گزارش رسانههای آمریکایی حاکی از تلاشهای یک شیخ عراقی برای قانع کردن دولت ترامپ به اتخاذ موضعی تندروانه علیه ایران است. واشنگتن پست با انتشار اسنادی نشان داده یک عراقی ثروتمند تابستان سال گذشته هزاران دلار را در هتل ترامپ سپری کرده تا دولت آمریکا را برای اتخاد مواضع تند علیه ایران قانع کند.
بر اساس این گزارش شیخی به نام نهرو الکسنزان در نامههایی خطاب به جان بولتون مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از آنها خواسته تا روابط نزدیکتری با کسانی که خواستار تغییر نظام در ایرانند برقرار کنند. این شیخ عراقی در نامههای خود از تقاضای رسیدن به منافع مشترک در تضعیف رژیم ملاهای ایرانی و پایان هژمونی آنها حرف زده.
چهار ماه پیش او بعد از گذراندن ۲۶ روز هتلهای ترامپ را در واشنگتن ترک کرده و هزینه این اقامت دهها هزار دلار برآورد شده است. این یک اقامت طولانی غیر معمول در یک هتل گرانقیمت است. برآوردهای واشنگتن پست نشان میدهد این طولانیترین اقامت وی آی پی در هتل ترامپ در سال گذشته بوده است.
کسنزان در مصاحبه با خبرنگان واشنگتن پست در اردن گفته ما معمولا در هتل «هی آدامز» اقامت میکنیم، اما در مورد این هتل جدید ترامپ در واشنگتن چیزهایی شنیده بودیم و فکر میکردیم جای خوبی برای اقامت باشد.
او گفته انتخاب هتل ترامپ بخشی از لابیاش در دولت نبوده است و سفرش به واشنگتن یک سفر درمانی در بیمارستان جان هاپکینز در بالتیمور بوده است. او همچنین گفته دیدارهایش با مقامات وزارت خارجه با امید بازگشایی کمپانیهای جدید و کار تجاری با دولت آمریکا بوده است.
بر اساس گزارش واشنگتن پست، اقامت طولانی این شیخ عراقی در هتل ترامپ یکی از نمونههایی است که نشان میدهد این هتلها تبدیل به محل گردهمایی جمهوری خواهان و افرادی شده که خواستار تجارت با دولتند.
به گزارش رویداد۲۴ چند هفته قبل از حضور کسنزن در این هتل، تعدادی از نخست وزیران تبعید شده تایلندی نیز یک شب در این هتل حضور داشتند. چند هفته بعد، یکی از خبرنگاران پست از حضور یک کاندیدای جدید نیجریه در لابی هتل خبر داد. اما هیچ یک از اینها طولانی مدت در هتل نماندهاند. کسنزن بیشترین اقامت را در این هتل داشته است. او رهبر یک گروه صوفی مسلمان است که به عنوان مخبر سازمان سیا بعد از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ خدمت کرده است.
هتل ترامپ در مرکز شهر واشنگتن محلی است که لابی گران عربستانی نیز سه ماه بعد از انتخاب ترامپ، ۵۰۰ شب را در آن گذرانده اند. مدیران عامل شرکت تی موبایل نیز سال پیش ۵۲ شب را در این هتل سپری کردند. سوییتهای هتل ترامپ بین شبی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار هزینه دارند.
سازمان ترامپ به سوال واشنگتن پست درباره سودی که از خضور کسنزن درهتل دریافت کردهاند پاسخ نداده است. اما کسنزن شخصا از دستور کار سیاسی خود در این سفر خبر داده است. او از حامیان حمله نظامی آمریکا به ایران است و خواستار کمک به قطع نفوذ ایران در عراق. او خود را یکی از گزینههای ریاست جمهور عراق میداند در حالی که دیگران او را یک شخصیت سیاسی سطح پایین میدانند.
علاوه بر این، او اخیرا ابراز تمایل کرده تا با دولت ترامپ رابطه تجاری داشته باشد. او همچنین از دیدارهایش با مقامات وزارت خارجه در امور خاورمیانه نیز خبر داده و گفته بیرون هتل با این افراد دیدار کرده است. یکی از آنها عباس داهئک مشاور بازنشسته ارتش در دپارتمان امور خاورمیانه و رابط سابق امور ارتش در سفارت آمریکا در عربستان سعودی بوده است.
کسنزان یکی از اعضای خانواده مسلمانان صوفی در شمال عراق در شهر کرکوک است. شیخ محمد الکسنزان رهبر یک شاخه از صوفیان است. کسنزن و اعضای خانواده او در زمان دیکتاتوری صدام در زندان بودند. آنها در جریان حمله آمریکا به عراق به سمت آمریکاییها گرایش پیدا کردند و در نهایت با مقامات اطلاعاتی آمریکا همکاری میکردند. آنها به طور منظم با افسران سیا که در پایگاههای آمریکا در منطقه کردستان حضور داشتند همکاری میکردند و اقدام به استخدام تعداد زیادی عامل اطلاعاتی از میان شبکه صوفیهایی کردند که ارتش صدام و سرویسهای اطلاعاتی مشغول به کار بودند.
به گزارش رویداد۲۴ سازمان سیا در پاداش به این شبکه ماهانه یک میلیون دلار پرداخت میکرد. کسنزان در این باره گفته این قیمت شبکه صوفیها بوده است. در خلال جنگ کسنزان شبکه خود را به یک کمپانی امنیتی تبدیل کرد. نام این کمپانی، شرکت تشکیلات حفاظتی عراقی بود که موفق به امضای چندین قراداد حفاظتی برای پایگاههای آمریکایی و زیرساختهای نفتی شد.
اما این پایان جاهطلبیهای کسنزان نبوده، او خود را یکی از گزینههای ریاست جمهوری در عراق میداند. او صوفیان اطراف خود را به عنوان آلترناتیوی برای توسعه طلبی ایرانیها از یک سو و نفوذ القاعده در عراق میداند.
اما در سال ۲۰۰۵ کسنزن از حضور در انتخابات منع شد. مهمترین پیروزی انتخاباتی خانواده کسنزن، انتخاب برادر او به عنوان وزیر تجارت در سال ۲۰۱۴ بود. اما این انتخاب نیز به سرعت با برخی افشاگریها به پایان رسید.
مقامات عراق هر دو برادر را در سال ۲۰۱۵ بازداشت کردند و در سال ۲۰۱۸ عبدالکریم برادر نهرو به هفت سال زندان محکوم شد. پرونده نهرو هنوز باز است و او در حال حاضر به اردن تبعید شده است. با تغییر دولت در آمریکا، نظر دولت نیز نسبت به کسنزن تغییر کرد. او موافق خروج ترامپ از توافق هستهای بوده و حامی رویکرد بولتون در تغییر نظام ایران است.
او گفته مخالف حمله تمام عیار آمریکا به ایران است و تنها خواستار حملات نظامی محدود علیه ارتش ایران و تشکیلات اطلاعاتی آنهاست. نهرو در یک مصاحبه در اینباره گفته شما به ما میگویید چرا خواستار جنگ هستی، اما در واقع ما صلح نداریم. خشونت علیه سنیها در عراق هرگز متوقف نشده است. او کپی نامههایش به جان بولتون را در اختیار واشنگتن پست قرار داده است.
جمعیت وحدت عراق در جوابیهای، نوشته است: تعدادی از خبرگزاری ها و کانالهای ماهوارهای خبری را به نقل از روزنامهی واشنگتن پست انتشار دادهاند که در آن بیان شده که گویا جناب دکتر نهرو کسنزانی، رییس جمعیت وحدت عراق، به آن روزنامه گفتهاند که ایشان آمریکا را بر تحت فشار قرار دان کشور ایران و نابودی نظام سیاسی آن کشور تحریک مینماید. علاوه بر این، چندین سخن دروغ و دور از حقیقت را نیز به ایشان نسبت دادهاند که از آن جمله میتوان به سخنی درباره ایشان در باب تلاش ایشان برای رسیدن به رییس جمهوری عراق اشاره کرد که سخنی بیهوده و ناصحیح است و ارزش جواب دادن ندارد. با اشاره به قاعدهی منطق حکما که میفرمایند: " سخنی دور از عقل را برای شخص عاقل بازگو کن، اگر تصدیق کرد، پس او عاقل نیست" جمعیت وحدت عراق باز هم تاکید مینماید که تمامی مطالبی که در آن روزنامه بیان شده، دروغ محض و افترا میباشد و هیچ قرابتی با حقیقت ندارد و این سخنان اصلا توسط دکتر نهرو کسنزانی بیان نشده است.
جمعیت اتحاد عراق، این مطلب را که دکتر نهرو کسنزانی مطلبی در باب برانگیختن بر علیه جمهوری اسلامی نوشته باشد را با قاطعیت نفی می کند، البته ما بسیار تعجب کردیم که برخی از شبکه های ماهواره ای این مطلب را بدون هیچ گونه تحقیق و تفحص ، اعلام نموده اند، چون اعلام اینگونه اخبار بدون تحقیق و تفحص با روح خبرنگاری سنخیتی ندارد و مخالف اخلاق این شغل میباشد و صحیح نیست که بعد از نوشتن مطلب به دنبال صحت و سقم آن گشت، بلکه روزنامه نگار باید با تحقیق کامل، حق و ناحق را از همدیگر جدا نموده سپس آنها را به رشته تحریر درآورد.
جمعیت وحدت عراق قصد دارد حقایقی را برای خواننده گرامی بیان نماید تا آشکارا حقیقت بر آنها منکشف گردد:
یکم: دکتر نهرو کسنزانی چندان شخصیت بزرگ و والایی دارد که نیازی به معرفی ایشان نیست، ایشان شخصیتی وطن دوست عراقی و سیاستمداری بلندپایه هستند که ارتباطی خوب با تمامی گروهها و احزاب سیاسی عراق و کشورهای همسایه دارند، ایشان همچنین رییس جمعیت اتحاد عراق میباشند که در سال ۱۹۹۱ میلادی تاسییس شده است. جمعیت اتحاد عراق بعد از سال ۲۰۰۳ میلادی در تمامی انتخابات پارلمانی عراق شرکت نموده است و نمایندهی تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق میباشد که در ادوار مختلف از طرف حزب در پارلمان عراق حضور داشتهاند، به همین دلیل جمعیت اتحاد عراق نمیتواند شکه از قوانی سیاسی دولت عراق که تمامی احزاب سیاسی عراق از آن پیروی می کنند عدول نماید، اگرچه دارای مشی سیاسی مختص به خود میباشد، اما این مساله در حدی نیست که سبب نادیده گرفتن قوانین گردد.
حفاظت از خاک عراق و دور کردن آن از کشمکشهای خارج و داخل کشور و یا کشمکشهایی که ممکن است میان دو کشور به وجود آید از مهمترین مسایل نخبههای سیاسی عراق میباشد. به همین دلیل متهم کردن آشکار شخص رییس مجمع، دکتر نهرو کسنزانی حسینی به تلاش برای مهیا کردن زمینه جنگ آمریکا با ایران، همسایه مسلمان کشور عراق، در جهت از بین بردن نظام سیاسی جمهوری اسلامی، دروغی محض است که به ایشان نسبت داده شده و کاملا دور از حقیقت و عقل سلیم میباشد، چون خدای ناخواسته هر حرکت نظامی آمریکا بر علیه ایران، کشور عراق را نیز درگیر خواهد کرد و این کشور را به میدانی برای این جنگ تبدیل خواهد نمود و این مطلب با توافقاتی که نخبههای سیاسی عراق با هم بر سر آن به توافق رسیده اند، مغایرت دارد، همانگونه که پیشتر به آنها اشاره نمودیم.
دوم: همانگونه که همه میدانند، رییس جمعیت وحدت عراق، سید دکتر نهرو کسنزانی حسینی، از خانوادهای دینی و اهل تصوف میباشد که نسبت آنها به پیامبر اکرم (ص) میرسد و ایشان وکیل عام رییس طریقت علیه قادریه کسنزانی در جهان میباشند و این طریقت، مریدان زیادی در سرتاسر جهان دارد. از مهمترین افکار این طریقت، ترویج امنیت، آرامش، آشتی، سلامت، دوست داشتن و مودت بین مردم از هرگونه از هر رنگ و نژاد و دین و سرزمینی که باشند، میباشد. به همین دلیل بسیار جای تعجب است که ایشان پروژهای جنگی را بر علیه کسان دیگر به راه بیندازند و این برای هر کسی که اندکی حس وطندوستی داشته باشد معقول نیست، چه برسد به شخص دکتر نهرو کسنزانی حسینی که بخواهد سرزمینش را میدان جنگ، ویرانی و پریشانی نماید.
این دروغ نسبت داده شده به ایشان از جانب برخی موسسات خبری غربی، تنها تلاشی بیهوده و پوچ در جهت تخریب اتحاد عراق و دکتر نهرو کسنزانی حسینی رییس این جمعیت، در کشمکشها با هدف بر هم زدن اهداف و قربانی کردن افراد و ایجاد کشمکش میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران می باشد.
سوم: تحقیق روزنامهی واشنگتن پست تلاش نموده تا کشمکشهای سیاسی عراقی-عراقی را با گفتن سخن: «ظاهراً دکتر نهرو کسنزانی حسینی تلاش میکند و امیدوار است که رییس جمهور عراق شود» شدت بخشد، که این مطلب هم صحت ندارد و دروغی است که به ایشان نسبت داده شده است ، و اما حقیقت مطلب این است که ایشان توجهی به این پست ندارد و معتقد است که تمامی کسانی که بعد از سال ۲۰۰۳ میلادی عهده دار پست ریاست جمهوری عراق بودهاند افرادی توانمند و شایستهی آن پست بودهاند و ارتباطی نیکو و برادرانه با آنها داشتهاند.
چهارم: جمعیت اتحاد عراق به وکیل خود ماموریت داده است تا دعوی قضایی بر علیه روزنامهی واشنگتن پست به این دلیل که در تحقیق خود تلاش نموده تا شخصیت دکتر نهرو کسنزانی حسینی، رییس جمعیت اتحاد عراق، را که شخصیتی وطنی دینی و اهل تصوف می باشد را هدف قرار داده، مطرح نماید.
پنجم: جهت روشنگری در باب سفر دکتر نهرو کسنزانی به ایالت متحده آمریکا در دسامبر ۲۰۱۸، به اطلاع می رسد که ایشان جهت معالجه بیماری و انجام آزمایشهای دورهای و دیدار با افراد خانواده به آنجا سفر نموده است و هیچ دیدار سیاسی در جریان این سفر انجام ندادهاند و انچه که در روزنامه ی واشنگتن پست بعنوان دلایل این سفر بیان شده کاملا کذب محض میباشد.
- 15
- 8