چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۰ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۷۶۸
سیاست خارجی

حسینی: زمان مناسبی برای خروج از برجام نیست/خسارت تحریم نفتی ایران متوجه یک کشور نخواهد بود

سید محمد علی حسینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با اشاره به واکنش احتمالی ایران برای خروج از برجام در واکنش به اقدامات اخیر آمریکا خاطرنشان کرد: برای خروج یا عدم خروج از برجام و زمان اجرای آن باید جوانب مختلفی بر اساس منافع ملی و مصالح کشور سنجیده شود، معتقدم اکنون، زمان مناسب و مساعدی برای اجرای چنین تصمیمی نیست.

سید محمد علی حسینی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در ایتالیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به لغو معافیت‌های نفتی برای خریداران نفت ایران از سوی آمریکا گفت: ایران سابقه فروش نفت خود را در گذشته و هنگامی که هم‌زمان با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های یک‌جانبه و به اصطلاح فلج کننده آمریکا و همچنین تحریم‌های اتحادیه اروپا مواجه بود را دارد. این تجربه ثابت کرد، ایران به دلیل موقعیت راهبردی که دارد، در مقابل تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه، کشوری دست بسته و منفعل نیست. جمهوری اسلامی راه‌های مناسبی برای دور زدن تحریم‌ها یافته و ابداع کرده که طی چند سال اخیر آن را حفظ کرده، تکمیل و متنوع ساخته است.

 

وی ادامه داد: هم‌چنین جایگزینی نفت ایران به دلیل مختصاتی که دارد برای مشتریانش کار ساده‌ای نیست و آنان تحت هر شرایطی طالب نفت کشورمان هستند و آن را به نفت سایر کشورها ترجیح می‌دهند، علاوه بر این انگیزه مقاومت و همچنین عنصر وحدت و همگرایی ملی که حماقت‌های دشمن آن را تشدید و تقویت می‌کند، قدرت تاب آوری کشور و مسئولین را افزایش می‌دهد.

 

سفیر سابق ایران در ایتالیا تاکید کرد: شرایط کنونی کشورمان در عرصه بین‌المللی بهتر از دوره زمانی تحریم‌های به اصطلاح فلج کننده گذشته است و بسیاری از کشورها، حتی هم پیمانان آمریکا، تمایلی به همراهی با تصمیم یک‌جانبه واشنگتن ندارند. بنا بر این امکان ندارد رژیم آمریکا و رئیس‌جمهور آن که لاف‌زنی حرفه‌ای است، توان آن را داشته باشند که صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.

 

وی درباره همراهی برخی کشورهای نفتی در حوزه خلیج فارس با این تصمیم آمریکا برای جبران سهمیه تولید نفت ایران اظهار کرد: این تلاش آمریکا احتمالاً تأثیراتی در بازار نفت خواهد داشت اما نه آن چنان که غافلگیرانه باشد چرا که بسیاری از کشورها تردیدی در عدم موفقیت این اقدام نابخردانه آمریکا ندارند. سابقه سران دو کشور عربستان و امارات طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که جز همراهی حداکثری با این اقدام خباثت‌آمیز رژیم آمریکا، نمی‌توان انتظار دیگری از آنان داشت. در حقیقت از اظهارات طرف آمریکایی نیز بر می‌آید که روی ظرفیت و وعده این دو، حساب جداگانه و خاصی باز کرده است؛ گرچه همان‌طور که گفتم مجموعه این اقدامات راه به جایی نخواهد برد.

 

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در ادامه درباره واکنش احتمالی ایران به این تصمیم آمریکا و نیز همراهی برخی کشورهای منطقه با آن گفت: همان‌طور که ناامنی و بی‌ثباتی در یک منطقه نمی‌تواند در یک دایره و صرفاً در مرزهای یک کشور محدود بماند و طبعاً سایر کشورها از آن تأثیر می‌پذیرند، ایجاد ناامنی اقتصادی و تجاری برای یک کشور نیز روند اقتصادی سایر کشورها را تحت تأثیر قرار خواهد داد و هزینه‌هایی را بر آنان تحمیل خواهد کرد. کشورهایی در منطقه که در اردوگاه دشمن آمریکایی بازی می‌خورند و دوشیده می‌شوند باید متوجه باشند که همراهی با شرارت‌های رژیم آمریکا در اعمال فشار به ملت ایران می‌تواند واکنشی در پی داشته باشد که برای آنان به شدت نامطلوب باشد.

 

حسینی در مورد تبعات سیاسی و اقتصادی این تصمیم تصریح کرد: ببینید جز رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور مرتجع منطقه هیچ کشوری از این تصمیم کاخ سفید استقبال نکرده و تعدادی از کشورها هم ضمن تقبیح این سیاست آن را مردود شمرده و عدم همراهی خود را با واشنگتن اعلام کرده‌اند. به لحاظ اقتصادی اگر تلاطمی در بازار نفت ایجاد شود، مجموعه‌ای از کشورها ضرر خواهند کرد و خسارت آن متوجه یک کشور نخواهد بود. در این میان قطعاً رژیم آمریکا از این آخرین ترفندهای شیطانی خود نیز طرفی نخواهد بست و روسیاهی را بر تارک کاخ سفید خواهد نشاند.

 

وی در خصوص احتمال خروج ایران از برجام با توجه به این‌که ایران دیگر از منافع اقتصادی این توافق بهره‌ای نمی‌برد و در مقابل تحریم‌های کم سابقه‌ای از سوی آمریکا اعمال شده و خواسته یا ناخواسته کشورهای دیگر مجبور به تبعیت از این فشارها هستند؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران هنوز در چارچوب برجام می‌تواند فعالیت‌هایی را در زمینه هسته‌ای به انجام رساند؛ گرچه در حوزه اقتصادی، مشکلات و موانع، همچنان باقی است و طرف‌های اروپایی نشان داده‌اند که نه شریکی قابل اعتمادند و نه همراهی قابل اتکاء.

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش