به گزارش ایرنا، علی واعظ تحلیلگر ارشد «گروه بین المللی بحران» مستقر در واشنگتن در گفت و گو با شبکه خبری سی ان ان به تحلیل مصاحبه محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با شبکه فاکس نیوز پرداخت.
واعظ با بیان اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تنها مخاطب مدنظر ظریف بود، افزود: او می خواست به رئیس جمهوری ترامپ این پیام را بدهد که تیم سیاست خارجی و امنیت ملی او هدف اصلی وی یعنی رسیدن به توافقی بهتر با ایران را دنبال نمی کنند؛ بلکه هدف آن ها تغییر رژیم و چه بسا کشاندن آمریکا به جنگی در خاورمیانه است.
وی در پاسخ به این پرسش که «وقتی ایران به دنبال توسعه طلبی در منطقه است، آمریکا و متحدانش چه انتخاب دیگری غیر از افزایش فشار دارند؟»، با اشاره به پیشینه توافق برجام به عنوان راه حل برد-برد اشاره و تاکید کرد که تاریخ نشان داده هرگاه غرب به دنبال تحمیل خواسته های حداکثری خود به ایران بوده، این کشور دفاع از خود و حامیانش در منطقه را تقویت کرده است.
تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران همچنین گفت که اگر دولت ترامپ واقعا خواهان توافق ایران است ابتدا باید از خواسته های حداکثری کوتاه که هدف آن ها تسلیم تهران است، کوتاه بیاید و سپس نشان دهد که واشنگتن قابل اعتماد است.
واعظ تصریح کرد: چرا ایرانی ها باید وارد توافق دیگری شوند، در حالی که قبلا نیز توافقی هسته ای در میان بود و دولت ترامپ آن را نقض کرده و از آن خارج شده است و حتی دیگر کشورها را ترغیب کرده که آن را نقض کنند. چرا باید ایرانی ها به دولت ترامپ اعتماد کنند؟
وی با تاکید بر اینکه تحریم ها هیچ تاثیری بر رفتار و راهبرد ایران نداشته است، افزود که در صورتی که دولت ترامپ بخواهد با تهران مذاکره کند، پیش از هرچیزی باید اعتماد از دست رفته را بازگرداند و اولین گام برای این اقدام می تواند بازگشت به برجام باشد.
به گزارش ایرنا، ظریف عصر سه شنبه گذشته به منظور شرکت در نشست بزرگداشت روز بین المللی چند جانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح در سازمان ملل متحد به نیویورک آمد.
وی از همان روز، برنامه های فشرده دیپلماتیک خود را آغاز کرد و صبح چهارشنبه نخستین گفت وگوی عمومی را در اندیشکده انجمن آسیایی برگزار کرد. او در این جلسه برای نخستین بار مساله تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا را مطرح کرد و گفت برای مذاکره در این باره اختیار لازم را دارد.
این موضوع مورد توجه جدی جامعه آمریکایی قرار گرفت اما وزارت خارجه این کشور نشان داد که مساله زندانیان برای آنها یک تاکتیک جنگ روانی بوده است و حاضر نیستند در این باره وارد گفت وگو شوند.
ظریف در این نشست به تشریح اقدامات جنگ طلبانه 'تیم ب' که متشکل از بی بی (نتانیاهو)، بولتون، بن سلمان و بن زاید است، پرداخت و در تمام گفت وگوهای خبری دیگر هم ابعاد مختلف آن را تشریح کرد.
ظریف با شبکه سی بی اس و فاکس نیوز هم گفت وگو داشت که بازتاب های آن در داخل و خارج آمریکا بسیار زیاد بود.
فاکس نیوز این مصاحبه را روز یکشنبه پخش کرد و سئوالاتی را پرسید که در طول ۲ سال گذشته بارها از سوی مقامات کاخ سفید علیه ایران اتهام زنی شده بود و حتی برای نشان و ابراز ارادت به ترامپ، در بین جملات یکی از سئوال ها، سخنرانی توام با اهانت ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه مردم ایران را پخش کرد.
با این حال، ظریف تصمیم ها و رفتار گروه ب را مظهر تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران دانست و فصل نوینی را از دست پاچگی کاخ سفید نشینان آغاز کرد که مجبور شدند پیش از مصاحبه وزیر امور خارجه ایران، گفت وگو با جان بولتون عضو اصلی تیم ب را به نمایش درآورند.
شاید توصیف زیبای سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران که در پاسخ به توئیت اهانت آمیز همتای آمریکایی خود مطرح کرد، مناسب حال تیم ب و اطرافیان ترامپ باشد که ظریف با سخنان خود آب در خوابگه مورچگان ریخت.
- 11
- 4