافع ملی ایران موفق عمل کرد

مهدی ذاکریان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: در مذاکرات اخیر آمریکا و کره شمالی، دو بیمار رودرروی یکدیگر قرار گرفته بودند در حالی که در مذاکرات برجام، یک طرف آن یک نظام سیاسی عاقل به نام ایران قرار داشت و در مقابل، چندین نظام سیاسی حضور داشتند که افراد بیماری در راس آنها حضور نداشتند به ویژه آنکه رئیس‌جمهور آمریکا فرد خودشیفته‌ای مانند ترامپ نبود.

مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به شکست مذاکرات آمریکا و کره شمالی و تاثیر این مساله بر رویکرد آمریکا نسبت به برجام گفت: اعتقاد دارم که جمهوری‌خواهان و به ویژه دونالد ترامپ بر پایه دکترین مونرو عمل می‌کنند. اساس این دکترین، مبتنی بر انزواگرایی است یعنی آمریکا نباید در مسائل کلان بین‌المللی دخالت کند و به مسائل درونی خود پرداخته و پول و توان خویش را در داخل ایالات متحده سرمایه‌گذاری کند. 

 

ترامپ می‌خواهد تعهداتی که آمریکا در عرصه بین‌المللی دارد را کاهش دهد

وی با بیان اینکه ترامپ در طیف رادیکال طرفداران این دکترین قرار دارد، اظهار داشت: خروج ایالات متحده از توافقاتی نظیر برجام، معاهده پاریس، ترنس پاسفیک، انتقادات شدید وی به نفتا، پیمان تجارت جهانی و ناتو و همچنین دیوارکشی در مرز با مکزیک بیانگر بازگشت آمریکا به دکترین مونرو است. 

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ترامپ درصدد کاهش اعتباراتی است که ایالات متحده هم‌اینک در خارج از مرزهای خود هزینه می‌کند، تصریح کرد: در واقع ترامپ می‌خواهد تعهداتی که آمریکا در عرصه بین‌المللی دارد را کاهش دهد که نمونه آن را دستور وی برای خروج نیروهای نظامی از سوریه و کاهش حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان مشاهده کرد. همچنین او می‌خواهد با حل و فصل بحران شبه جزیره کره هزینه‌های هنگفتی که امریکا در این مسئله می‌کند را کاهش دهد. 

 

دولت کنونی آمریکا مسائل را ساده‌انگارانه تحلیل می‌کند

ذاکریان ادامه داد: در این چارچوب، ترامپ در عرصه سیاست خارجی بر این مسائل متمرکز شده است که با پایان دادن به این تعهدات، بودجه‌هایی که صرف این مسائل می‌شود را در داخل آمریکا سرمایه‌گذاری کند که در چارچوب شعار اصلی وی در انتخابات یعنی «اول امریکا» است.

 

وی با بیان اینکه مشکلی که وجود دارد این است که دولت کنونی امریکا مسائل را بسیار ساده و ابتدایی می‌بیند و ساده‌انگارانه مسائل را تحلیل می‌کند، خاطرنشان کرد: برخلاف این نگاه ساده‌انگارانه، روابط بین‌الملل شیوه و نرم دیگری دارد به گونه‌ای ممکن است وقتی پای خود را یک جا بگذارید، یکسری پیامد به همراه داشته باشد و وقتی پای خود را از جایی بردارید، چالش‌هایی را ایجاد کند. 

 

با گذشت ۱۶ سال از حمله آمریکا به عراق، ترامپ با خفت وارد بغداد شد

این کارشناس مسائل امریکا افزود: نئوکان‌ها به این مسائل توجهی ندارند و به همین خاطر است که آنها وقتی در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کردند، فکر کردند با سقوط صدام همه مسائل حل می‌شود ولی با گذشت ۱۶ سال، رئیس‌جمهورشان با خفت وارد عراق می‌شود. 

 

ذاکریان به مذاکرات میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون اشاره کرد و ابراز داشت: پس از مشاجرات فراوانی که میان آمریکا و کره شمالی وجود داشت که در دوره ترامپ هم افزایش یافت، روسای جمهور آمریکا و کره شمالی وارد مذاکره با یکدیگر شدند و ترامپ هم به موفقیت این مذاکرات بسیار دل بسته بود به ویژه آنکه وی برجام را بدترین توافق تاریخ آمریکا اعلام کرده بود و از این توافق خارج شده بود و می‌خواست با دستیابی به توافق با کره شمالی، بگوید من میراثی بهتر از اوباما دارم. 

 

در مذاکرات اخیر آمریکا و کره شمالی، دو بیمار رودرروی یکدیگر قرار گرفته بودند

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه هر توافقی باید براساس گفت‌وگو ایجاد شود و هر مذاکره‌ای هم در قالب بده بستان و دادن امتیاز به طرف مقابل شدنی است، عنوان کرد: ترامپ معادلات را ساده می‌بیند و فکر می‌کند کشورها براساس هژمونی آمریکا به خواسته‌های آمریکا تن می‌دهند بدون اینکه امتیازی بدهد ولی در مقام عمل، کیم جونگ اون امتیاز چندانی به واشنگتن نداد هرچند که ترامپ از این مسئله بهره‌برداری تبلیغاتی را کرد ولی این بهره‌برداری دائمی نیست اما در نهایت به دلیل رویکرد یکجانبه آمریکا و دادن امتیاز هر یک از طرفین، مذاکرات امریکا و کره شمالی شکست خورد. 

 

ذاکریان با بیان اینکه برجام در بستری متفاوت از مذاکرات ترامپ و کیم جونگ اون شکل گرفت، یادآور شد: در مذاکرات اخیر آمریکا و کره شمالی، دو بیمار رودرروی یکدیگر قرار گرفته بودند در حالی که در مذاکرات برجام، یک طرف آن یک نظام سیاسی عاقل به نام ایران قرار داشت و در مقابل، چندین نظام سیاسی حضور داشتند که افراد بیماری در راس آنها حضور نداشتند به ویژه آنکه رئیس‌جمهور آمریکا فرد خودشیفته‌ای مانند ترامپ نبود. 

 

هدف مذاکرات برجام این نبود که یکی پشت دیگری را به زمین بخواباند

وی با اشاره به حضور تیم‌های حقوقی، فنی، هسته‌ای، بانکی – اقتصادی و سیاسی در هیات‌های دیپلماتیک مذاکرات برجام بیان کرد: در مذاکرات برجام، هدف رایزنی‌ها این نبود که یکی پشت دیگری را به زمین بخواباند بلکه اساس مذاکرات براساس مذاکره برد – برد شکل گرفته بود و هدف روشن شدن حقایق و دستیابی به توافق بود که بر این اساس، برجام حاصل شد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به مذاکرات بین‌المللی وین در سال ۱۸۱۵ و برجام گفت: در کنگره بین‌المللی وین، فرانسوی‌ها با آنکه شکست خورده بودند، دیپلماتی به نام تالیران داشتند که سعی می‌کرد از طریق دیپلماسی و گفت‌وگو، منافع ملی فرانسه را تامین کند که نمونه آن در مذکرات بین‌المللی ۲۰۱۵ در وین میان ایران و گروه ۱+۵ شکل گرفت و ظریف توانست از منافع ملی ایران محافظت کند و در این زمنیه موفق بود.

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش